این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۴، صفحات ۳۱۹-۳۳۲
عنوان فارسی
بررسی محتوای پروتئینی و ارتباط فعالیت آنزیمی با اثر ضد میکروبی نمونههای عسل ایرانی
چکیده فارسی مقاله
عسل محصولی طبیعی است که از دیرباز علاوه بر تغذیه، برای درمان نیز کاربرد داشته است. در این ارتباط، اثر ضد میکروبی چند عسل ایرانی علیه سویههای باکتریایی مقاوم به آنتیبیوتیک و ارتباط این اثر با فعالیت آنزیمی نمونههای عسل مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه، محتوای پروتئینی 20 نمونه عسل قبل و بعد از استخراج تعیین و با تکنیک SDS-PAGE بررسی گردید. سپس میزان فعالیت آنزیمهای گلوکزاکسیداز، آمیلاز، اینورتاز و کاتالاز هر عسل اندازهگیری شد. مهار سویههای باکتریایی مورد آزمون در حضور عسل با روش انتشار از چاهک بررسی شد و ارتباط فعالیت آنزیمی با اثر ضد باکتریایی و تازگی عسل ارزیابی گردید. محتوای پروتئینی نمونهها قبل از استخراج در محدوده 06/0±4/0 تا 19/64±0/1 میلیگرم بر گرم عسل قرار داشت و پس از استخراج این میزان حدود 50% یا کمتر کاهش یافت. در نمای پروتئینی همه عسلها پس از الکتروفورز، 3 باند مربوط به آنزیمهای آمیلاز، اینورتاز و گلوکزاکسیداز قابل مشاهده بود. میزان فعالیت آنزیمها به ترتیب به گلوکزاکسیداز> اینورتاز> آمیلاز> کاتالاز اختصاص داشت. نمونههای عسل منتخب فاقد اثر بر سویهی Staphylococcus epidermidis و دارای کمترین اثر بر سویهی Pseudomonas aeruginosa بودند. الگوی مهاری سویههای Escherichia coli و Enterococcus faecalis مشابه بود، اما الگوی مهاری متفاوتی از سویهی Staphylococcus aureus پس از تلقیح عسلها مشاهده شد. این بررسی نشان داد که آنزیم گلوکزاکسیداز نقش مهمی در مهار باکتریها دارد، اما این نقش در سویههای کاتالاز مثبت دچار نوسان است. همچنین آنزیمهای آمیلاز و اینورتاز میتوانند معیاری از تازگی عسلها باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عسلهای ایرانی،فعالیت ضد باکتریایی،گلوکزاکسیداز،اینورتاز،آمیلاز
عنوان انگلیسی
Investigation of protein content and the relationship between enzymatic activity and antimicrobial effect of Iranian honey samples
چکیده انگلیسی مقاله
Honey is a natural product that has long been used for treatment in addition to nutrition. In this regard, the antimicrobial effect of some Iranian kinds of honey against antibiotic-resistant bacterial strains and the relationship between this effect and the enzymatic activity of honey samples were evaluated. In this study, the protein content of 20 honey samples before and after extraction was determined and analyzed by SDS-PAGE technique. Then the activity of glucose oxidase, amylase, invertase, and catalase enzymes of each honey was measured. Inhibition of the tested bacterial strains in the presence of honey was investigated by ager well diffusion method and the relationship between enzymatic activity with antibacterial effect and freshness of honey was evaluated. The protein content of the samples before extraction ranged from 0.4 06 0.06 to 1.0 64 64.19 mg/g honey and after extraction this amount decreased by about 50% or less. In the protein profile of all kinds of honey after electrophoresis, 3 bands related to amylase, invertase, and glucosidase enzymes were visible. The activity of enzymes was assigned to glucose oxidase> invertase> amylase> catalase, respectively. The selected honey samples did not affect Staphylococcus epidermidis and had the least effect on Pseudomonas aeruginosa. After honey inoculation, the inhibitory pattern of Escherichia coli and Enterococcus faecalis were similar, but a different inhibitory pattern was observed from Staphylococcus aureus strain. This study showed that glucose oxidase plays an important role in bacterial inhibition, but this role fluctuates in catalase-positive strains. Also, Amylase and invertase enzymes can be a measure of the freshness of honey.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Iranian honeys,Antibacterial activity,Glucose oxidase,Invertase,Amylase
نویسندگان مقاله
محدثه نقادیان مقدم | Mohadese Naghadian Moghadam
Department of Cell and Molecular Biology, Faculty of Chemistry, University of Kashan, Kashan, Iran
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران.
الهه محمودی | elahe mahmoodi
Department of Cell and Molecular Biology, Faculty of Chemistry, University of Kashan, Kashan, Iran.
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-57755-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات