این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
اثر بخشی مصرف دوغ غنی شده با ویتامین D بر بهبود زیست نشانگرهای اندوتلیال در مبتلایان به دیابت نوع دوم: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: اختلال عملکرد سلولهای اندوتلیال یکی از علل مهم آنژیوپاتی دیابتی است که در نهایت منجر به بیماریهای قلبی عروقی میگردد و از علل عمده مرگ و میر در مبتلایان به دیابت میباشد. در این مطالعه اثرات بهبود وضعیت ویتامین D بر وضعیت قندخون، ترکیب چربیهای خون، زیست نشانگرهای کارکرد سلولهای اندوتلیال در افراد دیابت نوع دوم بررسی شد. مواد و روشها: افراد مبتلا به دیابت نوع دوم به طور تصادفی به دو گروه: 1- دریافت کننده دوغ ساده (حاوی 170 میلیگرم کلسیم، فاقد ویتامین D در 250 سی سی دوغ ، تعداد 50 نفر) و گروه 2- دریافت کننده دوغ غنی شده با ویتامین D (حاوی 170 میلیگرم کلسیم، IU500 ویتامین D در 250 سی سی دوغ، تعداد 50 نفر) دو بار در روز و به مدت 12 هفته تقسیم شدند. اندازهگیریهای تنسنجی، وضعیت قندخون، ترکیب چربیهای خون، درصد توده چربی بدن (FM)، زیست نشانگرهای اندوتلیال نظیر اندوتلین-1 سرم، سلکتین E، ماتریکس متالوپروتیناز9 (MMP-9) در آغاز و پایان هفته 12 هفته مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: انجام مداخله، بهبودی مشخصی در وضعیت قند خون ناشتا، میزان حساسیت به انسولین (QUICKI)، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C)، اندوتلین -1، سلکتین E و MMP-9 در گروه 2 در مقایسه با افراد گروه 1 شد (تمام موارد، 05/0p<). به طور معنیداری تفاوت در تغییرات غلظت اندوتلین -1 ، سلکتین E و MMP-9 در گروه 2 در مقایسه با گروه 1 دیده شد (به ترتیب 63/0±35/0- در مقابل 55/0±03/0- ، 028/0=P ، 3/7±8/3- در مقابل 3/8±95/0 ، 003/0 =P ، 7/3±3/2- در مقابل ng/ml 1/7±44/0+، 02/0=P). بعد از کنترل تغییرات QUICKI، توده چربی بدن، محیط دورکمر، مقادیر اندوتلین-1 و MMP-9 معنیدار باقی ماند (به ترتیب 009/0=p در مقابل 005/0=p) اما معنیداری تغییرات سلکتین E (092/0=p) حذف شد. نتیجه گیری: بهبود وضعیت ویتامین D با بهبود وضعیت قند خون، ترکیب چربیهای خون و زیست نشانگرهای اندوتلیال همراه است. یافتههای این تحقیق اثرات مستقیم و غیر مستقیم ویتامین D را بر بهبود زیست نشانگرهای زیستی اندوتلیال نشان داد. واژگان کلیدی: ویتامین D ، دیابت نوع 2، اندوتلیلال، قند خون، چربی خون
کلیدواژههای فارسی مقاله
ویتامین D ، دیابت نوع 2، اندوتلیلال، قند خون، چربی خون
عنوان انگلیسی
Efficacy of Vitamin D-fortified Yogurt drink (doogh) on Improvement of Endothelial Biomarkers in Subjects with Type 2 Diabetes: A Randomized Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: In this study, the effect of improvement of vitamin D status on glycemic status, lipid profile and endothelial biomarkers in T2D subjects was investigated. Materials and Methods: Subjects with T2D were randomly allocated to one of the two groups to receive either plain yogurt drink (PYD containing 170 mg calcium and no vitamin D/250 mL, n= 50) or vitamin D3-fortified yogurt drink (FYD containing 170 mg calcium and 500 IU/250 mL, n = 50) twice a day for 12 weeks. Anthropometric measures, glycemic status, lipid profile, body fat mass (FM) and endothelial biomarkers were evaluated at the beginning and after the 12-week intervention period. Results: Intervention resulted in significant differences in changes of endothelin-1, E-selectin and MMP-9 concentrations in FD compared to PD (-0.35 ± 0.63 versus -0.03 ± 0.55, P= 0.028 -3.8 ± 7.3 versus 0.95 ± 8.3, P = 0.003 and -2.3 ± 3.7 versus 0.44 ± 7.1 ng/mL, respectively, P < 0.05 for all). Even after controlling for changes of QUICKI, FM and waist circumference remained significant for endothelin-1 and MMP-9 (P = 0.009 and P = 0.005, respectively). Conclusions: Ameliorated vitamin D status was accompanied by improved glycemic status, lipid profile and endothelial biomarkers in T2D subjects. The research findings suggest both direct and indirect ameliorating effects of vitamin D on the endothelial biomarkers. Keywords: Vitamin D, Endothelial, Blood glucose, Lipid profiles
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Vitamin D, Endothelial, Blood glucose, Lipid profiles
نویسندگان مقاله
پونه دولو | p davallou
-
سکینه شب بیدار | s shab bidar
-
تیرنگ نیستانی | tr neyestani
-
ابوالقاسم جزایری | a djazayery
-
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1508-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات