این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۷۷-۸۳
عنوان فارسی
تولید بیوسورفکتانت توسط لاکتیک اسید باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم با استفاده از منابع مغذی مناسب
چکیده فارسی مقاله
بیوسورفکتانتها متابولیتهای تولید شده توسط میکروارگانیسمها هستند که به دلیل دارا بودن ویژگیهای سودمند فراوان، از قابلیتهای بالقوه و کاربردی گستردهای در صنایع مختلف برخوردار میباشند. علیرغم مزایای بسیار، به دلایل فنی و اقتصادی از جمله راندمان پایین، هزینه بالای تولید و فرآوری، و نوع سویههای تولیدکننده، استفاده تجاری از بیوسورفکتانتها بهویژه در صنایع غذایی و دارویی محدود میباشد. اکثر میکروارگانیسمهای تولیدکنندهی بیوسورفکتانتها که تاکنون مورد بررسی قرار گرفتهاند، سویههایی بیماریزا بوده که کاربرد بیوسورفکتانت خام حاصل از آنها در مصارف صنعتی و زیستمحیطی بهویژه در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی براحتی قابل پذیرش نخواهد بود. از اینرو، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی و تولید حداکثری بیوسورفکتانت متصل به سلول توسط لاکتیکاسیدباکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (ATCC 8014) از طریق تغییر و بهینهسازی میزان منبع کربنی اصلی محیط کشت میکروبی اختصاصی انجام گرفته است. بدین منظور، سه ترکیب محیط کشت با میزان گلوکز متفاوت، از نظر تولید تودهی سلولی و بیوسورفکتانت در فلاسکهای همخورنده و همچنین در بیوراکتور غیرمداوم (تحت شرایط دما، pH و سرعت همزدن کنترلشده) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تخمیر هم در آزمایشات مربوط به فلاسکها و هم در بیوراکتور، نشاندهندهی حداکثر غلظت تودهی سلولی (92/3 و 17/4 گرم بر لیتر) و حداقل کشش سطحی (17/41 و 48/40 میلینیوتن بر متر) و در نتیجه حداکثر میزان بیوسورفکتانت تولیدی در محیط کشت حاوی 30 گرم بر لیتر گلوکز میباشند. همچنین، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز نشان داد که بیوسورفکتانت تولید شده مخلوطی از پروتئین، پلیساکارید و احتمالاً گروه فسفات میباشد و دارای ساختار گلیکوپروتئینی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بیوسورفکتانت،منبع کربن،بیوراکتور،گلیکوپروتئین،لاکتوباسیلوس پلانتاروم
عنوان انگلیسی
Biosurfactant production by lactic acid bacterium Lactobacillus plantarum using appropriat nutrient sources
چکیده انگلیسی مقاله
Biosurfactants are metabolites produced by microorganisms which have potential capabilities in various industries due to abundant beneficial properties. In spite of great advantages, commercial utilization of biosurfactants especially in food industry and pharmaceuticals are limited for the reasons of technical and commercial such as low yield, high production cost, and the type of producing strain. Majority of biosurfactant producer microorganisms have ever evaluated, are pathogenic strains which are not acceptable in industrial and environmental utilization particularly in health and cosmetics, pharmaceuticals and food industries. However, the present study aims to investigate high production of cell-bound biosurfactant by lactic acid bacterium Lactobacillus plantarum through optimization of the main carbon source of specific culture medium. Therefore, three culture media with different amount of glucose were evaluated for biomass and biosurfactant (by surface tension reduction of phosphate buffered saline) production in shake flasks and bioreactor (controlled temperature, pH and agitating speed). The results from both shake flasks fermentation and bioreactor showed the maximum biomass concentration of 3.9 and 4.17 g/L, the minimum surface tension of 41.17 and 40.48 mN/m and subsequently the maximum biosurfactant production in culture medium including 30 g/L of glucose, respectively. Furthermore, fourier transform infrared spectroscopy analysis indicated the biosurfactants are structurally a mixture of protein, polysaccharide and possibly phosphate group, possessing glycoprotein structure.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Biosurfactant,Carbon source,Biorector,Glycoprotein.,Lactobacillus plantarum
نویسندگان مقاله
اسما بهزادنیا | Asma Behzadnia
Shiraz university Department of food science and technology
دانشگاه شیراز
مرضیه موسوی نسب | Marzieh moosavi nasab
Shiraz University- Department of food science and technology- Seafood processing research group
دانشگاه شیراز- گروه علوم و صنایع غذایی- گروه پژوهشی فرآوری آبزیان
سید عباس شجاع الساداتی | seyed abbas shojaosadati
University of Tarbiat Modares- Department of chemical engineering
دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده مهندسی شیمی
پیام ستوده | Payam Setoodeh
Shiraz university- Department of chemical engineering
دانشگاه شیراز- دانشکده مهندسی شیمی
نشانی اینترنتی
http://biot.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-47481-1&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات