این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۳، صفحات ۲۹-۳۹
عنوان فارسی
طراحی سنسور نوین بر پایه نانوذره گرافن-کوانتوم دات برای آنالیز رنگ خوراکی سانست یلو
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق، طراحی سنسور الکتروشیمیایی بر پایه الکترود خمیرکربن اصلاحشده با نانومواد و مایع یونی مورد مطالعه قرار گرفت. سنسور اصلاحشده با نانوذرات گرافن-کوانتم دات و مایع یونی برای آنالیز سانستیلو مورد مطالعه قرار گرفت و برای این منظور، پارامترهای مختلفی از جمله نسبت مایع یونی، مقدار نانوذره گرافن-کوانتم دات و pH محیط مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار بهینه نانوذره کانتوم دات 5 درصد و مایع یونی 10 درصد و pH 6 حاصل شد. بهترین عملکرد در سنسور خمیرکربن اصلاخ شده نانوذره گرافن-کانتوم دات و مایع یونی مشاهده شد. این سنسور در شرایط بهینه با دامنه خطی 3 نانومولار تا 150 میکرومولار و حد تشخیص 1 نانومولار توانست به خوبی برای تعیین مقدار سانست یلو استفاده شود. سنسور طراحیشده برای آنالیز رنگ مورد نظر در نمونههای آب میوه بکار گرفته شد و نتایج توانایی بالای آن برای آنالیز نمونههای حقیقی را نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنالیز نمونههای غذایی،رنگ خوراکی،ولتامتری،مایع یونی،نانوذره گرافن-کوانتم دات،سانستیلو
عنوان انگلیسی
Fabrication of novel sensor based on graphene-qouantum dot nanoparticles for Sunset yellow edible colorant analysis
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, the design of an electrochemical sensor based on a carbon paste electrode modified with nanoparticles and ionic liquid was studied. The sensor modified with graphene-quantum dot and ionic liquid nanoparticles was studied for Sunset yellow analysis and for this purpose, various parameters such as ionic liquid ratio, the amount of graphene-quantum dot nanoparticles and the pH were studied. The optimum content of 5% graphene-quantum dot nanoparticles and 10% ionic liquid and pH 6 was obtained. The best performance was observed in the modified carbon paste sensor of graphene-quantom dot nanoparticles and ionic liquid. This sensor in optimal conditions with a linear amplitude of 3 nM to 150 μM and a detection limit of 1 nM could be well used to determine the amount of Sunset Yellow. The sensor designed to analyze the desired color was used in fruit juice samples and the results showed its high ability to analyze real samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food sample Analysis,Edible colors,Voltametric,Ionic liquid,Graphene-quantum dot nanoparticle,Sunset yellow
نویسندگان مقاله
مهدی گلچهرگان | Mehdi Golchehregan
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agricultural Engineering, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رضا فرهمندفر | Reza Farahmandfar
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agricultural Engineering, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مهدی شبانی نوش آبادی | Mehdi Golchehregan
Department of Analytical Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Kashan
گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان
حسن کریمی مله | hassan karimi maleh
Department of Chemical Engineering, Faculity of Engineering, Quchan University of Technology
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه صنعتی قوچان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20521-14&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات