این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۱-۷

عنوان فارسی تولید بیوسورفاکتانت با استفاده از ملاس توسط یک باکتری بومی و شناسایی نسبی بیوسورفاکتانت تولید شده
چکیده فارسی مقاله علی‌رغم مزیت‌های بیوسورفاکتانت‌ها در مقابل سورفاکتانت‌های شیمیایی، بدلیل هزینه‌های بالای تولید استفاده گسترده از بیوسورفاکتانت‌ها محدود شده است. استفاده مواد اولیه ارزان‌قیمت مانند محصولات جانبی و ضایعات کارخانجات و صنایع مختلف ممکن است تا حد زیادی باعث کاهش هزینه‌های تولید گردد. با توجه به تنوع و فراوانی مختلف این مواد در کشور‌های متفاوت مواد اولیه استفاده شده متنوع می‌باشد. در ایران علاوه بر ترکیبات هیدروکربنی، ملاس نیز از عمده‌ترین محصولات جانبی به شمار می‌رود. در این مطالعه از میان 16 باکتری تجزیه کننده نفت با تکنیک‌های مقدماتی تشخیص تولید کننده‌های بیوسورفاکتانت، سویه Pseudomonas aeruginosa ZN به عنوان کاراترین سویه شناسایی شد. برای تعیین بهترین غلظت ملاس برای رشد باکتری و تولید بیوسورفاکتانت غلظت‌های 2-12 درصد (v/v) بکار گرفته شد. باکتری قادر به رشد و تولید بیوسورفاکتانت در تمام غلظت‌های تست شده بود اما بیشترین میزان رشد و تولید در غلظت‌های 4-6 درصد (v/v) مشاهده شد. هم‌چنین در غلظت بهینه ملاس قادر به کاهش کشش سطحی از 70 تا مقدار 32-34 میلی‌نیوتن/ متر بوده است. غلظت‌های بالاتر از 6 درصد اثر مهاری برروی رشد باکتری و تولید بیوسورفاکتانت دارد. برای شناسایی نسبی بیوسورفاکتانت تولید شده عملیات بازیابی با روش‌های رسوب‌دهی با اسید و استخراج با حلال (اتیل استات: هگزان) صورت گرفت و روش‌های مختلف رنگ آمیزی کاغذهای TLC و مایع‌های رویی محیط کشت فاقد باکتری نشان داد که دو بیوسورفاکتانت تولیده شده از جنس گلیکولیپید می‌باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله محصولات جانبی،ملاس،بازیابی،شناسایی نسبی

عنوان انگلیسی Biosutfactant production by an indigenous bacterium using molasses and partial characterization of produced biosurfactant
چکیده انگلیسی مقاله Although biosurfactants have great advantages over chemical surfactants, their wider industrial applications have been constrained by their relatively high production cost. Using renewable, sustainable and cheap substrates such as different industrial by-products and wastes maybe decrease biosurfactant production costs. Since in different countries, there are a variety of by-products and wastes so use of these substrates rely on their types and concentrations in countries. In addition to hydrocarbon compounds, molasses has been considered as a dominant by-product in Iran. In this study, among 16 crude oil degrading isolates, strain Pseudomonas aeruginosa ZN was selected as an efficient biosurfactant producer by screening methods for detection of biosurfactant producing bacteria. For investigation of molasses concentrations effect on bacterial growth and biosurfactant production, a wide range of molasses concentrations from 2-12% (v/v) were used. This strain was able to grow and produce biosurfactant in all range of molasses concentrations while the best concentrations were 4-6%. Also, at the optimum molasses concentration, reduction of surface tension from 70 to 32-34 mN/m was observed. The concnetrations more than these values decreased the growth and production process. Acid precipitation and solvent extract (ethyl acetate: hexane) methods were carried out for recovery of biosurfactant from the culture broth, then results of spraying on developed TLC and staining fermentation broth without bacterial cells showed the two produced biosurfactants were glycolipid.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله By-products,Molasses,Recovery,Partial detection.

نویسندگان مقاله زیبا نجمی | Ziba Najmi
Department of Microbiology and Microbial Biotechnology, Faculty of Biological Science and Technology, Shahid Beheshti University
گروه میکروبیولوژی و زیست فناوری زیستی- دانشکده علوم و فناوری زیستی- دانشگاه شهید بهشتی

غلامحسین ابراهیمی پور | Gholamhosein Ebrahimipour
Department of Microbiology and Microbial Biotechnology, Faculty of Biological Science and Technology, Shahid Beheshti University
گروه میکروبیولوژی و زیست فناوری میکروبی- دانشکده علوم و فناوری زیستی- دانشگاه شهید بهشتی


نشانی اینترنتی http://biot.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-22-41108-1&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات