این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۷، صفحات ۱۷۱-۱۸۲
عنوان فارسی
تولید بستهبندی هوشمند بر پایه صمغ درخت هلو و کورکومین به منظور تشخیص فساد ماهی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش تعیین فرمولاسیون مطلوب و ساخت بستهبندی زیستتخریبپذیر با ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی مناسب و سپس تولید یک نشانگر زیستتخریبپذیر بر پایه کورکومین بهمنظور تشخیص فساد ماهی است. به منظور ساخت بستهبندی زیستتخریبپذیر، تأثیر غلظتهای مختلف گلیسرول (30، 50 و 70 درصد) بر ویژگیهای فیزیکومکانیکی فیلم، مورد ارزیابی قرار گرفت. با افزایش غلظت گلیسرول، ضخامت، جذب آب، حلالیت و کششپذیری فیلم افزایش یافت؛ درحالی که چگالی و مقاومت کششی روند کاهشی را نشان داد (p˂0.05). نتایج آزمون میکروبی نشان داد که فیلم حاوی کورکومین دارای خاصیت ضد میکروبی قوی در برابر باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت است (با قطر هاله 1/6 و 8/4 میلیمتر به ترتیب در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی). در ادامه تحقیق، اثر تغییرات رنگ نشانگر بر روی ماهی فاسد شده با استفاده از پارامترهای رنگی مورد بررسی قرار گرفت. به طور کلی مشاهده گردید که فیلمهای هوشمند و فعال تولید شده تغییرات رنگی قابل توجهی در مواجه با فساد ماهی داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بستهبندی هوشمند،صمغ درخت هلو،کورکومین،گلیسرول
عنوان انگلیسی
Producing an intelligent packaging based on peach gum and curcumin to detect the fish spoilage
چکیده انگلیسی مقاله
The aims of this study were the optimization and fabrication of a biodegradable film with suitable mechanical and physical properties and also the production of a biodegradable indicator based on curcumin to detect the fish spoilage. In order to fabrication of the biodegradable packaging, the effect of different concentrations of glycerol (30, 50 and 70%) on the physicomechanical properties of films was examined. The results showed, increasing glycerol concentration led to increase of the thickness, water absorption, solubility and elongation at beak of the films, while density and tensile strength of the films showed a decreasing trend. The result of microbial test revealed that curcumin-loaded film had a good antimicrobial effect against both gram positive and gram negative bacteria. The variation of color of the films was monitored in contacting with fish during storage time. Overall, it was observed that the developed intelligent films could effectively detect the spoilage of films.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Curcumin,Glycerol,Intelligent packaging,Peach tree gum
نویسندگان مقاله
مصطفی جعفریان | Mostafa Jafarian
Ph.D. graduate, Department of Mechanical Engineering of Agriculture Machinery, Samangan Faculty of Agriculture, Technical and Vocational University (TVU), North-Khorasan, Iran
دانشآموخته دکتری، گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، آموزشکده کشاورزی سمنگان، دانشگاه فنی و حرفهای استان خراسان شمالی، ایران
اسماعیل سیدآبادی | Esmaeel Seyedabadi
Assistant professor, Department of agronomy, University of Zabol, Zabol, Iran
استادیار گروه زراعت، دانشگاه زابل، زابل، ایران
محمدحسین سعیدی راد | Mohammad Hossein Saeidirad
Agricultural Engineering Research Department, Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Mashhad, Iran
دانشیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
جلال برادران مطیع | Jalal Baradaran Motie
Assistant Professor, Department of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
محمد حسینپور زرنق |
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-63449-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات