این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۱۳-۲۰
عنوان فارسی
بررسی عوامل مؤثر بر ناامنی غذایی در شهر تهران در سال ۱۳۹۰ با استفاده از مدلهای آماری چند سطحی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: با توجه به این که ناامنی غذایی میتواند زمینه مشکلات تکاملی، سلامتی و تغذیه ای باشد، تعیین عوامل مؤثر بر آن در هر جامعهای ضروری به نظر میرسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین ناامنی غذایی و عوامل اجتماعی- اقتصادی در شهر تهران طراحی و اجرا گردید. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع تحلیلی مقطعی بوده که در سال 1390 روی 33793 خانوار در مناطق 22گانه شهر تهران اجرا گردید. اطلاعات از طریق پرسشنامه 6آیتمی USDA از خانوارها جمعآوری شد. برای تجزیه و تحلیل از مدل دوسطحی (خانوار، منطقه) و از نرمافزار MLWin2.28 استفاده شد. یافتهها: در بررسی حاضر، همه متغیرها از قبیل بعد خانوار، وضعیت فعالیت شغلی سرپرست، وضعیت تأهل سرپرست، تحصیلات سرپرست، عنصر دارایی، تعداد افراد سیگاری، وجود فرد معتاد، وجود فرد دیابتی، وجود فرد فشار خونی، وجود فرد دارای پوکی استخوان، وجود کودک زیر 5سال و وجود فرد سالمند ارتباط معنیداری با ناامنی غذایی داشتند. این ممکن است به دلیل حجم بالای نمونه باشد، بنابراین از مدل چندسطحی لجستیک به منظور تمییز دادن معنیداری آماری و تعیین متغیرهای مهم، استفاده کردیم. در نتیجه متغیرهای بعد خانوار، تعداد افراد سیگاری درخانوار، وجود افراد دیابتی، فشارخونی، کودک زیر 5 سال و سالمند، متغیرهای مهمی محسوب نمیشدند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده، وجود ارتباط مهم بین ناامنی غذایی و متغیرهای تحصیلات، وضعیت فعالیت شغلی و وضعیت تأهل سرپرست خانوار، عنصر دارایی خانوار، وجود فرد معتاد و پوکی استخوانی در خانوار میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ناامنی غذایی، عوامل اجتماعی- اقتصادی، مدل چند سطحی
عنوان انگلیسی
Identification of the Determinaints of Food Insecurity in Tehran Using a Multilevel Model
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Given that food insecurity can cause developmental, health and nutrition problems, investigate the factors affecting it seems to be necessary in any society. This study aimed to determine the association between food insecurity and socio-economic factors Tehran. Materials and Methods: This research is a cross-sectional study, which relies on data from valid questionnaire of six-item USDA, answered by 33793 households in 22 regions of Tehran in 2011. Two-level (household, region) hierarchical regression models were initially performed. Results: All variables such as family size, activity status of family head, marital status of household head, wealth index (WI), number of smokers in the household, addiction, diabetics, hypertension, osteoporosis, under 5-year old child and old person in the household are significantly related to FI. It is maybe caused by large sample size therefore, we used logistic regression multilevel to distinguish between statistically significant and important factors. As a result, family size, number of household smokers, diabetic and hypertensive persons, and having under 5-year old child and old person in the household are not important. Conclusion: This research shows that there are important relationship between food insecurity and the variables of activity status of the family head, marital status of the household head, WI, and having addicted and/or osteoporosis persons in the household.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food insecurity, Socio-economic factors, Multilevel model
نویسندگان مقاله
مریم محمدی | m mohammadi
epidemiology and biostatistics department,school of public health, tehran university of medical sciences,tehran, iran
گروه اپیومیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمدرضا اشراقیان | mr eshraghian
epidemiology and biostatistics department,school of public health, tehran university of medical sciences,tehran, iran
گروه اپیومیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
احمدرضا درستی | ar dorosti
tehran university of medical sciences,tehran, iran
گروه تغذیه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محسن اسدی لاری | m asadi lari
epidemiology and biostatistics department,school of public health, iran university of medical sciences,tehran, iran
گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)
محمد علی منصورنیا | ma mansournia
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
سارا احسنی نسب | s ahsani nasab
epidemiology and biostatistics department,school of public health, tehran university of medical sciences,tehran, iran
گروه اپیومیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1985-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات