این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۴، صفحات ۲۶۳-۲۷۵

عنوان فارسی شبیه سازی چروکیدگی و انتقال رطوبت و حرارت در خشک کردن چغندر لبویی
چکیده فارسی مقاله خشک‌کردن، یک روش مهم نگهداری مواد مرطوب است و برای طیف گسترده‌ای از محصولات صنعتی و کشاورزی قابل استفاده است. با توجه به فعالیت آبی کم، در فرآورده‌های خشک‌شده نرخ فساد محدود است و به دلیل کاهش حجم به‌راحتی قابل حمل‌ونقل و نگهداری هستند و نیازی به نگهداری در سردخانه ندارند درنتیجه در این فرآورده‌ها هزینه مصرف انرژی پایین است. هدف از مطالعه حاضر توسعه یک مدل برای توصیف انتقال جرم و حرارت طی خشک‌کردن تکه‌های چغندر لبویی بود. دما، رطوبت و چروکیدگی یک قطعه چغندر لبویی استوانه‌ای شکل طی خشک‌کردن در سه دمای مختلف هوا (50، 60 و 70 درجه سانتی‌گراد) شبیه‌سازی شدند. معادلات انتشار رطوبت و حرارت همزمان با شرایط مرزی همرفتی با استفاده از یک‌زبان شبیه‌سازی (MATLAB) بر اساس روش تفاضل محدود حل شدند. چروکیدگی، ویژگی‌های حرارتی و نفوذ رطوبت متغیر در شبیه‌سازی مدنظر قرار گرفتند. نتایج شبیه‌سازی به شکل رضایت بخشی با درجه حرارت و رطوبت اندازه‌گیری شده از چغندر لبویی طی خشک شدن توافق داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ،انتقال جرم،انتقال حرارت،تفاضل محدود،چروکیدگی،چغندر لبویی

عنوان انگلیسی Heat and moisture transfer and shrinkage simulation of beetroot (Beta vulgaris) drying
چکیده انگلیسی مقاله Drying is an important method of preservation of wet materials and is applicable to a wide range of industrial and agricultural products. Dried products have limited deterioration rates, due to the low water activity, are easily transported and stored because of the reduced volume, and have no need of refrigeration, representing energy economy. The purpose of the present study was to develop a model to describe the heat and mass transfer during the drying of beetroot. Temperature, moisture content, and shrinkage of a beetroot disc were simulated during drying at three different air temperatures (50, 60, and 70 °C). Simultaneous heat and moisture diffusion equations were solved along with convective boundary conditions, using a simulation language, MATLAB, based on finite difference technique. Shrinkage, variable thermal properties and moisture diffusivity were considered in the simulation. The simulated results matched satisfactorily with measured temperature and moisture content of the beetroot during drying.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Beetroot,Finite Difference,Heat Transfer,Mass Transfer,Shrinkage

نویسندگان مقاله دانیال مقصودلو کمالی | Danial Maghsoudlou Kamali
Department of Mechanics, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran Amol, Iran
گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت‌الله آملی، آمل، ایران

قدیر اسماعیلی | Ghadir Esmaeili
Faculty of Engineering, Amol University of Special Modern Technologies
گروه مهندسی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران

سید احمد شهیدی | Seyed-Ahmad Shahidi
Department of Food Science and Technology, Islamic Azad University, Ayatollah Amoli Branch
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی ، آمل، ایران

دنیا مقصودلو کمالی | Donya Maghsoudlou Kamali
Department of Food Science and Technology, Islamic Azad University, Ayatollah Amoli Branch
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16312-6&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات