این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۴، صفحات ۳۵-۴۴
عنوان فارسی
اثر پلاسمای سرد بر خصوصیات ساختاری و رئولوژیکی صمغ گوار
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی پودر تجاری صمغ گوار پس از تیمار پلاسمای سرد فشار هوای اتمسفر در سه زمان مختلف (5، 10 و 15 دقیقه) بررسی شد. نتایج حاصل از آزمون جریان برشی پایا نشان داد که رفتار هردو نمونه شاهد و نمونههای تیمارشده با پلاسمای سرد شل شونده با برش بود. بین مدلهای رئولوژیکی، مدل هرشل بالکلی از ضریب تبیین (R2) بالاتری برخوردار بود. مقدار nH در نمونه شاهد و تیمار کمتر از 1 بود. با افزایش زمان، مقدار KH (به جز 5 دقیقه) به طور معنیداری کاهش یافت. در روبش کرنش، با افزایش زمان تیمار مقدار مدولهای ذخیره G′ و افت G″ با اختلاف معنیداری کاهش یافت. نمونه تیمار شده به مدت 5 دقیقه نقطه برخورد (G′ = G″) بزرگتری نسبت به نمونه شاهد داشت که با افزایش زمان تیمار کاهش یافت. در محدوده فرکانس پایین آزمون روبش فرکانس نمونههای شاهد و نمونه تیمار، مدول G″ بالاتر از مدول G′ بود. از فرکانس Hz 1-1/0 مدول G′ و مدول G″ وابسته به فرکانس بودند. پس از برخورد، مدول G′ به مدول G″ غالب شد و صمغ گواررفتارژل مانند ضعیف نشان داد. مقدار tanδ در نمونهها کمتر از 1 و بزرگتر از 1/0 بود. مقدار ویسکوزیته کمپلکس (η*) با افزایش زمان تیمار با اختلاف معنیداری کاهش یافت. شیب ویسکوزیته کمپلکس با افزایش زمان، کاهش یافت. دادههای حاصل از FTIR نشان داد که طیف جذب نمونههای تیمار مشابه نمونه شاهد بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،آنالیزFTIR،پلاسمای سرد،صمغ گوار،ویژگیهای رئولوژیکی
عنوان انگلیسی
Effect of cold plasma on structural and rheological properties of Guar gum
چکیده انگلیسی مقاله
In this work, the physicochemical properties of commercial guar gum powder were investigated after air atmospheric pressure cold plasma treatment at three different times (5, 10 and 15 min). The results of steady shear flow test showed that behavior of both control and cold plasma treated samples was pseudoplastic. Among the rheological models, the Hershel bulkley model had higher coefficient of determination (R2). The nH in the control and treated samples was less than 1. Also, KH decreased significantly with time (except 5 minutes). In strain sweep, storage module G′ and loss module G″ decreased significantly as the time increased. The crossover point (G′=G″) of 5 minutes treated sample for 5 minutes was higher than the control samples, which decreased with increasing the treatment time. In the low frequency range of frequency sweep, G″ module of the control and treated samples was higher than G′ module. From the frequency of 0.1 to 1 Hz, the G′ and G″ modules depended on the frequency. After crossover, the G″ module prevailed over the G′ module and the guar gum showed weak gel behavior. The value of tanδ in samples was less than 1 and higher than 0.1. The complex viscosity (η*) significantly decreased, as the time of treatment increased. The slope of complex viscosity decreased with the increasing time. The FTIR data demonstrated that the absorption spectrum of the treated samples was similar to the control one.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
FTIR analysis,Cold plasma,Guar gum,Rheological properties
نویسندگان مقاله
فاطمه فاضلی | Fatemeh Fazeli
Department of Food Science and Technology, Khazar Institute of Higher Education
کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خزر، ایران
رضا فرهمندفر | Reza Farahmandfar
Department of Food Science and Technology, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
فرشاد صحبت زاده | Farshad Sohbatzadeh
Department of Atomic and Molecular Physics, University of Mazandaran
استاد، گروه فیزیک اتمی و مولکولی، دانشگاه مازندران، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20521-15&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات