این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۷۵-۸۷
عنوان فارسی
بهینهسازی محیط کشت ریز جلبک بومی Aurantiochytrium sp.shy جهت افزایش میزان زیستتوده با استفاده از روش پاسخ سطح
چکیده فارسی مقاله
ریزجلبک Aurantiochytrium sp. shy حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب چندغیر اشباعی (PUFA)، بهویژه اسید دوکوزاهگزانوئیک است و میتواند استفادۀ دارویی داشته باشد. در این پژوهش برای به حداکثر رساندن میزان زیستتوده ، تأثیر عواملی مثل گلوکز، عصاره گوشت، مونوسدیم گلوتامات و نمک دریا همزمان با روش پاسخ سطح بررسی شد. در بررسی همزمان و با درنظرداشتن اثر متقابل، بیشترین میزان زیستتوده (g/L1/7) در غلظتهای (گرم بر لیتر) گلوکز (60)، عصاره گوشت (6)، مونوسدیم گلوتامات (6) و نمک دریا (ppt25) به دست آمد. آنالیز سویه نشان داد میزان چربی بالاتر از 30درصد وزن خشک سلولی است و اسید پالمتیک و DHA قسمت عمده اسیدهای چرب را تشکیل میدهند. در حالت انفرادی، عصاره گوشت بیشترین تأثیر را دارد. ولی در حالت ترکیبی، برهمکنش گلوکز و عصاره گوشت در مقایسه با بقیه بیشترین تأثیر را داشته است. اگر میزان عصاره گوشت کافی باشد، افزایش گلوکز سبب میشود زیستتوده افزایش یابد. بهعبارتی، تأثیر مقدار گلوکز بر زیستتوده کاملاً به مقدار عصاره گوشت وابسته است. در شرایط بهینه، نسبت گلوکز به عصاره گوشت برابر 10 و نسبت C/N برابر 5 بود. با توجه به رشد هتروتروفیک سریع و پتانسیل بالای این سویه در تولید زیستتوده و توانمندی آن در تولید اسید چرب دوکوزاهگزانوئیک، به نظر میرسد سویه مورد مطالعه با بهبود شرایط تولید و عوامل مغذی، توانایی تولید زیستتوده بالایی را داشته باشد. کلید واژگان: بهینهسازی، زیستتوده ، روش پاسخ سطح، ریز جلبک Aurantiochytrium sp. shy، عوامل مغذی .
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Enhancement of native Aurantiochytrium sp.shy growth by medium optimization with response surface methodology
چکیده انگلیسی مقاله
The microalgal strain Aurantiochytrium sp. shy contains considerable amounts of poly-unsaturated fatty acids (PUFAs), chiefly docosahexaenoic acid (DHA) with potential pharmaceutical and health-related attributes. Effects of various concentrations of glucose, meat extract, monosodium glutamate and sea salt on the algal biomass and DHA production have been investigated in this study. Maximum algal biomass (7.1 g/l) was obtained when the culture medium contained 60 g/l of glucose, 6 g/l of meat extract, 6 g/l monosodium glutamate and sea salt at 25ppt. Lipid contents of the alga exceeded 30% of its dry cell weight, with palmitic acid and DHA as the most abundant components. When the effect of a single additive was concerned, meat extract was significantly effective, while interaction between meat extract and glucose was the most effective in comparison with other interactions (P < 0.0001). According to the results, glucose can assure more algal and fatty acids production when adequate amounts of meat extract exist in the culture medium. Optimal results attained when the ratios of glucose to meat extract and C/N concentrations were 10 and 5, respectively. Due to its remarkable growth rate and the capability to produce substantial quantities of biomass and fatty acids, Aurantiochytrium sp.shy was found to be a major source of the beneficial ingredients, whose productivity can magnify if its culture conditions is optimized using favorable blend of growth-promoting materials.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
optimization Biomass Response Surface Methodology Microalgae Aurantiochytrium sp. Optimization
نویسندگان مقاله
مرتضی پهلوان یلی | Morteza Pahlavan Yali
seafood processing at the Iranian Fisheries Sciences Research Institute
فرآوری آبزیان - مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
حسن جلیلی | hjalili hjalili
Department of life science engineering, Faculty of new sciences and technologies, University of Tehran
گروه مهندسی زیستی- دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران
مصطفی نوروزی | Mostafa Noroozi
Biotechnological Dep. faculty of Biological sciences, Alzahra University
استادیارگروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا
یزدان مرادی | Yazdan Morady
Seafood Processing & Biotechnological Dep. Iranian Fisheries Sciences Research Institute
دانشیاربخش فرآوری و بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
احمد حلاج ثانی | Ahmad Hallajisani
Caspian Faculty of Engineering, School of Engineering, University of Tehran
استادیار، دانشکده مهندسی کاسپین، دانشکده مهندسی، دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
http://biot.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14525-5&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات