این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۵، صفحات ۱۷۱-۱۸۰
عنوان فارسی
اثر ضدقارچی اسانس مرزه خوزستانی بر آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر عامل پوسیدگی و کپکزدگی میوه توتفرنگی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، اسانس گیاه دارویی مرزه خوزستانی توسط روش تقطیر با آب استخراج شد و محتوای فنول و فلاوونوئید کل، ویژگی آنتیاکسیدانی (برپایه روشهای مهار رادیکال DPPH، رادیکال ABTS و بتا-کاروتن/لینولئیک اسید) و فعالیت ضدقارچی آن در برابر سویههای قارچی مولد فساد و پوسیدگی توتفرنگی (آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر) بررسی گردید. میزان فنول و فلاوونوئید کل اسانس به ترتیب 23/87 میلیگرم گالیک اسید بر گرم و 33/69 میلیگرم کوئرستین بر گرم گزارش شد. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس مطابق روشهای مهار رادیکال DPPH، مهار رادیکال ABTS و بتا-کاروتن/لینولئیک به ترتیب برابر با 29/63، 30/58 و 19/51 درصد بود. نتایج فعالیت ضدقارچی اسانس (برپایه روشهای دیسک دیفیوژن آگار، انتشار چاهک و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی) نشان داد که بوتریتیس سینهرا مقاومترین و آسپرژیلوس نایجر حساسترین سویههای قارچی نسبت به اسانس میباشند. نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس مرزه خوزستانی برای سویههای آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب 50، 100 و 50 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی اسانس مرزه خوزستانی برای سویههای آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب 200، 400 و 200 میلیگرم بر میلیلیتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،اسانس،مرزه خوزستانی،آنتیاکسیدان طبیعی،فعالیت ضدقارچی،توتفرنگی.
عنوان انگلیسی
Antifungal effect of Satureja khuzestanica essential oil on Aspergillus niger, Botrytis cinerea, and Rhizopus stolonifer causing strawberry’s rot and mold
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the essential oil of medicinal plant Satureja khuzestanica was extracted using hydrodistillation method and its total phenol and flavonoids contents, antioxidant property (based on DPPH and ABTS radical scavenging and beta-carotene/linoleic acid assays) and antifungal activity against fungi species causing strawberry rot and mold (Aspergillus niger, Botrytis cinerea, and Rhizopus stolonifer) were investigated. Based on the results of the total phenol and flavonoid contents of the essential oil were 87.23 mg GAE/g and 69.33 mg QE/g, respectively. The antioxidant activity of the essential oil, based on the DPPH radical scavenging, ABTS radical scavenging, and beta-carotene/linoleic acid assays, were 63.29, 58.30 and 51.19%, respectively. The antifungal activity of the essential oil (based on disk diffusion agar, well diffusion agar, and minimum inhibitory/fungicidal concentration) showed that B. cinerea was the most resistant and A. niger was the most sensitive fungal species to the essential oil. The minimum inhibitory concentration for Aspergillus niger, Botrytis cinerea, and Rhizopus stolonifer was 50, 100 and 50 mg/mL, respectively. The minimum fungicidal concentration for Aspergillus niger, Botrytis cinerea, and Rhizopus stolonifer was 200, 400 and 200 mg/mL, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Essential oil,Satureja khuzestanica,Natural antioxidant,Antifungal activity,Strawberry.
نویسندگان مقاله
مصطفی رحمتی جنیدآباد | Mostafa Rahmati-Joneidabad
Assistant Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمد نوشاد | Mohammad Noshad
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-31265-19&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات