این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۸، صفحات ۱۸۹-۲۰۰
عنوان فارسی
تولید آب آناناس پروبیوتیک با ریزپوشانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم توسط صمغهای کیتوزان و کتیرا
چکیده فارسی مقاله
ریزپوشانی با پلیساکاریدها یکی از روشهای جدید جهت افزایش پایداری ترکیبات زیست فعال و همچنین بهبود قابلیت زندهمانی پروبیوتیکها در طی فرآوری و نگهداری مواد غذایی به شمار میرود. از این رو با توجه به مزایای بالای فرآوردههای پروبیوتیک در سلامت انسان، در این پژوهش اثرات ریزپوشانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم توسط صمغهای کیتوزان، کتیرا و ترکیب آنها در غلظت 1 درصد بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و پذیرش کلی آب آناناس در طول 30 روز نگهداری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از کاهش pH و افزایش اسیدیته در نمونههای مورد بررسی بود (05/0P<). علاوه بر این، افزایش قابلیت زندهمانی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم در نمونههای ریزپوشانی شده توسط ترکیب دو صمغ کیتوزان و کتیرا مشاهده شد به طوری که تعداد سلول زنده باکتری در روز سیام نگهداری بالاتر از log cfu/ml 6 گزارش شد. اندیس فرمالین نیز در فاصله زمانی بین روز بیستم الی روز سیام، در همه نمونههای مورد بررسی افزایش یافت (05/0P<). همچنین بیشترین پذیرش کلی در بین نمونههای مورد بررسی متعلق به نمونههای حاوی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم ریزپوشانی شده با کیتوزان بود (05/0P<). نتایج نشان داد آب آناناس، بستر مناسبی برای رشد باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم بوده و میتواند به عنوان یک حامل برای انتقال سویههای پروبیوتیک به بدن انسان در نظر گرفته شود. علاوه بر این، افراد با نیازمندیهای غذایی خاص میتوانند از مزایای آب آناناس پروبیوتیک از جمله فقدان لاکتوز، کلسترول و غنی بودن از مواد معدنی بهرهمند شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب آناناس،ریزپوشانی،کتیرا،کیتوزان،لاکتوباسیلوس پلانتاروم
عنوان انگلیسی
Production of probiotic pineapple juice with encapsulation of Lactobacillus plantarum by chitosan and tragacanth gums
چکیده انگلیسی مقاله
Encapsulation with polysaccharides is one of the new methods for increasing the stability of bioactive compounds and improving the viability of probiotics during food processing and storage. In this study, due to the high benefits of probiotic products on human health, the effect of Lactobacillus plantarum encapsulated by chitosan, tragacanth gums and their combination in a concentration of 1% (w/w) on the physicochemical and overall acceptance of pineapple juice were evaluated during 30 days storage in the refrigerator. The results showed a decrease in pH and an increase in the acidity of all samples (P< 0.05). In addition, the viability of Lactobacillus plantarum was increased in the treatment encapsulated by the combination of chitosan and tragacanth gums so that, the number of viable bacterial cells was higher than 6 log cfu/ml on the 30th day of storage. The formalin index increased between the 20th and 30th days of storage in all samples (P< 0.05). Also, the highest overall acceptance was belonged to the sample containing the Lactobacillus plantarum encapsulated by chitosan (P< 0.05). The results showed that pineapple juice is a suitable substrate for the growth of Lactobacillus plantarum and it can be considered as a carrier for the transmission of probiotic strains to the human body. Moreover, those with special nutritional needs can take advantage of probiotic pineapple juice, including lactose and cholesterol deficiency as well as richness in mineral substances.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chitosan,Encapsulation,Lactobacillus plantarum,Pineapple juice,Tragacanth
نویسندگان مقاله
صبا صباغ پور لنگرودی | Saba Sabbaghpour Langaroudi
PhD Student of Food Science and Technology, Islamic Azad University, Damghan Branch, Damghan, Iran
دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
لیلا نوری | Leila Nouri
Assistant Professor of Food Science and Technology, Islamic Azad University, Damghan Branch, Damghan, Iran.
استادیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
محمدحسین عزیزی | Mohammad Hossein Azizi
Professor, Department of Food Science & Technology, Tarbiat Modarres University, Tehran, Iran
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-43763-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات