این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱۱-۱۸
عنوان فارسی
بررسی اثر مکمل ویتامین D۳ بر علائم بالینی بیماری در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر و کمبود ویتامین D، کارآزمایی بالینی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سندرم روده تحریکپذیر (IBS) یک بیماری مزمن و ناتوان کننده با اختلالات عملکرد دستگاه گوارش و با اثرات جدی و مضر بر کیفیت زندگی است. با توجه به تأثیرات مثبت ویتامین D بر سیستم ایمنی بدن و نفوذپذیری روده، مطالعه حاضر، با هدف بررسی تأثیر مکمل یاری ویتامین D بر بهبود علائم بیماری سندرم روده تحریکپذیر طراحی شد. مواد و روشها: 66 بیمار مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر، که کمبود ویتامین D داشتند بهطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند بیماران یک عدد کپسول ویتامینD3 ( IU50000 ) بهصورت ژل نرم یا دارونما (آرد برنج) در هفته به مدت 8 هفته مصرف میکردند (تمامی افراد دو گروه توصیههای غذایی و فعالیت بدنی را طی مطالعه دریافت کردند). سطح سرمی کله کلسیفرول، شدت علائم بالینی و شاخصهای تنسنجی در شروع و پایان مطالعه اندازهگیری شد تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS انجام شد. یافتهها: در این پژوهش، مصرف ویتامین D موجب افزایش معنیدار در سطح سرمی این ویتامین (با اختلاف میانگین قبل منهای بعد از مطالعه: 14±24/23- ) و کاهش معنیدار در شدت علائم بالینی بیماری بیماران مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر گردید (05/0p
کلیدواژههای فارسی مقاله
سندرم روده تحریکپذیر، ویتامین D3، کارآزمایی بالینی
عنوان انگلیسی
Effects of Vitamin D3 Supplementation on Clinical Symptoms in Patients with Irritable Bowel Syndrome and Vitamin D Deficiency: Clinical Trials
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Irritable bowel syndrome (IBS) is a chronic disease with gastrointestinal disorders with serious effects on the quality of life. Recent investigations enumerated IBS among the complications of vitamin D deficiency. We investigated the effect of supplementation of vitamin D on improving the symptoms of IBS. Materials and Methods: Sixty six patients who referred to the gastroenterology clinics and were diagnosed with IBS were invited to participate in this study. At the beginning of the study, the blood tests were done for all of them after fasting for about 12 to 14 hours. If the 25(OH)D serum level was lower than 30 ng/mL, these patients with IBS were eligible to enter to the study. At the beginning of the study, they were asked to prepare a 3-day (a holiday and two working days) note of their 24-hour food intakes. Then the clinical symptoms and quality of life questionnaire were filled out for them. Using the Stratified Blocked Randomization method, each person was devoted to receive either the vitamin D3 supplement or placebo. The intervention period in this research was 8 weeks. The patients in the test group took one 50000 IU dose of vitamin D3 weekly (as a pill), and people in the control group received a placebo (containing rice flour) weekly. Both groups received the same dietary recommendations. Results: According to our results, vitamin D supplementation in patients with IBS may lead to a significant increase in 25(OH)D serum level (with a mean difference of less at the end of the study: -23/24 ±14), and significant reduction in the severity of clinical symptoms (p-value< 0.05). Conclusion: It seems that taking a dose of vitamin D used in this study (50000 IU weekly) may be effective in improving IBS symptoms. Keywords: Irritable bowel syndrome symptoms, Vitamin D3, Clinical trial
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لیلا دهقانیان | l dehghanian
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
احمد روستایی | a rustee
متخصص داخلی، رزیدنت فوق تخصص گوارش دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
آزیتا حکمت دوست | a hekmatdoost
دانشیار گروه تغذیه بالینی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-6-10&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات