این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۳، صفحات ۱-۱۴
عنوان فارسی
بررسی اثر کاربرد فراصوت و اسید سیتریک بر قابلیت تولید فیلم زیست تخریب پذیر برپایه تفاله حاصل از آب گیری لیموترش
چکیده فارسی مقاله
تفاله حاصل از آبگیری لیموترش، شامل ترکیبات زیستی با ارزشی میباشد که در زمینه تولید فیلم های زیست تخریب پذیر نیز حائز اهمیت می باشند. در این راستا، هدف از مطالعه ی حاضر بررسی قابلیت تهیه فیلمهای زیست تخریب پذیر از تفاله لیموترش (1، 3 و 5 درصد) و متعاقباً بررسی اثر کاربرد فراصوت و محلول اسید سیتریک بر ویژگی های مکانیکی و فیزیکی (ضخامت، حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب، رنگ و شفافیت) نمونه های فیلم حاصل از تفاله لیموترش می باشد. مطابق نتایج به دست آمده با افزایش میزان تفاله از 1تا5 درصد میزان مقاومت به شکست، ضخامت و تغییرات رنگی نمونه های فیلم افزایش یافته و میزان حلالیت، نفوذپذیری به بخارآب و شفافیت نمونه های فیلم کاهش معنی داری نشان داد. این در حالی است که استفاده از 5 درصد تفاله منجر به کاهش میزان ازدیاد طول تا نقطه شکست نمونه های فیلم در مقایسه با فیلم های تهیه شده از 3 درصد تفاله گردید. همچنین نتایج به دست آمده نشانگر اثر معنی دار فراصوت و اسید سیتریک در بهبود خصوصیات مکانیکی و فیزیکی نمونه های فیلم در مقایسه با نمونه های تیمار نشده بود. لذا با توجه به بررسی بعمل آمده امکان استفاده از تیمار فراصوت و اسید سیتریک در تولید فیلم های زیست تخریب پذیر از تفاله لیموترش به منظور بهبود ویژگی های عملکردی فیلم های حاصل از تفاله لیموترش امکان پذیر بوده و نمونه تهیه شده از 3 درصد تفاله لیموترش و تیمار شده با فراصوت و تهیه شده با 1 درصد اسید سیتریک به عنوان نمونه فیلم با ویژگی های فیزیکی، مکانیکی و ممانعتی مطلوب انتخاب گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تفاله میوه،فراصوت،فیلم بستهبندی،لیموترش
عنوان انگلیسی
Evaluating the effect of utilizing ultrasound and citric acid on the feasibility of producing biodegradable film based on lemon juicing waste
چکیده انگلیسی مقاله
The lemon juicing waste encompasses valuable bio-components that stimulated the development of novel and biodegradable films. This study aimed to investigate the feasibility of producing biodegradable films from lemon waste powder (LWP) (1, 3, and 5%) and subsequently evaluate the effect of ultrasonic and citric acid solution on mechanical and physical properties (thickness, solubility, water vapor permeability (WVP), color changes, and transparency) of LWP-based film samples. According to the results, elevating the LWP concentration from 1 to 5% had led to an increase in the tensile strength, thickness and color changes remarkably and decreases the solubility, water vapor permeability, and transparency of the film samples. However, utilizing 5% LWP had resulted in a reduction of elongation at the break value of the film samples compared to the prepared films from 3% LWP. The results also revealed a significant effect of utilizing ultrasonic and citric acid in improving the mechanical and physical properties of the film samples. Therefore, utilizing ultrasound and citric acid in the production of biodegradable LWP-based films could improve the functional characteristics of films. In conclusion, the sample prepared from 3% LWP and treated by ultrasound and prepared with 1% citric acid was selected as an optimum film sample with a desirable physical, mechanical and barrier properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fruit waste,Lemon,Packaging film,Ultrasound.
نویسندگان مقاله
میترا صوفی | Mitra Soofi
Ph.D Student, Department of Food Science and Technology, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
دانشجوی دکتری تخصصی گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
آیناز علیزاده | Ainaz Alizadeh
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
حامد همیشه کار | Hamed Hamishehkar
Professor, Drug Applied Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
استاد مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
هادی الماسی | Hadi Almasi
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
دانشیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
لیلا روفه گری نژاد | Leila Roufegarinejad
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-17817-10&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات