این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۳۱-۴۲

عنوان فارسی بررسی ارتباط ناامنی غذایی و برخی عوامل اجتماعی- اقتصادی مؤثر در بیماری آرتریت روماتوئید
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی سیستمیک و مزمن است. ناامنی غذایی فراهمی نامحدود یا نامطمئن غذای کافی در همه اوقات برای یک زندگی فعال و سالم می‌باشد. با توجه به تأثیر ناامنی غذایی در بیماری‌های مزمن به‌عنوان عامل استرس‌زا و تأثیر آن بر دریافت غذا، هدف این مطالعه بررسی ارتباط ناامنی غذایی و همچنین سایر فاکتورهای اقتصادی- اجتماعی با آرتریت روماتوئید در بیماران تازه تشخیص داده شده می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد-شاهدی 60 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه‌کننده به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان‌های شریعتی و امام خمینی (ره) تهران به‌عنوان مورد و 60 فرد سالم فاقد آرتریت روماتوئید به‌عنوان گروه شاهد که از نظر سن و جنس با هم جور شده بودند، از نظر ناامنی غذایی و عوامل اجتماعی- اقتصادی مقایسه شدند. تشخیص آرتریت روماتوئید بر اساس اطلاعات ثبت شده در پرونده پزشکی بیمار توسط پزشک متخصص، ناامنی غذایی با پرسشنامه 18 آیتمی USDA و داده‌های مربوط به ویژگی‌های اقتصادی- اجتماعی از طریق پرسشنامه اطلاعات عمومی گردآوری شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS IBM20 تجزیه و تحلیل شدند. ارتباط آرتریت روماتوئید و ناامنی غذایی با استفاده از رگرسیون لجستیک، تفاوت میانگین داده‌های کمی با آزمون t-test و تفاوت بین متغییرهای کیفی با آزمون کای اسکور مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها‌: در این مطالعه ارتباط مثبت معنی‌داری بین آرتریت روماتوئید و ناامنی غذایی به دست آمد، به‌طوری که میزان شیوع ناامنی غذایی در بیماران 82% و در افراد سالم 47‌% بود (001/0p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Study of Food Insecurity and Some Associated Socioeconomic Factors among Rheumatoid Arthritis Patients
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective(s): Rheumatoid arthritis is an autoimmune disease that results in a chronic, systemic inflammation. Food insecurity is defined as the limited or uncertain availability of enough food for an always active and healthy life. Due to the impact of food insecurity in chronic diseases as stressor and its impact on food intake, this study aimed to assess the association between food insecurity as well as some other socio-economic factors and rheumatoid arthritis in newly diagnosed patients. Materials and Methods: A case-control study was conducted on 60 patients with rheumatoid arthritis admitted to the clinics of Shariati and Imam Khomeini Hospitals in Tehran as cases, and 60 healthy individuals without rheumatoid arthritis as controls while age and sex were matched. Generally, demographic and socioeconomic characteristics and food insecurity status were compared. Diagnosis of rheumatoid arthritis was according to the medical records by a specialist, food insecurity was according to the 18-item USDA household food insecurity questionnaire, and socio-economic characteristics were collected through general information questionnaires. Data were analyzed with SPSS IBM20 software. The relationship between rheumatoid arthritis and food insecurity was evaluated using logistic regression, and mean quantitative data analyzed with t-test. The difference between qualitative variables was analyzed with Chi-square test. Results: In this study, the positive association between rheumatoid arthritis and food insecurity was found. The prevalence of food insecurity among patients was 82%, and in healthy subjects it was 47% (P < 0/001). With increasing the severity of food insecurity, the risk of rheumatoid arthritis increased. Economic level, marital status and education correlated with rheumatoid arthritis. However, after multiple conditional logistic regression, food insecurity and marriage were significantly associated to rheumatoid arthritis (P< 0.05). The severity of food insecurity was significantly associated with the severity of disease, morning stiffness of joints inflammation. In addition, food insecurity points was significantly associated with pain score in the patients with food insecurity (p < 0/001). Conclusion: This study demonstrates the high prevalence of food insecurity in patients with rheumatoid arthritis, and a significant positive association between the severity of food insecurity with pain score and signs of rheumatoid arthritis. Keywords: Food insecurity, Rheumatoid arthritis, Socio-economic factors, Pain score
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سارا مرادی | s moradi
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

احمدرضا درستی مطلق | ar dorosty
دانشیار گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

کرامت نوری جلیانی | k noori
استادیار گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

راحله توکلی | r tavakkoli
دانشجوی دکترای علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

فاطمه جمشیدی | f jamshidi
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2089-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات