این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۲، صفحات ۲۶۱-۲۶۹

عنوان فارسی بررسی تاثیر بسته‌بندی با اتمسفر تغییر یافته بر شاخص‌های بیوشیمیایی و ویژگی‌های حسی دانه‌های انار در طی دوره نگهداری سرد
چکیده فارسی مقاله ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان میوه انار در دنیا است. مقدار زیادی از انار تولید شده به صورت تازه مصرف می­شود، با این وجود مصرف تازه انار به علت طبیعت آن راحت نمی­باشد. دانه­های انار نیز هیچ گاه به صورت تازه و مانند سایر میوه­های آماده مصرف در بسته بندی­های مناسب در فروشگاه­ها به فروش نمی­رسد. بدین منظور، در پژوهش پیش رو دانه­های تازه انار در بسته­هایی از جنس پلی اتیلن- پلی آمید تحت شرایط اتمسفر تغییریافته با ترکیب­های گاز متشکل از دی اکسیدکربن: اکسیژن: نیتروژن در سه ترکیب 75:10:15، 70:0:30 و 100:0:0 بسته بندی و به مدت دو هفته در دمای یخچال نگهداری شدند. دانه­های اناراز نظر خصوصیات حسی، شاخص­های بیوشیمیایی، میزان رشد مخمر، انتروباکتریاسه، میکروارگانیسم­های سایکروفیل و مزوفیل مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که دانه­های انار بسته بندی شده در حضور بیشترین مقدار دی اکسید کربن (30% دی­اکسید­کربن+70% نیتروژن) تفاوت معنی­داری با بقیه تیمارها داشته و دارای بیشترین طول عمر نگهداری بوده و از نظر خصوصیات حسی امتیاز بیشتری به خود اختصاص داد. هم­چنین مشخص شد که میزان بالای دی­اکسید کربن در بسته­بندی باعث کاهش معنی­دار رشد میکروارگانیسم‌های مزوفیل، سایکروفیل، انتروباکتریاسه و مخمرها می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دانه انار،بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته،مدت نگهداری،کیفیت

عنوان انگلیسی The effects of modified atmosphere packaging on biochemical parameters and sensory properties of pomegranate seeds during cold storage
چکیده انگلیسی مقاله Iran is one of the largest producers of pomegranate fruit in the world. Plenty of pomegranates produced are freshly consumed; however, fresh pomegranate consumption is not easy due to its nature. Pomegranate seeds are never sold fresh as in other ready-to-eat fruit packages in stores. For this purpose, in the present study, fresh pomegranate seeds were packaged in polyethylene-polyamide packages under atmospheric conditions modified with carbon dioxide: oxygen: nitrogen in three compounds: 15:10:75, 30: 0: 70, 0: 0: 100 were packaged and kept in refrigerator for two weeks. Pomegranate seeds were evaluated for sensory properties, biochemical parameters and the growth rate of yeast, Enterobacteriaceae, psychrophilic and mesophilic microorganisms. The results showed that packed pomegranate seeds in the presence of the highest amount of carbon dioxide (30% carbon dioxide+ 70% nitrogen) were significantly different from the other treatments, had the longest shelf life and more score in terms of sensory properties. It was also found that high levels of carbon dioxide in packaging significantly reduced the growth of psychrophilic, mesophilic, Enterobacteriaceae and yeast microorganisms.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pomegranate seeds,modified atmosphere packaging,Shelf life,Quality

نویسندگان مقاله درنوش جعفرپور | Dornoush Jafarpour
Assistant professor, Department of Food Science and Technology, Islamic Azad University of Fasa Branch, Fars, Iran
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فسا، گروه علوم و صنایع غذایی، فارس، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-53282-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات