این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۹۵-۱۰۶
عنوان فارسی
توسعه و معتبرسازی روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی جفت شده با اسپکتروفتومتری برای استخراج و اندازهگیری رنگ کارموزین در مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: رنگهای مصنوعی گروهی بسیار مهمی از افزودنیهای خوراکی هستند. آنها به طور گستردهای در سراسر جهان در صنایع غذایی و خوراک دام به دلیل قیمت پایین، اثر بخشی بالا و پایداری فوقالعاده، به کار برده میشوند. در این تحقیق، روش ساده، سریع و حساسی با عنوان میکرو استخراج مایع-مایع پخشی جفت شده با اسپکتروفتومتری برای اندازهگیری مقادیر کم کارموزین در مواد غذایی پیشنهاد شد. مواد و روشها: در ابتدا عوامل مؤثر برکارایی استخراج کارموزین شامل نوع و مقدار حلال استخراج کننده و پخش شونده، pH محلول رنگ، درصد نمک، مقدار معرف زوج یون کننده مطالعه و بهینه شدند. در ادامه بهمنظور اعتباربخشی روش پیشنهادی، از سیستم کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده شد. یافتهها: تحت شرایط بهینه، رفتار خطی خوبی در کل گستره غلظتی (μg/L 2000-10) با ضریب همبستگی خوب (9993 /0) به دست آمد. انحراف استاندارد نسبی بر پایه شش اندازهگیری مکرر در سطح غلظتی μg/L 250، 6% بود. درصد استخراج 90% بود و همچنین حد تشخیص روش پیشنهادی μg/L 2 بود. نتیجه گیری: روش استخراجی میکرواستخراج مایع-مایع پخشی جفت شده با اسپکتروفتومتری در اندازهگیری کارموزین (درصد بازیابیهای بالاتر از 95%) در غلظتهای کم (در حد μg/L)، از صحت خوبی برخوردار است. واژگان کلیدی: کارموزین، میکرواستخراج مایع-مایع پخشی، اسپکتروفتومتری،کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Development and Validation of Dispersive Liquid-liquid Microextraction Coupled to Spectrophotometry for Extraction and Determination of Carmoisine in Foodstuff
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Synthetic colorants are very important class of food additives. They are widely used all over the world in food and feed industries due to their low price, high effectiveness and excellent stability. In this research, a simple, rapid and sensitive method termed as "dispersive liquid-liquid microextraction" combined with spectrophotometry determination is proposed for determining the trace amounts of carmoisine in food samples. Materials and Methods: Several factors influencing the extraction efficiency of carmoisine including the type and amount of extraction solvent and disperser solvent, pH, ionic strength, and amount of ion-pairing reagent were studied and optimized. The proposed method was validated by high performance liquid chromatography technique. Results: Under the optimal conditions, a good linear behavior over the investigated concentration ranges (10-2000 μg/L) with good correlation of determination, R2> 0.9993, was obtained. The relative standard deviation (RSD) based on six replicate determinations at 250 μg/L level of carmoisine was 6%. The extraction percent was 90%, and the limit of detection (LOD) of the proposed approach was 2.0 μg/L. Conclusion: Dispersive liquid-liquid microextraction method coupled with spectrophotometric has good accuracy (spike recoveries greater than 95%) for determining the trace amounts of carmoisine (μg/L). Keywords: Carmoisine, Dispersive liquid-liquid microextraction, Spectrophotometry, High performance liquid chromatography
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
پریسا امینی کادیجانی | p amini
پژوهشگاه استاندارد
محمد فرجی | m faraji
standard research insitute
پژوهشگاه استاندارد کرج
مریم سلامی | m salami
azad university
دانشگاه آزاد واحد علوم دارویی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1036-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات