این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۹، صفحات ۱۴۳-۱۵۶
عنوان فارسی
مروری بر کاربرد ترکیبات ضد میکروبی طبیعی با منشاء گیاهی، حیوانی و میکروبی در مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
در سالهای اخیر استفاده از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی در موادغذایی توجه مصرفکنندگان و محققان را به خود جلب کرده است که دو دلیل عمده این موضوع مصرف بیرویه و نادرست آنتیبیوتیکها است که به دلیل فشار انتخابی اعمال شده به میکروارگانیسمها منجر به ایجاد مقاومت در برابر آنتیبیوتیکها میشود در نتیجه این شرایط یک گروه از میکروارگانیسمها از جمله پاتوژنها در موادغذایی افزایش مییابد که نه تنها مقاوم در برابر آنتیبیوتیکها هستند بلکه در برابر فرآوری موادغذایی و روشهای نگهداری نیز پایدارند عامل دوم افزایش سطح آگاهی مردم از تاثیرات بالقوهی منفی نگهدارندههای مصنوعی بر سلامتی در مقابل نگهدارندههای طبیعی است که توجه بسیاری از پژوهشگران را به استفاده بیشتر از نگهدارندههای طبیعی در موادغذایی معطوف کرده است. بسیاری از ترکیبات به دست آمده از منابع طبیعی دارای خواص ضد میکروبی بوده و میتوان از آنها جهت حفظ ایمنی مواد غذایی استفاده نمود. امروزه استفاده از نگهدارندههای مواد غذایی به یک امر ضروری تبدیل شده است که نقش مهمی را در نگهداری و حمل و نقل مواد ایفا میکنند اهدافی که از افزودن مواد نگهدارنده به موادغذایی دنبال میشود عبارتند از: حفظ خصوصیات ظاهری موادغذایی، کمک به حفظ خواص ارگانولپتیکی و افزایش ماندگاری موادغذایی. ما در این مقاله مروری به بررسی فعالیت ضد میکروبی برخی از ترکیبات طبیعی بدست آمده از منابع مختلف و مکانیسم عمل آنها خواهیم پرداخت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،ایمنی غذایی،افزودنی مواد غذایی،نگهدارندههای طبیعی،ترکیبات ضد میکروبی،روغنهای اسانسی،مکانیسم اثر ضد میکروبی
عنوان انگلیسی
An overview of the application of natural antimicrobial compounds from plant, animal and microbial origin in foods
چکیده انگلیسی مقاله
In recent years, the use of natural antimicrobial compounds in food has attracted the attention of consumers and researchers, the two main reasons for this is the excessive and incorrect use of antibiotics due to the selective pressure it exerts on microorganisms It creates resistance to antibiotics, thus increasing a group of microorganisms, including pathogens in food, which are not only resistant to antibiotics but also resistant to food processing and storage methods. Increasing public awareness of the potential negative effects of artificial preservatives on human health versus natural additives has led many researchers to focus more on the use of natural preservatives in food. Many compounds obtained from natural sources have antimicrobial properties and can be used to maintain food safety. Today, the use of food preservatives has become a necessity that plays an important role in the storage and transportation of food. The goals of adding preservatives to foods are to preserve the appearance of the food, to help preserve the organoleptic properties, and to increase the shelf life of the food. In this review article, we will examine the antimicrobial activity of some natural compounds obtained from different sources and their mechanism of action.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food safety,Food additive,Natural preservatives,Antimicrobial compounds,Essential oils,Mechanism of antimicrobial effect
نویسندگان مقاله
صابر امیری | Saber Amiri
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
میثم رجبی | Meysam Rajabi
M.Sc. Student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
دانشجویکارشناسیارشد، گروه علوم و صنایعغذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-19473-12&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات