این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۲، صفحات ۲۳۶-۲۴۶
عنوان فارسی
کاربرد ترکیبات فیتوشیمیایی استخراج شده از عصاره پوست لیموشیرین از طریق جذب و واجذب توسط گرافن اکساید بهعنوان آنتیاکسیدان در روغن سرخکردنی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، فلاونوئیدهای پوست لیموشیرین توسط جاذب گرافن اکساید از طریق جذب و سپس واجذب استخراج شدند و ویژگیهای عصاره واجذبی شامل تعیین محتوای فنلی کل، محتوای کل فلاونوئیدها و قابلیت روبندگی رادیکالهای آزاد DPPH ارزیابی شدند. سپس اثر فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره واجذبی در روغن فرموله شده که شامل روغن حاوی عصارهی واجذبی از نانو جاذبها در غلظتهای 250، 500 و ppm1000 بود مورد بررسی قرار گرفت و با روغن حاوی آنتیاکسیدان سنتزی BHT در غلظت ppm200 و نمونه شاهد مقایسه گردید. نتایج نشان داد میزان فنل کل برای عصاره اصلی پوست لیموشیرین و عصاره واجذبی به ترتیب 20/19767 و 56/5861 میکروگرم بر عصاره بود و میزان فلاونوئید کل برای عصاره اصلی پوست لیموشیرین و عصاره واجذبی به ترتیب 552/33 و 446/3 میکروگرم بر عصاره به دست آمد. اﻧﺪﻳﺲ ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪ، عدد تیوباربیتوریک اسید، دی ان مزدوج و شاخص رنگی روغن با افرایش زمان حرارت دهی افزایشیافته و بیشترین میزان افزایش در تیمار شاهد فاقد آنتیاکسیدان مشاهده گردید و تیمارهای حاوی عصاره واجذبی (فلاونوئید جذبشده توسط گرافن اکساید از عصاره پوست لیمو شیرین)500 و 1000 ppm، قابلرقابت با آنتیاکسیدان BHT بودند. درنهایت میتوان بیان داشت عصاره واجذبی پوست لیموشیرین بهعنوان منبعی غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی قابلیت جایگزینی آنتیاکسیدانهای سنتزی در فرمولاسیون روغنهای خوراکی را دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان،پوست لیموشیرین،عصاره واجذبی،فلاونوئیدها،نانوجاذب
عنوان انگلیسی
The adsorption and desorption of phytochemicalfrom lemon peel extract by the graphene oxide and its application as antioxidant in frying oil
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the graphene oxide was used as adsorbent for the separation (adsorption and desorption) of flavonoids from lemon peel. Properties of desorption extract (total phenolic content, total flavonoid content, scavenging ability of DPPH free radicals) were determined. Antioxidant activity of desorption extract at three levels of 250, 500 and 1000 ppm and BHT synthetic antioxidant at 200 ppm in antioxidant-free frying oil were evaluated by measuring peroxide value, thiobarbituric acid test, conjugated DN and color index. Each gram of lemon peel extract contained 19767.20 μg phenolic compounds and 33.552 μg flavonoids on dry matter. Each gram of desorption extract contained 5861.56 μg phenolic compounds and 3.446 μg flavonoids on dry matter. Peroxide value, thiobarbituric acid, conjugated DN and color index of oil increased with increasing heating time and the highest increase was observed in the control treatment without antioxidants. Treatments containing desorption extract at 500 and 1000 ppm, can compete with BHT antioxidant. The results of this study indicated that desorption extract can be used as a replacement for synthetic antioxidants in oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidants,Desorption extract,Flavonoids,Nanosorbent,Sweet lemon peel
نویسندگان مقاله
واله شریف نصیریان | Valeh Sharif Nasirian
Department of Food Science and Technology, Islamic Azad University, Ayatollah Amoli Branch, Amol, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران
سید احمد شهیدی | Seyed-Ahmad Shahidi
Department of Food Science and Technology, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران
حسن طاهر منصوری | Hasan Tahermansouri
Department of Chemistry, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران
فرشته چکین | Fereshteh Chekin
Department of Chemistry, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16312-7&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات