این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۲، صفحات ۸۱-۹۵
عنوان فارسی
بررسی اثر پوشش خوراکی بر پایه ژل آلوئه ورا و تیمول بر ویژگیهای کیفی پس از برداشت و عمر نگهداری توتفرنگی
چکیده فارسی مقاله
اثر پوشش خوراکی بر پایه ژل آلوئه ورا در تلفیق با اسانس روغنی تیمول بر روی خصوصیات کیفی پس از برداشت توت فرنگی رقم محلی گیلاسی مورد مطالعه قرار گرفت. از دو غلظت ژل تازه آلوئه ورا (50 و 100٪) و دو غلظت اسانس تیمول (5/0 و 1 mg/L) برای تهیه تیمارها استفاده شد. تیمارها در یخچال تا حداکثر 21 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش زمان نگهداری، مقدار مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتر توت فرنگیها افزایش پیدا کرد. پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا به تنهایی (بدون تلفیق تیمول) اثر معکوسی بر خرابی توت فرنگیها داشت. بیشترین میزان افت رطوبت در تمامی روزهای آزمون مربوط به نمونه شاهد بود. تلفیق غلظتهای مختلف تیمول در پوشش خوراکی نیز اثری بر میزان افت وزن توت فرنگیها نداشت. سفتی بافت نمونه پوشش داده شده با ژل 100٪ آلوئه ورا و mg/L1 تیمول طی 14 روز نگهداری کاهش یافت اما تغییرات سفتی بافت سایر تیمارها از الگوی منطقی پیروی نکردند. پارامتر رنگ سنجی L* در طی 14 روز نگهداری توت فرنگیها بر اساس نتایج پارامترهای آنالیز حسی و نیز تمایل به خرید محصول در اغلب پارامترهای مورد بررسی، نمونه شاهد بیشترین امتیاز را دریافت کرد. نتایج این تحقیق نشان داد که پوشش ژل آلوئه ورا به تنهایی قادر به بهبود برخی خصوصیات (جلوگیری از افت رطوبت) توت فرنگیهای رقم گیلاسی میباشد. اسانس تیمول نیز قادر به افزایش زمان نگهداری توت فرنگیها و جلوگیری از فساد آنها به میزان بسیار چشمگیری است. در مقابل اثرات مفید این پوششها، اثرات منفی آنها مانند اثر منفی تیمول بر خصوصیات حسّی توت فرنگیها، و اثر منفی ژل آلوئه ورا بر پایداری توت فرنگیها در مقابل فساد و افزایش اسیدیته موجب میشود پیشنهاد گردد که این پوشش به صورت اصلاح شده بر روی توت فرنگی به کار گرفته شود
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوشش خوراکی،ژل آلوئه ورا،تیموس ولگاریس،توت فرنگی،عمر نگهداری
عنوان انگلیسی
Study on edible coating effect, based on Aloe vera gel and thymol on the postharvest quality and storage life of strawberry
چکیده انگلیسی مقاله
The effects of Aloe Vera gel based edible coating in combination with Thym essential oil on postharvest quality of strawberries (natively called Gilasi) were studied. Two concentrations of Aloe vera fresh gel (50 and 100% wt) and two concentrations of Thym essential oil (0. 5 and 1 ml/L) were used for preparation of coatings. The treatments stored at refrigerator for maximum 21 days. The results showed that by increasing the time of storage, the total soluble solids and titrable acidity increased. The Aloe vera gel based edible coating without thymol had inverse effect on decay of strawberries. The control samples had the highest weight loss during the storage. Incorporation of thymol seems to have no effect on weight loss reduction. . The texture firmness of strawberries with 100% aloe vera gel +1 ml/L thymol generally decreased with increasing the preservation time. The changes in the firmness of other treatments did not follow a logical pattern. Lightness parameter (L*) reduced during 14 days of storage. According to the sensorial results and purchase intention, in most cases, control took the highest score. The results of this study showed that Aloe vera gel coatings, on its own, could improve the properties (e.g. reducing weight loss) of strawberries during storage. Incorporation of thymol essential oil also had a remarkabely positive effect on strawberries storage time and reduction of decay. Among with these positive effects of these coatings, there were negative impacts of Aloe vera gel on storage time and acidity and negative impacts of thymol on sensory attributes, which make us propose that the coatings must be modified to be applied on strawberries
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Edible coating,Aloe Vera gel,Thymus vulgaris,Strawberry,Storage time
نویسندگان مقاله
پریسا فرجپور | Parisa Farajpour
Department of Food Science and Technology, Islamic Azad University, Maragheh Branch, East Azerbaijan, Iran
کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، آذربایجان شرقی، ایران
حسین شیخلوئی | Hossein sheykhlouei
Islamic Azad University, Maragheh Branch, East Azerbaijan, Iran
عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، آذربایجان شرقی، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-58334-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات