این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۲، صفحات ۵۳-۶۷
عنوان فارسی
بررسی اثر جریان الکتریکی بر ویژگیهای مکانیکی و نفوذپذیری فیلم کیتوزان حاوی نانوذرات رس و نقره
چکیده فارسی مقاله
فیلمهای برپایه کیتوزان خالص دارای معایب متعددی ازجمله ویژگیهای مکانیکی ضعیف و بازدارندگی کم در برابر رطوبت هستند که موجب محدودیت استفاده از آنها در بستهبندیهای مواد غذایی میشود. در این پژوهش، بهمنظور بهبود ویژگیهای این فیلم از نانوپرکنندههایی نظیر نانورس (M) و نانونقره (Ag) و همچنین اعمال جریان الکتریکی در طی خشک شدن فیلمها بهره گرفته شد. فیلمهای نانوکامپوزیتی برپایه کیتوزان، با افزودن چهار سطح 0، 1، 3 و 5% نانونقره و نانورس تهیه و بهمنظور خشک کردن فیلمها از حرارت و جریان الکتریکی در چهار ولتاژ 0، 15، 30 و 60 بهطور همزمان استفاده شد و خصوصیات آنها از جمله نفوذپذیری به بخار آب و اکسیژن، خواص فیزیکی و مکانیکی و ریزساختار مورد بررسی قرار گرفت. حضور نانوذرات سبب افزایش رطوبت، ضخامت و کدورت و بهبود WVP و O2P فیلمهای نانوکامپوزیت و همچنین خواص مکانیکی در مقایسه با فیلم کیتوزان خالص گردید. از طرفی غلظت 3% در هر دو تیمار، توانست ویژگیهای نفوذپذیری و خواص مکانیکی را نسبت به سطوح 1 و 5% بهبود بخشد. اعمال جریان الکتریکی تاثیر معنیداری بر درصد رطوبت، حلالیت و میزان ضخامت نداشت. در مقابل، استفاده از جریانهای الکتریکی با ولتاژ 30، سبب بهبود خواص مکانیکی، کدورت و WVP و ولتاژ 60، موجب بهبود O2P در نانوکامپوزیتها شد. تصاویر حاصل از SEM نشان داد، فیلم کیتوزان خالص دارای سطحی زبر و شکافهای متعدد و سطح فیلم حاوی نانورس، نسبتا صاف و فشرده بود که امکان افزایش مقاومت کششی و خواص ممانعت کنندگی را فراهم میکند. فیلم حاوی نانونقره نیز بهدلیل داشتن ساختاری پر پیچ و خم و دارای شکاف، میزان کدورت و خواص مکانیکی بیشتر و خواص ممانعت کنندگی کمتر از نانورس را دارا بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوکامپوزیت،کیتوزان،نانورس،نانونقره،جریان الکتریکی
عنوان انگلیسی
Evaluation the effect of electricity flow on mechanical and permeability properties of chitosan film containing clay and silver nanoparticles
چکیده انگلیسی مقاله
Chitosan based films have several disadvantages, such as poor mechanical properties and low moisture deterioration, which limits their use in food packaging. In this study, nanomaterials such as nanoclay (M) and nanosilver (Ag) were used to improve the properties of the film whilst applying electrical current during film drying. Nanocomposite films based on chitosan, were prepared by adding four levels 0, 1, 3 and 5% silver and clay, then heat and electricity with 0, 15, 30 and 60 Voltage were simultaneously applied to dry them, finally their characteristics like including WVP, O2P, physical and mechanical properties, and microstructure were studied. The presence of nanoparticles in nanocomposite films increased the moisture, thickness, opacity, WVP, O2P and improved mechanical properties, incomparison with pure chitosan film. On the other hand, the concentration of 3% in both treatments improve the permeability and mechanical properties of the 1 and 5% levels. The application of electrical current had no significant effect on moisture content, solubility and thickness. In contrast, the use of electric current with a voltage of 30, improved mechanical properties, turbidity and WVP and a voltage of 60, improved O2P in nanocomposites. The images produced by the SEM show that the pure chitosan film has a rough surface and multiple gaps and the film surface of the nanoclay is relatively smooth and compact, which allows for increased tensile strength and inhibitory properties. The film containing nanosilver also had a more turbulent structure with a gap, turbidity and mechanical properties, and less inhibitory properties than nanoclay.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
nanocomposite,chitosan,nanoclay,nanosilver,electric current
نویسندگان مقاله
نیلوفر صفری ثانی | niloufar safarisani
M. Sc. Student, Department of Food Science & Technology, Sari Agricultural Sciences & Natural Resources University.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
علی معتمدزادگان | Ali Motamedzadegan
Associate Professor, Department of Food Science & Technology, Sari Agricultural Sciences & Natural Resources University.
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
جمشید فرمانی | Jamshid Farmani
Associate Professor, Sari Agricultural Sciences & Natural Resources University.
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
جعفر محمدزاده میلانی | Jafar Milani
Associate Professor, Sari Agricultural Sciences & Natural Resources University.
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-15307-9&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات