این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۲۱، صفحات ۱۰۷-۱۱۶
عنوان فارسی
جداسازی و شناسایی کپکهای آلودهکننده پنیرهای فراپالایشی در شهرستان فسا
چکیده فارسی مقاله
پنیر یکی از فرآوردههای شیری با ارزش به شمار میآید که نقش پررنگی در تغذیه بیشتر افراد جامعه دارد. در خلال فرایند تولید یا پس از آن ممکن است پنیر دچار آلودگی کپکی شود که این رویداد سبب به خطر افتادن سلامتی محصول و کاهش بازارپسندی آن میشود. پنیر از جمله مواد غذایی است که شرایط مناسب برای رشد قارچها را داراست. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی کپکهای آلوده کننده پنیرهای فراپالوده عرضه شده در شهرستان فسا بوده است. بدین منظور به طور تصادفی 110 نمونه از قوطیهای پنیر کارخانههای مختلف از بازار جمعآوری و به دو صورت در باز و در بسته نگهداری شدند. پس از رشد، شناسایی کپکها به دو روش ریختشناسی و مولکولی انجام پذیرفت. نتایج نشان دادند که بیشترین میزان آلودگی پنیرهای در باز مربوط به کپک Penicillium بوده و بعد از آن Aspergillus، Paecilomyces و Trichoderma قرار دارند. در پنیرهای در بسته نیز کپک Byssochlamys spectabilis بیشترین آلودگی را به خود اختصاص داد که در طی این تحقیق برای اولین بار در ایران این نوع قارچ جداسازی و شناسایی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلودگی کپکی،پنیر فراپالایشی،جداسازی،شناسایی
عنوان انگلیسی
Isolation and identification of mould contaminating UF cheeses in Fasa city
چکیده انگلیسی مقاله
Cheese is one of the valuable dairy products that has a significant role in feeding most people in society. During or after the production process, cheeses may become contaminated with moulds, which can endanger the health of the product and reduce its marketability. Cheese is one of the foods that has the suitable conditions for the growth of fungi. The purpose of this study was to isolate and identify the contaminants of ultrafiltration (UF) cheeses offered in Fasa city. For this purpose, 110 samples of cheese cans from different factories were randomly collected from the market and kept both open and closed. After growth, moulds were identified morphologically and molecularly. The results showed that the highest contamination of open cheeses was related to Penicillium, followed by Aspergillus, Paecilomyces and Trichoderma. In closed cheeses, Byssochlamys spectabilis was the most contaminated mould. During this study, for the first time in Iran, this type of fungus was isolated and identified.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Mould contamination,UF cheese,Isolation,Identification
نویسندگان مقاله
درنوش جعفرپور | Dornoush Jafarpour
Assistant professor of the Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Fasa Branch, Islamic Azad University, Fasa, Iran
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران
پریسا عطایی | Parisa Ataei
BSc. Department of Food Science and Technology, Fasa University, Fasa, Iran
دانش آموخته کارشناسی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا، فسا، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-53282-8&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات