این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
مقایسه استخراج، بهینه سازی و خالص سازی لنتینان در فروتینگ بادی و میسلیومLentinula edodes
چکیده فارسی مقاله
چکیده Lentinula edodes(شیتاکه)، یکی از محبوب ترین گونه های قارچ خوراکی/دارویی به دلیل محتوای بالای پروتئینی، پلی ساکاریدی و عطر منحصر به فرد است که از نظر کشت و مصرف دومین رتبه جهانی را دارد. امروزه ترکیبات مؤثره کاربردی آن به عنوان درمان کمکی در کنار درمان های شیمیایی استفاده می شود. در این مطالعه محیط کشت، اسیدیته و دمای بهینه رشد میسلیوم Lentinula edodes(TMU340) تعیین گردید، میسلیوم، جسم بارده و کل قارچ لیوفیلیزه شد و نسبت وزن تر به خشک بدست آمد؛ لنتینان با استفاده از روش آب گرم در 60 درجه سانتی گراد، پروتئین زدایی با روش Sevage و رسوب گیری با اتانول خالص در 4 درجه سانتی گراد استخراج گردید و به وسیله کروماتوگرافی تعویض یونی تخلیص شد. غلظت لنتینان توسط تست فنول- سولفوریک اسید بدست آمد. نتایج، شرایط بهینه شامل محیط های کشت PDA و PDB ، دمای 25درجه سانتی گراد و pH ،5/5 تعیین گردید. نسبت وزن تر به خشک در همه نمونه ها 10 به 1 بود. غلظت لنتینان بعد از استخراج و خالص سازی به ترتیب 243/0 ، 103/ 0 و 148/0میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد. در نتیجه این قارچ می تواند در تولید انواع متابولیت ها و ترکیبات طبیعی بدون عوارض نظیر پلی ساکارید لنتینان به عنوان عاملی در ارتقاء سیستم ایمنی مفید باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژه، شیتاکه،فنول-سولفوریک اسید،پلی ساکارید،قارچ کلاهدار،کروماتوگرافی تعویض یونی
عنوان انگلیسی
Comparison of extraction, optimization and purification of Lentinan in Fruiting body and Mycelium of Lentinula edodes
چکیده انگلیسی مقاله
Summery Lentinula edodes(Shitake) is one of the most popular species of edible/medicinal fungus due to its high content of protein, polysaccharide and unique aroma, which is ranked second in the world in terms of cultivation and consumption. Today, its effective compounds are used as adjunctive therapy along with chemical treatments. In this study, the culture medium, acidity and optimum growth temperature of Lentinula edodes (TMU340) mycelium were determined. Mycelium, fruiting body and whole fungi were lyophilized and the wet to dry weight ratio was obtained; Lentinan was extracted using hot water at 60°C, degassing by Sevage method and precipitation with pure ethanol at 4°C and purified by Ion exchange chromatography. Lentinan concentration was obtained by phenol-sulfuric acid test. Results, Optimum conditions including PDA and PDB media, 25°C and pH, 5.5 were determined. The wet to dry weight ratio was 10 to 1 in all samples. Lentinan concentrations after extraction and purification were 0.243, 0.103 and 0.148 mg/ml, respectively. As a result, this fungus can be useful in the production of a variety of metabolites and natural compounds without side effects such as Lentinan polysaccharide as a factor in boosting the immune system.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Keywords, Shiitake,Phenol-sulfuric acid,Polysaccharide,Mushroom,Ion Exchange Chromatography
نویسندگان مقاله
حانیه عطااللهی | Hanieh Ataollahi
Department of Biological Sciences, Faculty of Biological Science, Islamic Azad University, North Tehran Branch,Tehran, Iran.
گروه علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، دانشکده علوم زیستی، تهران، ایران.
محدثه لاری پور | mohaddeseh Larypoor
Department of Biotechnology, Faculty of Biological Science, Islamic Azad University, North Tehran Branch,Tehran, Iran.
گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، دانشکده علوم زیستی، تهران، ایران.
مینو صدری | Minoo Sadri
Department of Biological Sciences, Faculity of Chemistry and chemical Engineering, Malek Ashtar University, Tehran, Iran.
گروه علوم زیستی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع شیمی و مهندسی شیمی، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
http://biot.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-60430-4&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات