این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۲، صفحات ۱۲۷-۱۳۶

عنوان فارسی بررسی زنده مانی لاکتوباسیلوس رامنسوس جی جی و لاکتوباسیلوس پلانتاروم درونپوشانی شده به صورت امولسیون چند لایه و امولسیون ساده
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش بررسی اثر نوع باکتری (لاکتوباسیلوس رامنسوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم) و سیستم درون پوشانی (امولسیون چند لایه و ساده) بر ویژگی­های فیزیکو شیمیایی، پایداری و زنده مانی باکتری­ها بود. اندازه ذره نمونه­های امولسیون­های LR-ME (لاکتوباسیلوس رامنسوس درون پوشانی شده در امولسیون چند لایه)، LR-E (لاکتوباسیلوس رامنسوس درون پوشانی شده در امولسیون ساده)، LP-ME (لاکتوباسیلوس پلانتاروم درون پوشانی شده در امولسیون چند لایه) و LP-E (لاکتوباسیلوس پلانتاروم درون پوشانی شده در امولسیون ساده) به ترتیب 63/10، 53/3، 47/10 و 19/4 میکرومتر اندازه­گیری شد. همان گونه که از نتایج بر می­آید نمونه­های امولسیون چند لایه اندازه ذره بزرگتری نسبت به امولسیون ساده داشتند. اما نوع باکتری تاثیری بر اندازه ذرات نمونه­ها نداشت. بررسی نتایج اسپن نمونه­ها نشان داد که نمونه­ها امولسیون ساده دارای پراکندگی بیشتری نسبت به امولسیون­های چند لایه بودند. پتانسل زتا نمونه­های امولسیون LR-ME، LR-E، LP-ME و LP-E به ترتیب 26/51-، 35/39-، 65/56- و 25/30- میلی ولت اندازه گیری شد. نمونه­های امولسیون چند لایه پتانسل زتا منفی تری نسبت به امولسیون ساده داشتند اما نوع باکتری تاثیری بر پتانسل زتا نمونه­ها نداشت. نمونه­های امولسیون چند لایه پایداری بالاتری نسبت به امولسیون ساده داشتند. اما نوع باکتری تاثیری بر پایداری نمونه­ها نداشت. تعداد باکتری شمارش شده در نمونه­های LR (لاکتوباسیلوس رامنسوس درون پوشانی نشده)، LR-ME، LR-E، LP (لاکتوباسیلوس پلانتاروم درون پوشانی نشده)، LP-ME و LP-E به ترتیب 49/8، 48/8، 51/8، 41/8، 37/8 و 39/8 اندازه گیری شد. نتایج نشان داد درون پوشانی با امولسیون چند لایه بهترین روش برای نگهداری باکتری­های پروبیوتیک است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زنده مانی،لاکتوباسیلوس رامنسوس،لاکتوباسیلوس پلانتاروم،درونپوشانی،امولسیون چند لایه

عنوان انگلیسی Evaluation of viability of encapsulated Lactobacillus rhamnosus GG and Lactobacillus plantarum in multilayer emulsion and simple emulsion
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to investigate the effect of bacteria strain (Lactobacillus rhamnosus and Lactobacillus plantarum) and encapsulation system (multilayer and simple emulsion) on physicochemical, stability and viability characteristics of bacteria. Particle size of LR-ME (Lactobacillus rhamnosus embedded in multilayer emulsion), LR-E (Lactobacillus rhamnosus embedded in simple emulsion), LP-ME (Lactobacillus plantarum embedded in multilayer emulsion) and LP-E (Lactobacillus plantarum embedded in simple emulsion) was measured as 10.63, 3.53, 10.47 and 4.19 μm, respectively. Results showed that the multilayer emulsion samples had larger particle size than simple emulsion. But the bacteria strain had no effects on the particle size of the samples. Span showed that the simple emulsion samples had more dispersion than the multilayer emulsions. Zeta potential of LR-ME, LR-E, LP-ME and LP-E emulsion samples was measured -51.26, -39.35, -56.65 and -30.25 mV, respectively. Multilayer emulsion samples had lower negative zeta potential than simple emulsion, but the bacterial strain had no effect on the zeta potential of the samples. Multilayer emulsion samples had higher stability than simple emulsion, But bacterial strain had no effect on the stability of samples. The bacterial counts in LR (free Lactobacillus rhamnosus), LR-ME, LR-E, LP (free Lactobacillus plantarum), LP-ME and LP-E were measured 8.49, 8.48, 8.51, 8.41, 8.37 and 8.39 log cfu/g, respectively. The results showed that coating with multilayer emulsion is the best method for increasing the viability of probiotics.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Survival,Lactobacillus rhamnosus,Lactobacillus plantarum,encapsulation,Multilayer emulsion

نویسندگان مقاله حامد محمودی پور | hamed mahmoodi poor
Islamic Azad University, Kazeroon Branch
دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران.

محمدحسین مرحمتی زاده | mohammad hossein marhemati zadeh
Islamic Azad University, Kazerun Branch
گروه بهداشت مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-57440-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات