این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۵، صفحات ۲۵۹-۲۷۱
عنوان فارسی
بررسی اثر دما و سرعت هوای خشک کن بر سینتیک خشک شدن و ترکیبات فنلی برگ استویا
چکیده فارسی مقاله
استویا گیاهی فصلی است که حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات فنولیک و قندی به نام استویوزید و ربادیوزید است. به دلیل فصلی بودن این گیاه، مناسبترین روش برای قابل دسترس نمودن آن، استفاده از روشهای خشک کردن است. انتخاب روش مناسب خشک کردن اندامهای گیاهی از موارد مهم در عملیات پس از برداشت میباشد. استفاده از روش نامناسب میتواند منجر به از بین رفتن اندامهای گیاهی یا از بین رفتن کل مواد مؤثر موجود در آن شود. هدف اصلی این مطالعه بررسی اثر دما و سرعت هوای خشک کن بر روند خشک شدن، مقدار ترکیبات فنولیک کل و مدل سازی سینتیک خشک شدن برگ استویا بود. بدین منظور از دمای هوا در سه سطح (°C70، °C55 و °C45) و سرعت هوا در سه سطح (m/s 5/1، m/s 1و m/s 5/0) برای خشک کردن برگهای استویا استفاده شد. در این تحقیق از پنج مدل ریاضی پلگ، توزیع ویبول، لگاریتمی، پیج و خزائی به منظور مدلسازی نتایج روند خشک کردن برگ استویا استفاده شد.نتایج نشان داد مدلهای تجربی ارائه شده عملکرد مطلوبی را در مدلسازی فرآیند کاهش نسبت رطوبت استویا داشتند (945/0R2 ). با مقایسه مقادیر خروجی R2 و RMSE برای مدلهای ارائه شده نشان داد که مدل پیج دارای عملکرد مدلسازی بهتری نسبت به چهار مدل دیگر بود. بعلاوه اینکه نتایج نشان دادند که در فرآیند خشک شدن، مهمترین فاکتور در کنترل نرخ خشک شدن برگ استویا، دمای هوا بود. همچنین زمان خشک شدن برگ استویا با افزایش دما و سرعت هوای خشک کن کاهش یافت. دمای هوای خشک کن تاثیر معناداری بر محتوای ترکیبات فنولیک کل داشت. به این ترتیب که با افزایش دمای هوا از °C45 به °C70، مقدار ترکیبات فنولیک برگ استویا، کاهش یافت. بهترین دما و سرعت هوا برای حفظ ترکیبات فنولیک برگ استویا، دمای °C 45 و سرعت m/s1بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خشک کردن استویا،مدلسازی ریاضی،محتوای فنل.
عنوان انگلیسی
Effect of temperature and speed of air dryer on drying kinetic and phenolic compounds of stevia leaf
چکیده انگلیسی مقاله
Stevia is a seasonal herb that contains high levels of phenolic and sugar compounds called stevioside rhabadiosid. Due to the seasonality of this plant, the most suitable method for making it available is using drying methods. Choosing the proper method of plant drying is one of the most important issues in post-harvest operation. Using inappropriate methods can result in the loss of plant organs or the loss of all the effective substances in it. The main objective of this study was to evaluate the effect of temperature and velocity of dryer on drying process, total phenolic compounds and kinetic modeling of stevia leaf drying. For this purpose, air temperature was measured at three levels (45 °C, 55 °C, 70 °C) and air velocity at three levels (0.05 m/s, 1 m/s and 1.5 m/s) for drying Stevia leaves were used. In this research, five models of Pelge math, Weibull, Logarithmic, Page and Khazaei models were used to model the results of stevia leaf drying process.The results showed that the proposed experimental models had a desirable performance in the modeling of the stevia moisture reduction process (R2 ≥ 0.945). By comparing the output values of R2 and RMSE for the models presented, the Page model had better modeling performance than the other four models. In addition, the results showed that in the drying process, the most important factor in controlling the stevia leaf drying rate was the air temperature. Also, the drying time of stevia leaves decreased with increasing temperature and speed of air drying. Dryer temperature has a significant effect on the content of total phenolic compounds. As the air temperature rises from 45 °C to 70 °C, the amount of phenolic compounds of the stevia leaf decreases.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Drying Stevia,Mathematical modeling,Phenol content
نویسندگان مقاله
لیلا ناطقی | leila Nateghi
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-10031-21&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات