این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۴۳-۵۰

عنوان فارسی اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر احساس درد و بروز بی‌دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین در موش کوچک نر
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: یکی از مهم‌ترین موضوعات در تحقیقات فیزیولوژیکی تلاش برای یافتن موادی است که باعث تسکین درد می‌شوند، لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر مطلوب احتمالی روغن زیتون خوراکی بر درد حاد و مزمن و بی­دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین بود. مواد و روش‌ها: تعداد 24 سر موش سوری NMRI جنس نر به 4 گروه تقسیم شدند (6n=). گروه‌ها شامل: 1- گروه شم: با مصرف غذای استاندارد معمولی به همراه تزریق نرمال سالین 2- گروه تجربی(1): با مصرف روغن زیتون خوراکی بکر و بدون تزریق مورفین، 3- گروه کنترل مثبت: با مصرف غذای استاندارد معمولی به همراه تزریق مورفین. 4- گروه تجربی (2): با مصرف روغن زیتون خوراکی بکر و تزریق مورفین . زمان تیمار خوراکی 4 هفته بود. روغن زیتون بکر به مقدار 10% به خوراک حیوانات گروه‌های تیمار اضافه شد، مورفین در دُز 10 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن به‌صورت زیرجلدی تزریق گردید. درد با استفاده از آزمون فرمالین ارزیابی شد. یافته‌ها‌: روغن زیتون بکر خوراکی موجب کاهش درد حاد (فاز اولیه تست فرمالین) (001/0p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله درد، روغن زیتون خوراکی، احساس درد، مورفین، تست فرمالین

عنوان انگلیسی Effect of Dietary Virgin Olive (Olea europaea (Oil on Nociception and Its Effect on Morphine-induced Analgesia in Male Mice Using Formalin Test
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: One of the important objectives of physiological investigations is to find substances involved in pain relieving. This study investigated the effects of dietary virgin olive oil on acute and chronic pain and morphine analgesia in male mice using formalin test. Materials & Methods: 24 male NMRI mice were randomly divided into 4 groups, 6 animals in each group (n = 6): 1) Sham group, consumption of standard diet during experiment, 2) Experimental group I, consumption of standard diet with olive oil but without receiving morphine, 3) Control group, consumption of standard diet and received morphine, and 4) Experimental group II, consumption of standard diet with olive oil and receiving morphine. Oral treatment period was 4 weeks. 10% olive virgin oil was added to standard diet, and morphine (10 mg/kg body weight), as standard drug, was injected subcutaneously. Pain was evaluated by using the formalin test. Results: Oral administration of virgin olive oil could decrease neurogenic pain (the first phase of the formalin test) (p< 0.001) and inflammatory pain (the second phase of the formalin test) (p< 0.001). Furthermore, edible virgin olive oil somewhat increased the analgesic effect of morphine in the chronic pain phase significantly (p< 0.001). Conclusion: Oral administration of virgin olive oil has analgesic properties, and increases morphine's analgesic effect. In fact, morphine in animals that have consumed edible virgin olive oil in their diet has more pain-relieving effect. Keywords: Pain, Edible olive oil, Nociception, Morphine, Formalin test
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pain, Edible olive oil, Nociception, Morphine, Formalin test

نویسندگان مقاله شهین شبرندی | sh shabrandi
دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

نامدار یوسف وند | n yousofvand
razi university
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)

فاطمه زارعی | f zarei
razi university
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی،
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه رازی (Razi university)


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1718-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات