این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۹، صفحات ۴۷-۵۹

عنوان فارسی تعیین ترکیبات اسانس میخک (Eugenia caryophyllata) و مقایسه خاصیت ضد باکتریایی آن با برخی آنتی بیوتیک های متداول
چکیده فارسی مقاله میخک به عنوان یک گیاه دارویی از گذشته های دور برای درمان عفونت ها و ممانعت کننده از فساد مواد غذایی مورد استفاده قرار می­گیرد. در این مطالعه، با سه روش تقطیر با آب، تقطیر با بخار و تقطیر با آب - بخار، غنچه های میخک اسانس گیری شد که بازده این روش ها به ترتیب 9/10 ، 9/9 و 1/8 درصد بود که روش استخراج با آب، بیشترین راندمان را داشت. اسانس های حاصل از روش های مختلف با GC/MS آنالیز و 17 جز اسانسی شناسایی شد که در بین این اجزاء، استیک اسید، یوژنول، یوژنول استات، m- یوژنول، کاریوفیلن، هگزادکانوئیک اسید، اجزاء غالب بودند، که مقدار آنها در هر سه نوع اسانس با یکدیگر تفاوت معناداری داشتند. همچنین اثر ضد باکتریایی اسانس ها همراه با 12 نوع آنتی بیوتیک رایج بر سه نوع باکتری گرم مثبت (استافیلوکوک آرئوس، استرپتوکوک موتانس، استافیلوکوک اپیدرمیدیس) و سه باکتری گرم منفی (اشریشیاکلی، سالمونلا تایفی موریوم، سودوموناس آئروژینوزا) مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد اسانس استخراج شده با آب - بخار، نسبت به روش های دیگر استخراج، اثر ضد باکتریایی قابل توجهی دارد به طوریکه اثر آن بر استافیلوکوک آرئوس از اریترومایسین، پنی سیلین، گلوکزاسین، وانکومایسین، تتراسایکلین، سیپرو فلوکساسین، سفتریاکسون، سفالکسین، آمیکاسین و جنتامایسین قویتر، و اثری برابر با آمپی سیلین، توبرامایسین دارد. به طور کلی، نتایج به دست آمده نشان داد که می­توان از اسانس میخک برای کاربردهای مختلف از جمله  بعنوان نگهدارنده مواد غذایی و دارویی استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی باکتریال،اسانس،میخک،یوژنول،مقاومت آنتی بیوتیکی

عنوان انگلیسی Determination of clove (Eugenia caryophyllata) essential oil and comparison of its antibacterial properties with some conventional antibiotics
چکیده انگلیسی مقاله Eugenia caryophyllata (Clove) has long been used as a medicinal plant to treat infections and prevent food spoilage. In this study, with three methods of hydro distillation, steam distillation and hydro-steam distillation, clove buds were extracted and the yields of these methods were 10.9, 9.9 and 8.3%, respectively, which had the highest efficiency for water extraction method. Essential oils obtained by different methods were analyzed by GC/MS and 17 essential oil components were identified. Among these components, acetic acid, eugenol, eugenol acetate, m-eugenol, caryophyllene, hexadecanoic acid were the predominant components, the amount of which in all three types of essential oils were significantly different from each other. Also, the antibacterial effect of essential oils along with 12 common antibiotics on three types of Gram-positive bacteria (Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Staphylococcus epidermidis) and Gram-negative (Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Pseudomonas aeruginosa) were studied and compared. The results showed that the essential oil extracted with hydro-steam, compared to other extraction methods, has a significant antibacterial effect so that its effect on Staphylococcus aureus from Erythromycin, penicillin, glucosacin, vancomycin, tetracycline, ciprofloxacin, ceftriaxone, ceftriaxone Amikacin and gentamicin were stronger, and the effect was similar to that of ampicillin, tobramycin. In conclusion, obtained results showed that clove essential oil can be used as antimicrobial compenent for different appliactions as well as for food and drag applications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antibacterial,Essential oil,Eugenia caryophyllata,Eugenol,Antibiotic Resistance

نویسندگان مقاله عبداله دده زاده | Abdollah Dadazadeh
Department of Horticulture-Medicinal Plants, Spices, Miyaneh Branch, Islamic Azad University, Miyaneh, Iran.
دانشجوی دکتری، گیاهان دارویی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران.

حسن نورافکن | Hassan Nourafcan
Department of Horticulture-Medicinal Plants, Spices, Miyaneh Branch, Islamic Azad University, Miyaneh, Iran.
استادیار، گروه گیاهان دارویی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران.


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-63146-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات