این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۶۷-۷۴
عنوان فارسی
استخراج و ارزیابی خصوصیات فیزیکو شیمیایی روغن سالیکورنیا گونه Salicornia persica Akhani sub sp. rudshurensis Akhani
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سالیکورنیا گونهای از گیاهان هالوفیت (شوری پسند) است. در این مطالعه به بررسی ساختار و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی روغن گیاه سالیکورنیا گونه Salicornia persica Akhani sub sp. rudshurensis Akhani پرداخته شده است. مواد و روشها: برای استخراج روغن گیاه سالیکورنیا از روش سوکسله استفاده شد و روغن استخراج شده، با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی ارزیابی و پروفایل اسیدهای چرب و همچنین خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن مذکور ارزیابی شد. با استفاده از آزمون رنسیمت و اندازهگیری میزان پراکسید پایداری روغن استخراج شده مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: مقدار روغن استحصال شده از گیاه سالیکورنیا (گونه پرسیکا آخانی) 3/9 درصد بود و آزمون کروماتوگرافی گازی 10 نوع اسید چرب را در روغن استحصال شده شناسایی کرد. در میان اسیدهای چرب اشباع اسید غالب پالمیتیک اسید و در میان اسیدهای چرب غیراشباع اسید غالب آلفا لینولنیک اسید بود. ضریب شکست روغن استحصال شده (در دمای ºC40) 4704/1، عدد یدی 34/150 گرم ید مصرفی در 100 گرم روغن، دانسیته gr/cm3 927/0، عدد صابونی 8/196 میلیگرم پتاس در گرم روغن و گرمای احتراق روغن (ΔHC) 9428 کالری بر گرم بود. اندیس پایداری اکسیداتیو روغن (OSI) در دمای 110 درجه سانتیگراد 5/8 ساعت و عدد پراکسید پس از 8 روز نگهداری در دمای 50 درجه سانتیگراد 5 میلی اکی والان اکسیژن فعال در کیلوگرم روغن گزارش گردید. نتیجه گیری: با تحلیل یافتهها مشخص گردید که در روغن گیاه سالیکورنیا گونه پرسیکا آخانی حدود 70 درصد اسیدهای چرب غیراشباع وجود دارد که در این میان اسیدهای چرب آلفا لینولنیک (امگا 3) سهم قابل ملاحظهای را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این روغن استحصال شده از نقطه نظر پایداری اکسیداتیو در مقایسه با روغنهای خوراکی مورد استفاده در صنعت غذا در جایگاه مناسبی قرار دارد. واژگان کلیدی: سالیکورنیا، کروماتوگرافی گازی، پروفیل اسید چرب، خواص فیزیکوشیمیایی، پایداری اکسیداتیو
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Extraction and Physicochemical Properties of Salicornia (Salicornia persica Akhani sub sp. Rudshurensis Akhani) Oil
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Salicornia is a genus of halophyte (salt tolerant). In this study, the structure and physicochemical properties of Salicornia Persica Akhani (sub sp. rudshurensis Akhani) oil were investigated. Materials and Methods: Soxhlet method was used to extract Salicornia oil, and the obtained oil was evaluated by using gas chromatography. Then its fatty acids profile and physicochemical properties were evaluated. Finally, the oxidative stability of oil was determined based on rancimat test and peroxide value. Results: Maximum oil content extraction from plant Salicornia Persica Akhani was 9.3%. Gas chromatography analysis identified 10 types of fatty acids in the extracted oil. Palmitic acid among the saturated fatty acids and alpha-linolenic acid among the polyunsaturated fatty acids was predominant. Refractive index (°C), Iodine Value (IV), density, Saponification number and combustion heat (ΔHC) were 1.4704, 150.34 g I2/m gr oil, 0.927 gr/cm3, 196.8 mg KOH/g oil, 12.4 and 9428 Cal/g, respectively. Oxidative stability index (OSI) at 110°C was 8.5 hours, and the peroxide value after 8 days storage at 50°C was 5 meq active oxygen per kg of oil. Conclusion: The analysis revealed that the oil extracted from Salicornia Persica Akhani contained about 70% unsaturated fatty acids, and its dominant fatty acid was alpha-linonenic acid. In addition, the extracted oil had proper oxidative stability compared to other edible oils used in the food industry. Keywords: Salicornia, Gas chromatography, Fatty acids profile, Physicochemical properties, Oxidative stability
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین احمدی | h ahmadi
department of food science and technology
گروه علوم و صنایع غذایی
سازمان های دیگر
: کارخانه روغن شماره یک ورامین
جلال نوروزی | j noroozy
varamin oil company
سازمان های دیگر
: کارخانه روغن شماره یک ورامین
مهدی فرهودی | m farhoodi
shahid beheshti university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
محمد رضا رحیمی | mr mohammad
varamin oil company
سازمان های دیگر
: کارخانه روغن شماره یک ورامین
بهزاد رحمت زاده | b rahmatzadeh
varamin oil company
سازمان های دیگر
: کارخانه روغن شماره یک ورامین
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1245-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات