این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۸، صفحات ۱۶۷-۱۸۰

عنوان فارسی بهینه سازی و مدل سازی شرایط استخراج گاما آمینوبوتیریک اسید( گابا) از باکتری لاکتوباسیلوس برویس۱۰۸۱۸IBRC تحت تاثیر شوک گرمایی به روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله گاما آمینوبوتیریک اسید، یک اسید آمینه غیر پروتئینی است که  تقریبا در بافتهای  اغلب میکروارگانیسمها، گیاهان، جانوران و انسانها، یافت می شود. کاهش فشارخون، درمان بی‌خوابی، اضطراب ،افسردگی و  ادرار آور بودن، از جمله ویژگیهای فیزیولوژیکی گاما آمینوبوتیریک اسید است .به دلیل افزایش تقاضا برای مصرف گابا،  روش های مختلف شیمیایی و زیستی  به منظور تولید آن در دست مطالعه است. در میان همه این تلاشها به نظر میرسد که  بیوسنتز گابا امیدبخش ترین و ساده ترین متد تولید آن باشد. در این پژوهش اثر شوک حرارتی بر تولید گاما آمینوبوتیریک اسید، در باکتری لاکتوباسیلوس برویس  10818IBRC مورد بررسی  قرار گرفت. برای بهینه سازی تولید، میزان مونوسدیم گلوتامات در سه سطح 1و 5/5 و 10 گرم بر لیتر و شوک حرارتی در سه دمای 40 و 45 و 50 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه در فاز تاخیر رشد میکروبی ، اعمال شد و میزان گاما آمینوبوتیریک اسید  تولیدی  در بازه زمانی 15، 5/43و72 ساعت گرمخانه گذاری در  دمای  37 درجه سانتی گراد اندازه گیری گردید. بیشترین میزان تولید گابا  با افزودن 935/3 گرم بر لیتر،مونوسدیم گلوتامات، در شوک دمایی56/47 درجه سانتی گراد و در مدت انکوباسیون 37/63 ساعت در لاکتوباسیلوس برویس  10818IBRC اندازه گیری شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استرس،انکوباسیون،لاکتیک اسید باکتریا،روش سطح پاسخ

عنوان انگلیسی Optimization and Modeling of Gamma Aminobutyric Acid (GABA) Extraction Conditions from Lactobacillus brevis IRBC10818 Affected by Heat Shock by Response Surface Methodology
چکیده انگلیسی مقاله .                                                                                                                                                  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله incubation,lactic acid bacteria,Response Surface Methodology,stress

نویسندگان مقاله محبوبه رضایی | mahboobe rezaei
PhD. Student, Department of Food Biotechnology, Science and Research university, Tehran, Iran
دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران

یونس قاسمی | younes ghasemi
Professor, Department of Pharmacutical Biotechnology and Pharmacutical science Reaserch Center,Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
استاد، گروه بیوتکنولوژی دارویی و مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

انوشه شریفان | Anousheh Sharifan
Assosiated Professor, Department of Food Biotechnology, Science and Research university, Tehran, Iran
دانشیار،گروه زیست فناوری مواد غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران

حسین باخدا | hossein bakhoda
Assistant Professor, Department of Mechanization, Science and Research university, Tehran, Iran
استادیار، گروه مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-61757-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات