این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۱، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
مقایسه ترکیبات فنولی و فعالیت ضد اکسایشی دو رقم انگور رشه و قزل اوزوم
چکیده فارسی مقاله
امروزه استفاده از تکنیک کشت بافت در تولید متابولیتهای ثانویه گیاهی، مانند ترکیبات فنولیک، به عنوان افزودنی غذایی طبیعی در صنایع غذایی بسیار گسترش یافته است. هدف پژوهش حاضر بررسی و مقایسه محتوای ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی انگور ارقام رشه و قزل اوزوم میباشد که توسط کشت بافت در شرایط آزمایشگاهی تولید شدند. برای این منظور جوانه انتهایی ارقام انگور در محیط کشت موراشیگ - اسکوگ کشت داده شد تا گیاهچه کامل ایجاد گردد. سپس عصاره متانولی از برگهای سالم انگورها تهیه شد و برای انجام آزمونهای تعیین ترکیب پلی فنولی با استفاده از کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا همراه با آشکارساز فرابنفش، گروههای عاملی با استفاده از طیف سنجی تبدیل فوریه فروسرخ، محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل، کاروتنوئید کل، میزان اسید آسکوربیک، میزان مهار رادیکالهای آزاد 2،2-دی فنیل-1-پیکریلیدرازیل (DPPH) و هیدروکسیل (OH−) استفاده گردید. نتایج نشان داد میزان ترکیبات فنولی کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل و کارتنوئید کل عصارههای متانولی رقم رشه به ترتیب 10/0±35/50، 05/0±72/29، 20/0±41/10 و 50/0±82/1 میلی گرم بر گرم و در رقم قزل اوزوم به ترتیب 31/0±06/23، 15/0±76/20 ، 15/0±28/7 و 42/0±94/0 میلی گرم بر گرم بود. میزان اسید آسکوربیک، مهار رادیکالهای آزاد DPPH و OH− در عصارههای متانولی برگ رشه به ترتیب 04/0± 83/1، 52/1±38/25 و 74/2±04/75 درصد و در برگ قزل اوزوم به ترتیب 01/0±85/0، 05/2±71/18 و 61/3±96/68 درصد بود. به عنوان نتیجه کلی نتایج نشان داد برگ انگور رقم رشه از نظر تمام ویژگیهای بررسی شده بیشتر از برگ انگور رقم قزل اوزوم بود (05/0< p). همچنین این تحقیق نشان داد برگهای انگور از نظر ترکیبات فنولی و ضد اکسایشهای طبیعی غنی هستند و پتانسیل استفاده در صنایع غذایی و دارویی را دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کشت بافت،متابولیتهای ثانویه گیاهی،افزودنی طبیعی،انگور
عنوان انگلیسی
Comparison of phenolic compounds and antioxidant activity of two grapvine root cultivars Rasha and Qzel Ozum
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, the use of tissue culture technique in the production of plant secondary metabolites, such as phenolic compounds, as a natural food additive has become very widespread in the food industry. The aim of this study was to investigate and compare the content of phenolic compounds and antioxidant activity of grapevine Rasha and Qzel Ozum cultivars that were produced by tissue culture under in vitro condition. For this purpose, the terminal buds of grape cultivars were cultured in Murashige - Skoog Medium to produce complete seedlings. Then the methanolic extract was prepared from healthy grapevine leaves and to perform polyphenol composition tests using high performance liquid chromatography with ultraviolet detector, functional groups using Fourier-transform infrared spectroscopy, total phenol content, total flavonoids, total anthocyanins, total carotenoids, acid content, ascorbic acid, free radical scavenging 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH), and hydroxyl (OH−). The results showed that the amount of total phenolic compounds, total flavonoids, total anthocyanin and total carotenoids of methanolic extracts of Rasha cultivar were 50.35±0.10, 29.72±0.05, 10.41±0.20, and 1.82±0.50 mg/g, respectively, and in Qzel Ozum cultivar were 23.06±0.31, 20.76±0.15, 7.28±0.15, and 94.94±0.42 mg/g, respectively. Ascorbic acid, DPPH and OH− free radicals scavenging activity in methanolic extracts of Rasha leaves were 1.83±0.04, 25.38±1.52, and 75.04±2.74 %, respectively, and in Qzel Ozum leaves were 0.85±0.01, 18.71±2.05 and 68.96±3.61 %, respectively. As a general result, the results showed that the grape leaves of the Rasha cultivar were more than the grapevine leaves of Qzel Ozum cultivar in terms of all studied characteristics (p < 0.05). This study also showed that grape leaves are rich in phenolic compounds and natural antioxidants and have the potential to be used in the food and pharmaceutical industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Tissue culture,Plant secondary metabolites,Natural additive,Grapvine
نویسندگان مقاله
لعیا رضازاد باری | Laya Rezazad Bari
PhD Student of Physiology and Breeding of Fruit Trees, Department of Horticulture, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Mohaghegh Ardebili University, Ardabil, Iran.
دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
علیرضا قنبری | Alireza Ghanbari
Associate Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Mohaghegh Ardabil University, Ardabil, Iran.
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
رضا درویش زاده | Reza Darvishzadeh
Professor, Department of Agricultural Biotechnology, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Urmia University, Urmia, Iran.
استاد، گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
موسی ترابی گیگلو | Mousa Torabi Giglou
Assistant Professor, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Mohaghegh Ardebili University, Ardabil, Iran.
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
حامد دولتی بانه | Hamed Doulati Baneh
Associate Professor, Agricultural Jihad Research and Training Center, West Azarbaijan Province, Urmia, Iran.
دانشیار، مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران.
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-57372-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات