این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۵، صفحات ۹۷-۱۱۵
عنوان فارسی
بهینه سازی استخراج ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه کلخونگ (Pistacia khinjuk) به کمک امواج فراصوت با روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
در تحقیق حاضر، بهینهسازی فرایند استخراج ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی (قدرت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیا کنندگی آهن (FRAP) و شاخص پایداری اکسایشی) میوه کلخونگ (Pistacia khinjuk) با استفاده از امواج فراصوت از طریق روش سطح پاسخ بررسی شد. جهت بهینهسازی فرایند استخراج از طرح مرکب مرکزی با سه متغیر مستقل زمان (5، 27.5 و 50 دقیقه)، دما (25، 45 و 65 درجهسانتیگراد) و نسبت اتانول در حلال آب-اتانول (0، 50 و 100 درصد) استفاده شد. به طور کلی نتایج آنالیز واریانس نشان داد، که پارامترهای مستقل دارای اثر معنیداری بر میزان استخراج ترکیبات فنلی کل، قدرت جذب رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیا کنندگی آهن و شاخص پایداری اکسایشی عصاره میوه کلخونگ بودند که ضرییهای رگرسیونی آنها به ترتیب 97.65، 98.09، 98.62 و 98.38 درصد تعیین شد. در بین پارامترهای مستقل، غلظت اتانول موثرترین پارامتر بود چون دو اثر درجه 2 و خطی در مدلهای پیشنهادی آزمونهای مختلف مشاهده شد. همجنین اثر متقابل در مدلهای این تحقیق مشاهده نشد. قویترین مدل نیز مربوط به آزمون استخراج ترکیبات فنلی بود؛ چون در این آزمون علاوه بر اثر خطی پارامترهای مستقل که در بین همه آزمونها مشترک بود، اثر درجه دوم نیز در پارامترهای زمان و غلظت اتانول مشاهده شد. بررسی نتایج نیز نشان داد که با در نظر گرفتن مجموع آزمونهای این تحقیق، زمان 50 دقیقه، دمای 65 درجه سانتی گراد و غلظت اتانول 57.7 درصد در حلال اتانول – آب به عنوان شرایط بهینه کلی تعیین شد. در نهایت مشخص شد که نتایج آزمونهای تجربی به مقادیر پیش بینی شده توسط روش سطح پاسخ نزدیک بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،متغیر مستقل،احیا کنندگی آهن،مهارکنندگی رادیکال آزاد،آزمون رنسیمت،اعتبارسنجی
عنوان انگلیسی
Optimization of phenol compound extraction and antioxidant activity of Pistacia khinjuk fruits by ultrasonic waves based on a Response Surface Methodology
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the optimization process of phenolic compounds extraction and antioxidant activity (DPPH radical-scavenging assay, FRAP test, and oxidative stability index) of Pistacia khinjuk fruits was evaluated using ultrasound waves through response surface methodology (RSM). To optimize the extraction process from the central composite design with three independent variables including time (5, 27.5 and 50 minutes), temperature (25, 45 and 65 ° C) and ethanol ratio in water-ethanol solvent (0, 50 and 100% ) was used. Significant effects of independent variables on the extraction of phenol compound, DPPH radical scavenging power, FRAP test and OSI of P.khinjuk fruit extract, with the regression coefficients of 97.65, 98.09, 98.62 and 98.38 %, respectively, were noted. Among the independent parameters, ethanol concentration was the most effective parameter because two effects of quadratic and linear were observed in the proposed models of different tests. The interaction effect between different paprameters was not observed in the models of this study, too. It was also the strongest model for the phenolic compounds extraction test; because in this test, in addition to the linear effect of independent parameters that were common to all tests, a quadratic effect was also observed in the parameters of time and ethanol concentration. Also, the best antioxidant activity of P.khinjuk fruit was obtained by using the ultrasonic wave for 50 minutes at 65 ºC and with 57.7% v/v ethanol/water solution. Finally, it was found that the results of experimental tests were close to the values predicted by the response level method.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Independent variables,Ferric reducing power,Free radical scavenging,Rancimat,Validation.
نویسندگان مقاله
مرضیه السادات حسین الهاشمی | Marziehalsadat Hosseinialhashemi
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture,Sarvestan Branch, Islamic AzadUniversity
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سروستان
جواد توکلی | javad tavakoli
دانشگاه جهرم
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جهرم، جهرم، فارس، ایران.
علیرضا رفعتی | Alireza Rafati
Division of Pharmaceutical Chemistry and Food Science, Sarvestan Branch, Islamic Azad University
بخش فارماکولوژی و شیمی دارویی دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد سروستان
فاطمه احمدی | Fatemeh Ahmadi
Department of Pharmaceutics, School of Pharmacy, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz
گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11712-5&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات