این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۲۰، صفحات ۹۹-۱۱۰

عنوان فارسی ارزیابی شاخص‌های کیفی و ترکیبات زیست‌فعال روغن برخی از ارقام و ژنوتیپ‌های امیدبخش زیتون در منطقه طارم استان زنجان
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش شاخص‌های کیفی و ترکیبات زیست‌فعال روغن سه ژنوتیپ امیدبخش زیتون (T2، T7 وT18 ) و دو رقم زرد و کرونیکی (شاهد) از کلکسیون زیتون ایستگاه تحقیقات زیتون طارم در استان زنجان طی دو سال (97-1396) مورد ارزیابی قرار گرفت. شاخص‌های کیفی روغن شامل اسیدهای چرب آزاد (FFA)، عدد پراکسید (PV) و ضرایب خاموشی K232 و K270، کلروفیل کل، کاروتنوئید کل، فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری شد. نتایج تجزیه واریانس اثر سال × رقم/ ژنوتیپ بر صفات اندازه‌گیری شده نشان داد که اثر متقابل آنها بر تمام صفات به جز ضریب خاموشی K270 در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار بود. نتایج مقایسه میانگین داده‌ها نشان داد که روغن ژنوتیپ T7 (79/0درصد اولئیک اسید) و رقم زرد (43/0 درصد اولئیک اسید) در سال 97 به ترتیب بیش‌ترین و کم‌ترین میزان FFA را دارا بودند. روغن ژنوتیپ‌های T7 در سال 97 (22/17 میلی اکی‌والان اکسیژن در کیلوگرم روغن) و T2 در سال 96 (67/6 میلی اکی‌والان اکسیژن در کیلوگرم روغن) به ترتیب بیش‌ترین و کم‌ترین میزان PV را نشان دادند. ضریب خاموشی K232 روغن ژنوتیپ T18 نیز در هر دو سال مورد بررسی (8/0 و 03/1 به ترتیب برای سال 96 و 97) دارای کم‌ترین میزان بود. روغن رقم زرد در سال 96 با 94/243 میلی‌گرم گالیک اسید در کیلو گرم روغن دارای بیش‌ترین میزان فنل کل بود. از نظر فلاونوئید کل نیز نمونه‌های روغن ژنوتیپ T7 در سال 97 با 45/21 میلی‌گرم کوئرستین در کیلو گرم روغن دارای بیشترین میزان بود. رقم کرونیکی با 55/90 درصد بیش‌ترین میزان ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در سال 96 و ژنوتیپ T7 با 65/41 درصد کم‌ترین میزان این شاخص را به خود اختصاص داد. ژنوتیپ‌ T2 در هر دو سال از نظر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در یک گروه آماری با ارقام تجاری شاهد قرار داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب آزاد،روغن زیتون،ظرفیت آنتی اکسیدانی،فنل کل.

عنوان انگلیسی Evaluation of qualitative traits and bioactive compounds of some cultivars and promising genotypes in Tarom region in Zanjan province
چکیده انگلیسی مقاله In this study, qualitative traits and bioactive compounds of edible oil that extracted from three olive promising genotypes (T2, T7, and T18) and two cultivars (Zard and Koroneiki) from Tarom olive collection in Zanjan province were evaluated during two crop seasons (2017-2018). Edible oil quality traits including free fatty acids (FFA), peroxide value (PV) and extinction coefficients (K232 and K270), total chlorophyll, total carotenoids, total phenols, total flavonoids and antioxidant capacity were measured. The results of analysis of variance of year Í cultivar / genotype on oil qualitative traits showed that their interactions on all traits except K270 were significant at 1% probability level. The results showed that edible oil of T7 genotype (0.79% as oleic acid) and Zard cultivar (0.43% as oleic acid) in 1997 had the lowest and highest FFA contents, respectively. Edible oil of T7 in 2018 (17.22 m Eq / kg of oil) and T2 in 2017 (96.67 m Eq / kg) showed the highest and lowest PV levels, respectively. The K232 extinction coefficient of T18 oil was the lowest in both years (0.8 and 1.03 for 2017 and 2018, respectively). Edible oil of Zard cultivar had the highest amount of total phenol in 2017 (243.94 mg gallic acid per kg of oil). T7 genotype had the highest amounts of total flavonoids in 2018 )21.45 mg of quercetin per kg of oil(. Koroneiki cultivar with 90.55% had the highest antioxidant capacity in 2017 and T7 genotype with 41.65% had the lowest value of this index. T2 genotype in both years in terms of antioxidant capacity was in a statistical group with commercial cultivars.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant capacity,Edible olive oil,Free fatty acids,Total phenols

نویسندگان مقاله ابوذر هاشم پور | Abuzar Hashempour
Department of Post-harvest Physiology and Technology, Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticultural Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran
گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران

محمود عظیمی | Mahmoud Azimi
Department of Crop and Horticultural Science Research, Zanjan Agricultural Resources Research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Zanjan, Iran
بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان ، ایران

عزیزاله عبدالهی | Azizollah Abdollahi
Tarom olive Research Station, Zanjan Agricultural Resources Research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Zanjan, Iran
ایستگاه تحقیقات زیتون طارم، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان ، ایران

جواد فتاحی مقدم | Javad Fatahi Moghadam
Department of Post-Harvest Physiology and Technology, Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticultural Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran
گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-56114-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات