این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۸، صفحات ۲۷۳-۲۸۳
عنوان فارسی
بررسی اثر روش استخراج با حلالهای آب و اتانول بر ویژگیهای ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره برگ بهلیمو
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، عصارههای آبی و اتانولی برگ بهلیمو به کمک روش ماسراسیون استخراج گردید. محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی (بر پایه مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و احیای آهن به روش FRAP) و ظرفیت ضدمیکروبی (بر اساس روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی) عصارهها در شرایط برونتنی بررسی شد. محتوای فنول کل (به ترتیب mg GAE/g 55/72 و 32/60) و فلاونوئید کل (به ترتیب mg QE/g 5/40 و 25/32) عصاره اتانولی بالاتر از عصاره آبی بود. نتایج فعالیت آنتیاکسیدانی نشان داد که عصاره اتانولی کارایی بهتری در مهار رادیکالهای آزاد DPPH (mg/ml 4/45 در برابر mg/ml 5/52) و ABTS (mg/ml 48/41 در برابر mg/ml 65/47) و ظرفیت احیاء کنندگی (μmol Fe/g 1/15 در برابر μmol Fe/g 2/12) در مقایسه با عصاره آبی دارد. نتایج اثر ضدمیکروبی بر میکروارگانیسمهای پاتوژن (اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز و کاندیدا آلبیکنس) نشان داد که باکتریهای گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی در برابر عصاره برگ بهلیمو حساستر میباشند و اثر عصاره اتانولی بارزتر بود. مطابق نتایج، عصاره آبی و اتانولی برگ بهلیمو را میتوان بعنوان عامل نگهدارنده طبیعی و به منظور کنترل فرایند اکسیداسیون و رشد میکروارگانیسمهای پاتوژن معرفی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،بهلیمو،عصاره اتانولی و آبی،اثر ضدمیکروبی،فعالیت آنتیاکسیدانی،ترکیب زیست فعال.
عنوان انگلیسی
Evaluation of the effect of aqueous and ethanolic extraction methods on the antioxidant and antimicrobial characteristics of Lippia citriodora extract
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, aqueous and ethanolic extracts of Lippia citriodora were obtained by the Maceration method. The total phenol content, total flavonoid content, antioxidant activity (based on DPPH and ABTS free radical scavenging activity and FRAP methods) and antimicrobial effect (based on disc diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal/fungicidal concentration) of the extracts were investigated. Total phenols (72.55 vs. 60.32 mg GAE/g) and flavonoid (40.5 vs. 32.25 mg QE/g) contents of the ethanolic extract were higher compared to the aqueous extract. Antioxidant activity results revealed that the ethanolic extract was more effective in scavenging DPPH free radicals (45.4 mg/ml vs. 52.5 mg/ml) and ABTS free radicals (41.48 mg/ml vs. 47.65 mg/ml) with a greater reducing power (15.1 μmol Fe/g vs. 12.2 μmol Fe/g) in comparison to the aqueous one. Antimicrobial effect of the extracts against pathogenic microorganisms (Escherichia coli, Salmonella typhi, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, and Candida albicans) showed that Gram-positive organisms were generally more sensitive than the Gram-negative ones, and the antimicrobial activity was more pronounced in the presence of the ethanolic extract. Based on the results, the aqueous and ethanolic extracts of L. citriodora could be introduced as natural preservatives to control the oxidation reaction and the growth of pathogenic microorganisms.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lippia citriodora,Ethanolic and aqueous extract,Antimicrobial effect,Antioxidant activity,Bioactive compound.
نویسندگان مقاله
محمد نوشاد | Mohammad Noshad
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-37002-9&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات