این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱۰۷-۱۱۲

عنوان فارسی برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه: از پژوهش تا سیاست‌گذاری: (۱) کمبود ویتامین D‌ در کودکان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه با هدف تأمین داده‌های مورد نیاز سیاست‌گذاری، از سال 1392 در کشور به اجرا در آمده است. از محورهای اصلی برنامه در سال‌های 92 مشکل شایع کمبود ویتامین D در کودکان کشور بود. در این مقاله تلاش شده است از یافته‌های برنامه برای سیاست‌گذاری استفاده گردد. مواد و روش‌ها: در مجموع 667 فرد 5 تا 18 ساله از استان‌های آذربایجان غربی، خراسان جنوبی،‌ خوزستان، سمنان،‌ فارس و لرستان انتخاب شدند. از همه کودکان نمونه خون گرفته شد. یافته‌ها‌: در زمستان، 2/93% کودکان وضعیت نامطلوب ویتامین D داشتند. در تابستان، به 7/71% کاهش یافت (001/0 p
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ویتامین D، تغییرات فصلی، کودک، مکمل‌یاری

عنوان انگلیسی The National Food and Nutrition Surveillance Program: From Research to Policy (Vitamin D Deficiency in Children)
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: The National Food and Nutrition Surveillance (FNS), with the aim of providing information for policy makers, was established in Iran since 2014. For the first couple of years, it focused on the problem of vitamin D deficiency. The scope of this paper is to translate information about the vitamin D status to policy. Materials and Methods: In total, 667 apparently healthy children aged 5-18 years were randomly selected from six regions of Iran (West Azerbaijan, Semnan, Lorestan , South Khorasan, Khozestan, and Fars). Blood samples were obtained after an overnight fasting in two seasons (winter and summer). Results: About 93% and 72% of the children had undesirable vitamin D status (25(OH)D< 50 nmol/L) in winter and summer, respectively. In all provinces, the mean serum 25(OH)D increased in summer significantly, with the highest rise in West Azerbaijan. Conclusions: Repeatedly reported high prevalence of hypovitaminosis D has made the policy makers to urgently implement a high-dose supplementation program (50'000 IU/mo) in schools. By this means, it can be expected that calcidiol concentrations increase about 42 to 50 nmol/L, and then during summer, the prevalence of deficiency would return to the baseline (~72%). Based on our findings, in summer, the highest concentrations of 25(OH)D will reach to the range of 85-103 nmol/L that even with 2SD, the peak concentration will still be far from toxic levels. Continuation of vitamin D supplementation for children during summer is, therefore, recommended. Keywords: Vitamin D Deficiency, Children, Seasonal change, Supplementation
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهاره نیکویه | b nikooyeh
شهرک غرب، بلوار فرحزادی، خیابان حافظی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

زهرا عبداللهی | z abdollahi
شهرک غرب، بلوار فرحزادیٰ ، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

فروزان صالحی | f salehi
شهرک غرب، بلوار فرحزادیٰ ، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
سازمان اصلی تایید شده: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (Ministry of health and medical education)

امیرحسین یارپروز | ah yarparvar
دفتر صندوق حمایت از کودکان ملل متحد

حمید علوی مجد | h alavimajd
دانشکده پیراپزشکی

تیرنگ نیستانی | t neyestani
شهرک غرب، بلوار فرحزادی، خیابان حافظی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-418-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات