این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۳، صفحات ۱۸۷-۱۹۶
عنوان فارسی
سنتز فیلمهای بیوکامپوزیت بر پایه کازئینات سدیم تقویتشده با صمغهای ژلان و فارسی و ارزیابی ویژگیهای فیزیکومکانیکی و مورفولوژی آن
چکیده فارسی مقاله
اخیراً طراحی و تولید فیلمهای زیستتخریبپذیر نسبت به بستهبندیهای سنتتیک به دلیل کاهش آلودگیهای زیستمحیطی توجه ویژهای را به خود اختصاص دادهاند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر صمغهای فارسی (1%) و صمغ ژلان (1%) بر روی خواص فیزیکی، مکانیکی و مورفولوژی فیلمهای کامپوزیت بر پایه کازئینات سدیم (10%) بهعنوان عوامل تقویتکننده فیلمها میباشد. فیلمها به روش تبخیر حلال سنتز شدند و تأثیر هر یک از صمغها بر روی خصوصیات فیلمهای کامپوزیتی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن صمغها باعث تقویت فیلمهای کامپوزیتی شد. فیلمهای کامپوزیتی مقاومت مکانیکی و خصوصیات ممانعت کنندگی خوبی در برابر رطوبت و نور را نشان دادند. خصوصیات سطحی و مورفولوژی فیلمها همچنین نشان داد که صمغها سازگاری خوبی با فیلم پروتئینی کازئین داشتند و باعث تشکیل فیلمهای یکنواخت و منسجم شدند. علاوه بر این فیلمهای کامپوزیتی از شفافیت قابل قبولی برخوردار بودند. بهاینترتیب نتیجهگیری میشود که استفاده از فیلمهای کامپوزیتی و ترکیب پلی ساکاریدهای مختلف با ماتریکسهای پروتئینی میتوانند باعث بهبود خصوصیات فیلمهای حاصل شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،فیلم زیستتخریبپذیر،کازئینات سدیم،صمغ ژلان،صمغ فارسی،مقاومت مکانیکی.
عنوان انگلیسی
Fabrication of biocomposite films based on sodium caseinate reinforced with gellan and Persian gums and evaluation of physicomechanical and morphology properties
چکیده انگلیسی مقاله
Recently, the design and production of biodegradable films have received special attention than synthetic packaging due to the reduction of environmental pollution. The aim of this study was to investigate the effect of Persian gums (1%) and gellan gum (1%) on the physical, mechanical and morphological properties of composite films based on sodium caseinate (10%) as film reinforcing agents. The films were synthesized by solvent evaporation and the effect of each gum on the characteristics of the composite films was evaluated. The results showed that the addition of gums strengthened the composite films. So that the composite films showed mechanical resistance and good barrier properties versus moisture and light. The surface properties and morphology of the films also showed that the gums were well computability to the casein film and formed uniform and stiff films. In addition, composite films had acceptable transparency. Thus, it can be concluded that the use of composite films and the combination of different polysaccharides with protein matrices can improve the properties of the resulting films. On the other hand, by adding antimicrobial and antioxidant agents to biodegradable films, they can be considered as active packaging.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Biodegradable Films,Sodium Casein,Gellan Gum,Persian Gum,Mechanical Resistance
نویسندگان مقاله
محمد محسن زاده | Mohammad Mohsenzadeh
Associate Professor, Department of Food Hygiene and Aquaculture, Factulty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
محمود علیزاده ثانی | Mahmood Alizadeh-Sani
- Ph.D. student, Student’s Scientific Research Center, Department of Food Safety and Hygiene, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشجوی دکتری تخصصی، رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، داشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران،
محمد مالکی | Mohammad Maleki
- Ph.D. student, Department of Food Hygiene and Aquaculture, Factulty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
مریم عزیزی لعل آبادی | Maryam Azizi-lalabadi
- Research Center for Environmental Determinants of Health (RCEDH), Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ایران
رویا رضائیان دلویی | Roya Rezaeian-Doloei
Assistant Professor, Department of Agronomy and plant breeding, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران،
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-26039-8&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات