این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۳، صفحات ۱۰۱-۱۰۸
عنوان فارسی
غنیسازی غذای انرژی زا با استفاده از صمغهای بومی ایران
چکیده فارسی مقاله
فرایند غنیسازی به منظور بهبود وضعیت دریافت ریزمغذیها در جامعه هدف اجرا میشود. هدف از انجام این مطالعه، تولید ماده غذایی انرژیزا و غنی شده با ریزمغذیها با استفاده از دو صمغ دانه شاهی و زدو و بررسی تاثیر صمغها بر ماندگاری و بازیابی مواد معدنی و ویتامینها بود. فرمولاسیون شامل پودر گوشت، پودر سویا، روغن، ویتامینهای محلول در چربی و مواد معدنی (آهن و روی) و کلریدسدیم بود. از میان فرمولاسیونهایی که بالاترین میزان انرژی و ویسکوزیته را داشتند، 5 مورد انتخاب و میزان مواد معدنی، عناصر آهن و روی، ویتامینهای A، D، E و K و میزان فعالیت آبی اندازهگیری شد. یک فرمول با 92/0% صمغ دانه شاهی و 23/1% صمغ زدو بالاترین میزان انرژی و ویسکوزیته را داشت. دادههای این مطالعه نشان داد که حضور صمغها موجب حفظ محتوای ویتامینهای محلول در چربی در نمونهها میگردد و تفاوت معناداری میان میزان ویتامینهای A، D، E و K در روز صفر و 14 وجود ندارد لیکن در نمونه کنترل میزان ویتامینهای ذکر شده کاهش یافت. پاسخ حاصل از حضور همزمان صمغ زدو و دانه شاهی در فرمولاسیون غذای انرژیزا نشان داد که نوع و غلظت صمغ تاثیری بر حفظ مواد معدنی (آهن و روی) ندارد. بهترین فرمولاسیون در این مطالعه حاوی 25/35% پروتئین و 5/0% مواد معدنی بود که میتواند 03/277 کیلوکالری انرژی، کل میزان مورد نیاز روزانه ویتامین A، D و E، 5/62% میزان مورد نیاز روزانه ویتامین K و 100% میزان مورد نیاز روزانه به عناصر آهن و روی را تامین نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،دانه شاهی،زدو،صمغ،غنی سازی،مواد معدنی،ویتامین
عنوان انگلیسی
Fortification of energy food using Iranian native gums
چکیده انگلیسی مقاله
The fortification process is carried out to improve the micronutrient intake in the target community. The aim of this study was to produce energy food fortified with micronutrients using zedo and watercress seed gums and to investigate the effect of the gums on the stability and recovery of minerals and vitamins. The formulation included meat powder, soy powder, oil, fat-soluble vitamins, minerals (iron and zinc) and sodium chloride. Among the formulations that had the highest amount of energy and viscosity, 5 were selected and the amount of minerals, iron and zinc, vitamins A, D, E and K and the amount of water activity were measured. Formula A had the highest amount of energy and viscosity with 0.92% of watercress seed gum and 1.23% of zedo gum. The data showed that the presence of gums preserves the content of fat-soluble vitamins in the samples and there is no significant difference between the amount of vitamins A, D, E and K on days 0 and 14, but in the control the amount of vitamins decreased. The response obtained from the simultaneous presence of zedo gum and watercress in the formulation of energy food showed that the type and concentration of gum had no effect on the preservation of minerals (iron and zinc). The best formulation in this study contained 35.25% protein and 0.5% minerals, which provides 277.03 kcal of energy, the total daily requirement of vitamins A, D and E, 62.5% of the daily requirement of vitamin K and 100% of the daily requirement of iron and zinc.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
gum,fortification,minerals,vitamin,watercress,zedo
نویسندگان مقاله
امیرحسین رازجو | Amirhossein Razjoo
Amol University of Special Modern Technologies
دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل
مریم عزیزخانی | Maryam Azizkhani
Amol University of Special Modern Technologies
دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
رضا اسماعیل زاده کناری | Reza Esmailzadeh Kenari
Sari Agricultural sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و متابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-15196-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات