این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۳، صفحات ۱۴۷-۱۵۶
عنوان فارسی
بررسی مقادیر آلومینیوم در رب های انار و آلوچه سنتی استان گیلان
چکیده فارسی مقاله
رب انار و آلوچه محصولاتی اسیدی هستند که غالباً در تهیه بیشتر غذاهای محلی استان گیلان مورد استفاده قرار میگیرند، از آنجا که تهیه این ربها عمدتاً به صورت سنتی و در دیگ های آلومینیومی صورت میگیرد، احتمال نشت آلومینیوم به پوره انار و آلوچه در حین فرآوری وجود دارد که با توجه به ماهیت اسیدی ربهای مذکور مقدار آلومینیوم وارد شده قابل توجه به نظر میرسد. وجود آلومینیوم در جیره غذایی انسان به عنوان یک آلاینده، نگرانی بسیاری از محققین را بر انگیخته و پژوهشهای فراوانی در زمینه ردیابی ارتباط دریافت آلومینیوم در بدن و بروز اختلالاتی نظیر آلزایمر، پارکینسون، سرطان سینه و سندرمهای عصبی و کم خونی صورت گرفته و به اثبات رسیده است. در این مطالعه نمونه های رب انار و آلوچه از 13 شهر استان گیلان جمعآوری شد و مقادیر آلومینیوم در آنها پس از هضم به سه روش خشک، مرطوب و مایکروویو با دستگاه جذب اتمی مورد سنجش قرار گرفت. نتایج، حاکی از آلودگی ربهای انار و آلوچه با مقادیر نسبتاً بالای فلز آلومینیوم بود که در رب آلوچه مقادیر بالاتری از آن اندازه گیری گردید. غلظت آلومینیوم در حالتی که هضم به کمک امواج مایکروویو صورت گرفت، بالاتر از دو روش دیگر به دست آمد. غلظت آلومینیوم اندازه گرفته شده در تمامی نمونهها در محدوده مجاز تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی بود؛ هرچند مقدار آلومینیوم مهاجرت یافته فراتر از حد پذیرش تعیین شده نبود، اما استفاده مستمر و طولانی مدت با در نظر گرفتن سایر منابع آلوده کننده می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی مصرف کنندگان باشد بنابراین ضروریست روش های فرآوری ایمن این فراورده ها مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رب انار،رب آلوچه،آلومینیوم،جذب اتمی،ظروف فرآوری
عنوان انگلیسی
Investigation of the aluminum concentration in the traditional pomegranate and plum pastes of Guilan province
چکیده انگلیسی مقاله
Pomegranate and plum paste are acidic products that are often used in the preparation of most local foods in Guilan province. As the preparation of these pastes is mainly done in the aluminum containers traditionally, there is a possibility of aluminum leaking into the pomegranate and plum puree during processing. The presence of aluminum in the diet as a contaminant has aroused the concern of many researchers and many studies have been conducted to track the relation between the aluminum intake and the occurrence of the disorders such as Alzheimer's, Parkinson's, breast cancer, neurological syndromes, and anemia and the link has been proved. In this study, pomegranate and plum paste from 13 different cities of the Guilan province were collected and the amounts of aluminum in them were measured using atomic absorption spectrometry after digestion by dry, wet, and microwave ashing methods. The results showed contamination of pomegranate and plum pastes with high amounts of the aluminum that was higher in plum paste in comparison to the pomegranate paste. The concentration of aluminum in the case of digestion by microwave was higher than the other two methods. Although the aluminum concentration in all samples did not exceed the tolerable level defined by WHO, continuous and long-term use, considering exposure to the other sources of contamination, would be a serious health threat. Therefore, it is necessary to pay more attention to the safe processing of these products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Pomegranate paste,plum paste,aluminum,atomic absorption spectrometry,processing containers
نویسندگان مقاله
علیرضا مهرگان نیکو | Alireza Mehregan Niko
Assistant professor, Department of Food Science and Technology, University of Guilan
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه گیلان
امیر پورفرزاد | Amir Pourfarzad
Assistant professor, Department of Food Science and Technology, University of Guilan
دکتری، استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه گیلان
سیامک غیبی | Siamak Gheibi
Assistant professor, Department of Food Science and Technology, University of Guilan
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه گیلان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-59009-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات