این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۹، صفحات ۳۱۹-۳۳۰
عنوان فارسی
بررسی خواص آنتیاکسیدانی محدودههای مختلف وزن مولکولی پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله
در مطالعه حاضر خواص آنتیاکسیدانی محدودههای مختلف وزن مولکولی و غلظتهای مختلف پروتئین آبکافتی حاصل از سر ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا آبکافت سر ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز (غلظت 1 درصد حجمی/وزنی) در دمای 55 درجه سانتیگراد و pH 8 در زمان 180 دقیقه انجام شد. سپس این پروتئین آبکافتی با استفاده از اولترافیلترهای 3 و 10 کیلودالتون به سه محدوده وزن مولکولی کمتر از 3، بین 3 تا 10 و بیشتر از 10 کیلودالتون تقسیم گردید. نتایج نشان داد که در فعالیت مهار رادیکال DPPH بین محدودههای مختلف وزن مولکولی اختلاف معنیدار وجود داشت و بیشترین و کمترین میزان بهترتیب در وزن مولکولی 3-10 و کمتر از 3 کیلودالتون مشاهده شد (05/0p<). همچنین کمترین مقدار IC50 در مهار رادیکال DPPH برای محدوده وزن مولکولی 3-10 کیلودالتون بدست آمد (015/0±19/1میلیگرم/میلیلیتر). قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی با افزایش غلظت، در تمامی وزنهای مولکولی افزایش یافت. همچنین بالاترین قدرت کاهندگی یون آهن در محدوده وزن مولکولی بالاتر از 10 کیلودالتون مشاهده شد (05/0p<). قدرت مهارکنندگی رادیکال ABTS، در تمامی غلظتها بین وزنهای مختلف مولکولی تفاوت معنیداری نشان داد و بیشترین و کمترین میزان بهترتیب در وزن مولکولی 3-10 و کمتر از 3 کیلودالتون مشاهده شد (05/0p<). کمترین مقدار IC50 در مهار رادیکال ABTS برای محدوده وزن مولکولی 3 تا 10 کیلودالتون بدست آمد (01/0±1/1 میلیگرم/میلیلیتر). به طور کلی، با توجه به تاثیر مثبت پروتئین آبکافتی سر ماهی کپور معمولی در حذف رادیکالهای آزاد DPPH، ABTS و قدرت کاهندگی آهن سه ظرفیتی در غلظتها و وزنهای مولکولی مختلف، میتوان اظهار داشت که این پروتئین آبکافتی میتواند به عنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی، به منظور کاربرد در صنایع غذایی و یا خوراک دام، طیور و آبزیان مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین آبکافتی،وزن مولکولی،سر کپور معمولی،خواص آنتی اکسیدانی
عنوان انگلیسی
An investigation on antioxidative properties of different molecular weight fractions of protein hydrolysate produced from Common carp (Cyprinus carpio) head
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the antioxidant properties of different molecular weight fractions and different concentrations of protein hydrolysate from Common carp (Cyprinus carpio) head were investigated. Fish heads were hydrolyzed by Alcalase enzyme (1% v/w) at 55˚C and pH 8 during 180 min. The supernatant was fractionated to three different molecular weight fractions of < 3, between 3 and 10 and >10 KDa by ultrafiltration. The results showed a significant difference between DPPH radical scavenging activity of the different molecular weight fractions, and the highest and the lowest values were observed in the fractions of 3-10 and less than 3 KDa, respectively (p < 0.05). The fraction with molecular weight of 3-10 KDa showed the lowest IC50 (1.15±0.015 mg/ml) for DPPH scavenging activity. As the concentration increased, ferric ion reducing power of all molecular weight fractions were increased, and the highest value was observed in the molecular weight of more than 10 kDa (p < 0.05). Significant differences of ABTS radical scavenging activity were observed between the different molecular weight fractions at all concentrations, and the highest and the lowest values were observed in the molecular weight fractions of 3-10 and less than 3 kDa, respectively (p < 0.05). The molecular weight fraction of 3-10 kDa, exhibited the lowest IC50 value for ABTS radical scavenging activity (1.1±0.01 mg/ml). In general, according to the positive function of Common carp head protein hydrolysate at different concentrations and different molecular weights on DPPH and ABTS radical scavenging activity and ferric ion reducing power, it can be stated that this protein hydrolysate can be considered as a natural antioxidant for use in the food industry or animal, poultry and aquatic feed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Protein hydrolysate,molecular weight,Common carp head,antioxidative properties
نویسندگان مقاله
سکینه یگانه | Sakineh Yeganeh
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مینا اسمعیلی خاریکی | Mina Esmaeili Kharyeki
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حامد احمدی | Hamed Ahmadi
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-24754-4&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات