این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۵۹-۶۶

عنوان فارسی بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی پوست پرتقال و تأثیر آن بر ماندگاری شیرطعم دار
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: استفاده از عصاره پوست پرتقال در طب سنتی ایران، از گذشته مرسوم بوده است. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره متانولی پوست پرتقال گونه سانگینلا بر روی میکروارگانیسم‌های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس به‌عنوان جایگزینی مناسب به جای نگهدارنده‌های شیمیایی مرسوم می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش تأثیر mg/ml 31 عصاره پوست پرتقال در محیط آزمایشگاهی با استفاده از دیسک‌های کاغذی و تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی و قارچ کاندیدا آلبیکانس بررسی و سپس تأثیر این عصاره بر ویژگی‌های میکروبیولوژیک، شیمیایی و حسی شیر طی مدت 7 روز نگهداری در دمای 4، 25 و 37 درجه سانتی‌گراد مورد بررسی قرار گرفته و شیر فاقد عصاره به‌عنوان شاهد در نظر گرفته شد. یافته‌ها‌: عصاره متانولی پوست پرتقال دارای اثرات ضدمیکروبی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس بود به‌گونه‌ای که در روش MIC بیشترین اثر را روی کاندیدا و کمترین اثر را بر اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس داشت. همچنین g/ml 15/0 عصاره متانولی پوست پرتقال باعث کاهش رشد میکروارگانیسم‌های مورد مطالعه در زمان‌های 6، 12، 24، 48، 72 ساعت در شیر شد. در شیر نیز نتایج نشان داد که دما روی رشد کاندیدا آلبیکانس تأثیرگذار بوده به‌گونه‌ای که با کاهش دما رشد میکروارگانیسم مذکور کاهش یافت. از سوی دیگر تأثیر عصاره بر استافیلوکوکوس اورئوس معنی‌دارتر از اشریشیاکلی بود. نتیجه گیری: در این بررسی اثر مهاری عصاره متانولی پوست پرتقال بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس در شرایط آزمایشگاهی و نیز در شیر ثابت شد. بنابراین می‌توان از آن به‌عنوان ترکیبی گیاهی در جهت بازدارندگی از رشد باکتری‌های بیماریزا استفاده کرد. مطابق نتایج به دست آمده استفاده از عصاره‌های پوست پرتقال در کنار فاکتور pH و دما تأثیر بیشتری بر مهارکنندگی رشد باکتری‌های مذکور، در مقایسه با استفاده از تنها یک فاکتور)استفاده از نگهدارنده ها) خواهد داشت. واژگان کلیدی: عصاره پوست پرتقال، اثر ضد میکروبی، شیر، اثر بازدارندگی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره پوست پرتقال، اثر ضد میکروبی، شیر، اثر بازدارندگی

عنوان انگلیسی Possibility Study of Multilayer Encapsulation by External Gelation Procedure on the Survival of Probiotic Bacteria Undergoing Orange Juice Pasteurization
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Orange peel extract has been used in Iranian traditional medicine since the long past. The aim of this study was to investigate the antimicrobial activity of methanol extract of orange peel, Sangynla species, on the microorganisms of Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Candida albicans as an alternative for conventional chemical preservatives. Materials and Methods: In this study, the effect of 31 mg/ml orange peel extracts was investigated by using disk diffusion method and minimum inhibitory concentration (MIC) on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Candida albicans. Also the effect of orange peel extract on the biochemical, microbiological and sensory characteristics of milk was studied during 7 days in 4, 25 & 37°C. The controls were milk samples without extract. Results: The research showed that orange peel extract has an antimicrobial effect on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Candida albicans. In MIC method, the growth inhibitory activity of the extract on Staphylococcus aureus and Escherichia coli was more than on Candida albicans. At 0/15 g/ml concentration of orange peel extract, the growth of all microorganisms in the milk was reduced at 6, 12, 24, 48 and 72 hours. There was a significant correlation between temperature and growth of Candida albicans. In comparison, the orange peel extract is more effective on the growth of Staphylococcus aureus than on Escherichia coli. Results and Conclusion: In this research, the inhibitory effect of orange peel extract on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Candida albicans has been proven; therefore, it can be used as a herbal combination to inhibit the growth of pathogens in milk. According to the research results, in addition to the orange peel extract, pH and temperature have more bacterial inhibitory activity simultaneously. Keywords: Orange peel, Extract, Antimicrobial activity, Milk
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Orange peel, Extract, Antimicrobial activity, Milk

نویسندگان مقاله مریم رزمجو | m razmjoo
موسسه واکسن و سرم سازی رازی
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی (Razi vaccine and serum research institute)

پژواک خاکی | p khaki
موسسه واکسن و سرم سازی رازی
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی (Razi vaccine and serum research institute)

مازیار فقیه نصیر | m faghih nasiri
مرکز مرکبات رامسر

کرامت اله رضایی | k rezaei
دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2213-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات