این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۵، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
بررسی جنس جعبه و تعداد ردیف میوه بر خواص مکانیکی میوه شلیل در پاسخ به ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل
چکیده فارسی مقاله
ارتعاشات وارد بر میوههای در حال حمل میتواند هر یک از آسیبهای ضربه، سایش و فشرده سازی و یا ترکیبی از آنها را به میوه وارد سازد. بافت میوه شلیل در مرحله رسیدگی نرم است بنابراین سبب افزایش حساسیت به آسیب مکانیکی در هنگام حمل و نقل و نگهداری میشود. در این پژوهش اثر ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل بر کیفیت میوه شلیل با پنج سطح ، سه سطح دامنه، دو نوع جعبه ، سه نوع جاذب بر روی ردیفهای اول ، دوم و سوم میوه مورد مطالعه قرار گرفته است. ریشه میانگین مربعات شتاب ارتعاش به عنوان معیاری از بزرگی ارتعاش در نظر گرفته شد و درصد انتقال پذیری ارتعاش در تیمارهای مختلف محاسبه شد. همچنین بیشینه تنش و مدول الاستیسیته در نقطه تسلیم نیز محاسبه گردید. نتایج نشان داد که جاذبها در محدوده بسامدی 7/5 تا 5/7 و 9/8 هرتز به ترتیب، هرتز بیشترین و کمترین جذب ارتعاش را داشتند. میوههای ردیف اول، دوم و سوم به ترتیب در شتابهای 8/0 ، 4/8 و 6 متر بر مجذور ثانیه کمترین مقدار انتقال پذیری بیشترین میزان جذب ارتعاش داشتند. کمترین میزان جذب ارتعاش نیز در ردیف اول ، دوم و سوم به ترتیب در شتابهای 3/2 ، 1/5 و 4/3 متر بر مجذور ثانیه بدست آمد. لذا پیشنهاد میشود برای حمل میوه از جعبههای کارتنی که درون آنها جاذبهای کاغذی قرار داده شده است، استفاده گردد و در هر جعبه، یک ردیف میوه بیشتر چیده نشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حمل ونقل جادهای، بسامد ارتعاش، مدول الاستیسیته، انتقالپذیری، جاذب ارتعاش،جاذب
عنوان انگلیسی
Investigating the box type and the number of fruit rows on mechanical properties of nectarine in response to simulated transport vibrations
چکیده انگلیسی مقاله
Vibrations on imported fruits can cause one of the damage such as impact, wear and compression or a combination of them to the fruit. The nectarine fruit tissue is soft at the soft handling stage, which increases the susceptibility to mechanical damage during transportation and storage. In this study, the effects of simulated transport vibrations on the quality of nectarine fruit with five levels of frequency, three levels of displacement, two types of boxes, three types of adsorbent on the first, second and third rows of fruit have been studied. The root mean square vibration acceleration was considered as a measure of the vibration magnitude and the vibration transferability percentage was calculated in different treatments. In addition, the maximum stress and modulus of elasticity at the yield point were calculated. Results showed the absorbers had the highest and lowest vibration absorption in the frequency range of 5.7 to 7.5 and 8.9 Hz, respectively. The first, second and third rows of fruits had the lowest transmitted and the highest vibration absorption at accelerations of 0.8, 8.4 and 6 ms-2, respectively. The lowest vibration absorption was obtained in the first, second and third rows at accelerations of 2.3, 5.1 and 3.4 ms-2. Therefore, it is recommended to use cardboard boxes with paper absorbers inside to carry the fruit and do not place more than one row of fruit in each box.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Road transport, Vibration frequency, Modulus of elasticity, transmissibility, vibration absorber,Absorber
نویسندگان مقاله
مهنوش طالب پور | mehnoosh Talebpoor
M.Sc. student of Mechanical Engineering of Biosystems Department, Shahrekord University, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم ، دانشگاه شهرکرد
علی ملکی | Ali Maleki
Associate professor of Mechanical Engineering of Biosystems Department, Shahrekord University, Iran
دانشیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد
مجید لشگری | majid lashgari
Assistant professor of Mechanical Engineering of Biosystems Department, Arak University, Iran
استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه اراک
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-13558-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات