این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی اثرات مصرف گز سین بیوتیک غنی‌شده با بتاکاروتن بر روی کنترل گلیسمیک و چربی‌های خون بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله مواد و روش‌ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور متقاطع بر روی 51 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در محدوده سنی 70-35 سال انجام شد. پس از دوره 2 هفته­ای آمادگی که از بیماران خواسته شد هیچ مکمل تغذیه‌ای حاوی آنتی‌اکسیدان و غذاهای حاوی سین بیوتیک دریافت نکنند، بیماران به‌طور تصادفی برای مصرف گز سین­بیوتیک غنی­شده با بتاکاروتن (51=n) یا گز کنترل (51=n) به مدت 6 هفته تقسیم شدند. پس از سه هفته استراحت، به‌طور متقاطع مصرف 6 هفته بعدی افراد شروع شد. گز سین‌بیوتیک غنی‌شده با بتاکاروتن حاوی CFU107 باکتری لاکتوباسیلوس اسپوروژنز سویه با دوام و مقاوم به حرارت از باکتری پروبیوتیک، 15/0 گرم اینولین به‌عنوان پری­بیوتیک و 04/0 گرم بتاکاروتن به ازای هر گرم گز بود. گز کنترل (مشابه گز سین بیوتیک بدون باکتری، اینولین و بتاکاروتن) در بسته‌های 7 گرمی بسته‌بندی شد. به بیماران توصیه شد که روزانه 3 عدد گز سین بیوتیک یا گز کنترل را مصرف کنند. نمونه خون ناشتا از بیماران در ابتدا و 6 هفته بعد از مداخله برای اندازه‌گیری فراسنج بیوشیمیایی گرفته شد. یافته‌ها‌: بعد از 6 هفته مداخله، مصرف گز سین‌بیوتیک غنی‌شده با بتاکاروتن در مقایسه با گز کنترل، منجر به کاهش معنی‌دار در انسولین سرمی (تغییرات از ابتدا: 90/7±00/1- در مقابل µIU/mL 91/6±68/3، 002/0P
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Synbiotic Gaz Fortified with Beta-carotene Consumption on Glycemic Control and Blood Lipids of Patients with Type 2 Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objectives: Recent evidence suggests that antioxidants and synbiotics intake due to the effect on inflammatory cytokines and oxidative stress may affect the glycemic control and blood lipids of diabetic patients. The aim of study was to investigate the effect of synbiotic Gaz fortified with beta-carotene consumption on metabolic profile among patients with type 2 diabetes (T2D). Materials and Methods: This randomized double-blinded cross-over controlled clinical trial was conducted among 51 patients with T2D aged 35-70 y. After a 2-wk run-in period, the individuals were randomly assigned to consume either a synbiotic Gaz fortified with beta-carotene (n=51) or control food (n=51) for 6 weeks. A 3-week washout period was applied; then the subjects were crossed over to the alternate treatment arm for an additional 6 weeks. The synbiotic Gaz fortified with beta-carotene contained a probiotic viable and heat-resistance strain Lactobacillus sporogenes (1×107 CFU), 0.15 g inulin as prebiotic and 0.04 g beta-carotene. The control food (the same substance without probiotic bacteria, prebiotic inulin and beta-carotene) was packed in identical 7-gram packages. The patients were asked to consume the synbiotic or control Gaz three times a day. Fasting blood samples were taken at baseline and after 6-wk phase of intervention to measure the metabolic profile. Results: After 6 weeks of intervention, synbiotic Gaz fortified with beta-carotene consumption compared with the control Gaz has resulted in a significant decrease in serum insulin (changes from baseline: -1.00±7.90 vs. +3.68±6.91 µIU/mL, P=0.002), HOMA-IR (-0.73±3.96 vs. +1.82±4.09, P=0.002), HOMA-B (-0.52±19.75 vs. +8.71±17.15, P=0.01), triglycerides (-2.86±49.53 vs. +20.14±50.10 mg/dL, P=0.02), VLDL-cholesterol (-0.57±9.90 vs. +4.03±10.02 mg/dL, P=0.02) and total-/HDL-cholesterol ratio (-0.01±1.08 vs. +0.64±0.81, P=0.001). Conclusion: In conclusion, consumption of the synbiotic Gaz fortified with beta-carotene for 6 weeks among the T2D patients compared with the control Gaz had beneficial effects on the serum insulin concentrations, insulin resistance, triglycerides, VLDL-cholesterol, and total-/HDL-cholesterol, but not on other biochemical profiles. Keywords: Synbiotic, Insulin resistance, Glycemic control, Blood lipid, Type 2 diabetes
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریبا سیدی | f sayyedi
department of food science and technology, islamtic azad university, isfahan khorasgan branch, isfahan, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان خوراسگان ، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان خوراسگان (Islamic azad university of isfahan khorasgan)

ذات اله عاصمی | z asemi
research center for biochemistry and nutrition in metabolic diseases, kashan university of medical sciences, kashan, iran
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)
سازمان های دیگر: مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه

محمد گلی | m goli
department of food science and teclmology, islamtic azad university, isfahan khorasgan branch isfahan, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان خوراسگان ، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان خوراسگان (Islamic azad university of isfahan khorasgan)

فرشته بهمنی | f bahmani
research center for biochemistry and nutrition in metabolic diseases, kashan university of medical sciences, kashan, iran
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

صبیحه السادات علیزاده | s alizadeh
department of research and development of sekkeh gaz company, isfahan, iran
مرکز تحقیق و توسعه شرکت گز سکه، اصفهان، ایران

احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh
food security research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذا، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2245-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات