این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۹، صفحات ۱۷-۳۳
عنوان فارسی
ارزیابی و مدلسازی سینتیک تغییرات برخی از ویژگیهای پس از برداشت گوجهفرنگی گیلاسی پوششدار شده با ژل تازه آلوئهورا حین انبارمانی در دماهای مختلف
چکیده فارسی مقاله
گوجهفرنگی گیلاسی بهعنوان یک محصول فرازگرا عمر پس از برداشت کوتاهی دارد و در نتیجه استفاده از روشهایی نظیر پوششدهی برای افزایش زمان ماندگاری آن ضروری بهنظر میرسد. لذا هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر پوشش خوراکی غلظت ژل تازه آلوئهورا (25، 50، 75 و 100 درصد حجمی/حجمی) و دمای نگهداری (5، 12 و 25 درجه سلسیوس) بر ویژگیهای کیفی پس از برداشت گوجهفرنگی گیلاسی نظیر افت وزن، اسیدیته قابل تیتر، مواد جامد محلول کل و ویژگیهای حسی طی 24 روز نگهداری و مطالعه سینتیک تغییرات آنها بود. حین دوره نگهداری میزان افت وزن، مواد جامد محلول افزایش و اسیدیته قابل تیتر تمامی نمونهها کاهش یافت. استفاده از ژل تازه آلوئهورا تغییرات ویژگیهای کیفی را بهطور قابل ملاحظهای کنترل نمود این در حالی است که افزایش دما سبب تشدید تغییرات ویژگیهای مورد مطالعه گردید. بهعلاوه استفاده از ژل تازه آلوئهورا و دمای پایین نگهداری سبب کاهش وقوع زوال و افزایش امتیاز ویژگیهای حسی گردید. مطالعات سینتیکی نشان داد که تغییرات افت وزن و مواد جامد محلول کل از معادله خطی درجه یک و تغییرات اسیدیته قابل تیتر از مدل تبدیل جزء پیروی میکنند. سرعت ثابت تغییرات ویژگیهای پس از برداشت تحت شرایط مختلف از معادله آرنیوس پیروی میکند. بر اساس یافتههای این پژوهش بهنظر میرسد که اعمال پوشش ژل تازه آلوئهورا با غلظت 75 درصد و دمای نگهداری 5 درجه سلسیوس ویژگیهای کیفی و حسی پس از برداشت گوجهفرنگی گیلاسی را حین 24 روز انبارمانی بهبود میبخشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آلوئهورا،پوششدهی،گوجهفرنگی گیلاسی،ویژگیهای پس از برداشت.
عنوان انگلیسی
Evaluation and Kinetics Modelling of Some Postharvest Characteristics Changes of Cherry Tomato Coated with Fresh Aloe vera Gel during Storage at Different Temperatures
چکیده انگلیسی مقاله
Cherry tomato as a climacteric product has a short postharvest life and so it is necessary to use methods such as coating to increase its shelf life. Therefore, the aim of the current study was to investigate the effect of fresh Aloe vera gel edible coating concentration (25, 50, 75 and 100% v/v) and storage temperature (5, 12 and 25 °C) on postharvest quality characteristics of cherry tomatoes such as weight loss, titratable acidity, total soluble solids and sensorial properties stored for 24 days and also to study the kinetics of their changes. During the storage period, the weight loss, total soluble solids of all samples increased and the titratable acidity decreased. The use of A. vera gel considerably controlled the quality characteristics changes while the increase in temperature intensified the changes in the studied characteristics. In addition, the use of A. vera gel and low storage temperature reduced the incidence of decay and increased the score of sensory properties. Kinetic studies showed that the changes in weight loss and total soluble solids followed the first-order model and the titratable acidity followed the fractional conversion model. The constant rate of postharvest characteristics changes under different conditions followed Arrhenius equation. Based on the findings of the current study, it seems that applying fresh A. vera gel with 75% concentration and storage temperature of 5 °C improves the postharvest qualitative and sensorial characteristics of cherry tomatoes during 24 days of storage.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aloe vera,Coating,Cherry tomato,Postharvest characteristics
نویسندگان مقاله
سمانه منجم | Samaneh Monajem
Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan 45371-38791, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان38791- 4537، ایران
علی گنجلو | Ali Ganjloo
Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan 45371-38791, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان38791- 4537، ایران
ماندانا بی مکر | Mandana Bimakr
Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan 45371-38791, Iran
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان38791- 4537، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-23623-11&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات