این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۷، صفحات ۱۴۵-۱۵۳

عنوان فارسی ویژگی ضداکسایشی و ممانعت کنندگی آلفا آمیلازی و آلفاگلوکوزیدازی پلی ساکارید با روش آنزیمی و اسیدی از پوست انار
چکیده فارسی مقاله پوست انار اصلی ترین محصول جانبی در طی فرآوری انار است که منبع ارزشمندی از ترکیبات زیست فعال با اثرات مفید برای سلامتی است. این مطالعه به طور مقایسه ای تاثیر دو روش استخراج (آنزیمی و اسیدی) بر روی پوست انار را با اندازه گیری میزان فعالیت زیستی آنها از نظر محتوای فنل کل ، فعالیت ضداکسایشی با استفاده از مهار رادیکال های آزاد 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) و مهار رادیکال کاتیون 2,2′-azino-bis-3-ethylbenzthiazoline-6-sulphonic acid (ABTS) و ویژگی ضد دیابتی با اندازه گیری فعالیت مهار کنندگی آنزیم آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز مورد بررسی قرار داده شده است. میزان فنل کل برای هر دو پکتین استخراجی با روش آنزیمی و اسیدی به ترتیب برابر با 243 و 116 میلی گرم گالیک اسید در گرم ماده خشک (GAE mg/g dw) بود. میزان غلظت مهار 50 درصد فعالیت مهار کنندگی رادیکال (IC50) DPPH نمونه پکتین استخراجی با روش آنزیمی (8/136 میکرو گرم/ میلی لیتر) بطور معنی داری کمتر از نمونه پکتین استخراجی با روش اسیدی (4/652 میکرو گرم/ میلی لیتر) بود (05/0p ˂ ). IC50 رادیکال کاتیونی ABTS نمونه پکتین استخراجی با روش آنزیمی و نمونه پکتین استخراجی با روش اسیدی به ترتیب برابر با 361 و 945 میکرو گرم/ میلی لیتر بود. فعالیت مهار کنندگی آنزیم های آلفا آمیلازی و آلفا گلوکوزیدازی پکتین استخراجی با روش آنزیمی قوی تر از نمونه پکتین اسیدی بود. میزان فعالیت مهار کنندگی آنزیم آلفا آمیلازی تمام نمونه ها قوی تر از فعالیت مهار آنزیم آلفا گلوکوزیدازی بود. نتایج نشان داد که پکتین استخراجی با روش آنزیمی دارای توان بالقوه ضد اکسایشی و ضد دیابتی بوده و می تواند به عنوان ماده فراسودمند مورد قبول در فرمولاسیون مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پلی ساکارید پکتینی،پوست انار،ضد اکسایشی،ضد دیابتی

عنوان انگلیسی Antioxidant, α-amylase and α-glucosidase inhibition properties of polysaccharide from pomegranate peel via enzymatic and acidic approach
چکیده انگلیسی مقاله Pomegranate peel is the main by-product during pomegranate processing that valuable source of bioactive compounds with health-beneficial effects. This study has comparatively assessed the effects of two extraction methods (enzymatic and acidic) on pomegranate peel by measuring their bioactivity in terms of total phenolic content (TPC), antioxidant activity, and antidiabetic properties using the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) free radical scavenging and 2,2′-azino-bis-3-ethylbenzthiazoline-6-sulphonic acid (ABTS) radical cation decolourization assays, and the α-amylase and α-glucosidase inhibition assays. The TPC mg gallic acid equivalents per g dry weight (GAE mg/g dw) of extracted pectin was ~ 243 and ~ 116 for enzymatic and acidic methods, respectively. The DPPH IC50 of enzymatic pectin was significantly lower than that of acidic pectin (p < 0.05). The ABTS IC50 of enzymatic pectin and acidic pectin was ~ 361 and ~ 945, respectively. The enzymatic pectin showed a significantly stronger α-amylase and α-glucosidase inhibition effect as compared to the acidic pectin. The α-amylase inhibition was stronger than α-glucosidase inhibition for all samples. The results indicated that enzymatic extracted pectin showed antioxidant and antidiabetic potential, which could be considered as a promising candidate for functional foods in food formulation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pectic polysaccharides,Pomegranate peel,Antioxidant,antidiabetic

نویسندگان مقاله حسن احمدی گاولیقی | Hassan Ahmadi Gavlighi
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مهدی طبرسا | Mehdi Tabarsa
Associate Professor, Department of Seafood Processing, Tarbiat Modares University, Nur, Iran
دانشیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

مریم قادری قهفرخی | Maryam Ghaderi Ghahfarokhi
Assistant Professor, Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.
استادیار، گروه بهداشت مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-40804-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات