این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۲، صفحات ۱۱-۱۹

عنوان فارسی بررسی ویژگی‌های شیمیایی و میکروبی شیر طعم‌دار پروبیوتیک با استفاده از باسیلوس کواگولانس و شیره انگور
چکیده فارسی مقاله امروزه، مصرف شیر و فرآورده­های آن به عنوان یکی از شاخص­های توسعه جوامع بشری مطرح است. شیر طعم ­دار، یک نوشیدنی سالم، مغذی، خوشمزه و رفع­کننده تشنگی است که توسط گروه عظیمی از مردم به ویژه کودکان مصرف می­شود. از این رو، هدف از این پژوهش استفاده از شیره ­انگور به عنوان طعم­دهنده در شیر پروبیوتیک حاوی باسیلوس کوآگولانس و بررسی ویژگی­های کیفی این محصول جدید بود. برای این منظور دو فاکتور عددی کمی شامل غلظت شیره انگور (17/0، 1، 3، 5 و 83/5 درصد) و مدت زمان نگه­داری (96/0، 2، 5/4، 7 و 04/8 روز)، هر کدام در پنج سطح با به کارگیری روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی جهت­ بهینه­سازی فرمولاسیون این محصول جدید استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر غلظت­های مختلف شیره انگور و مدت زمان نگهداری بر pH، اسیدیته قابل­تیتراسیون، ماده خشک، چربی و زنده­مانی میکروارگانیسم باسیلوس ­کوآگولانس شیر طعم ­دار پروبیوتیک معنی­دار بود (05/0P<). بهینه­سازی براساس حداکثر مقدار pH، حداقل مقدار اسیدیته قابل­تیتراسیون و همچنین حداکثر زنده­مانی میکروارگانیسم باسیلوس ­کوآگولانس انجام شد. شرایط بهینه در این پژوهش با مطلوبیت کل 95%، مقدار 1 درصد شیره انگور و مدت زمان نگه­داری 2 روز به دست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باسیلوس ‌کواگولانس،شیر پروبیوتیک،شیر طعم‌دار،شیره انگور

عنوان انگلیسی Investigation of chemical and microbial properties of flavored probiotic milk using Bacillus coagulans and grape syrup
چکیده انگلیسی مقاله Today, consumption of milk and its products is one of the signs of development of human societies. Milk is a healthy, nutritious, delicious and thirsty drink that is consumed by a large group of people, especially children. Therefore, the aim of this study was using grape syrup as a flavoring in probiotic milk containing Bacillus coagulants and investigating effects of grape syrup on physicochemical and microbial properties of probiotic milk. For this purpose, two quantitative factors including grape syrup concentrations (0.17, 1, 3, 5 and 5.83 %) and storage time (0.96, 2, 4.5, 7 and 8.04 days) in five levels were evaluated by using a central composite design. The results showed that different concentrations of grape syrup and storage time on pH, acidity, dry matter, fat and viability of B. coagulation of probiotic flavored milk were significant (P< 0.05). The optimum condition was obtained based on maximum pH and viability of B. coagulation and minimum acidity. The optimum condition was 1% grape syrup and 2 days' storage time, which its total desirability was 95%.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bacillus coagulans,Probiotic milk,Flavored milk,Grape syrup

نویسندگان مقاله نسیم کاظم علیلو | Nasim Kazem Alilou
M.Sc. graduated, Saba College of Higher Education, Department of Food Science and Technology, Urmia, West Azerbaijan, Iran
دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی صبا، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران

صابر امیری | Saber Amiri
PhD. of Food Biotechnology, Urmia University, Faculty of Agriculture, Department of Food science and Technology, Urmia, West Azerbaijan, Iran
دکتری تخصصی، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران

محمود رضازاد باری | Mahmoud Rezazadeh Bari
Professor, Urmia University, Faculty of Agriculture, Department of Food Science and Technology, Urmia, West Azerbaijan, Iran
استاد، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم و صنایع غذایی، ارومیه، آذربایجان غربی، ایران

صونا دودانگه | Sona Dodangeh
PhD student of Food Science and Technology, Isfahan University of Technology, College of Agriculture, Isfahan, Isfahan, Iran
دانشجوی دکتری تخصصی، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی، اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-19473-8&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات