این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۱، صفحات ۱۳-۲۲

عنوان فارسی بررسی اثردوفنیل اتانول حاصل از گل محمدی بر کیفیت خرمای مضافتی بسته بندی شده در بسته های چند لایه قابل انعطاف
چکیده فارسی مقاله چکیده خرما به‌عنوان یکی از محصولات مهم و استراتژیک کشور بوده و نقش بسیار مهمی در صادرات کشور دارد. این محصول  به دلیل رطوبت بالا و روش‌های نگهداری، انبارداری غیر صحیح و بسته‌بندی نامناسب ضایعات زیادی دارد. در این پروژه با هدف کاهش آلودگی و افزایش عمر ماندگاری خرما، رقم مضافتی با دو فنیل اتانول5/0درصد اسپری و در دو نوع بسته‌، پلی استایرن و پلی آمید بسته بندی و سپس در شرایط محیط و یخچال به مدت 60 روز نگهداری شد. نمونه شاهد نیز مانند نمونه‌های تیماردهی شده برای مقایسه و بررسی تهیه گردید. آزمون‌های شیمیایی (اسیدیته و  pH) و میکروبی (شمارش کلی میکرواورگانیسم‌ها) وارزیابی حسی روی نمونه‌ها انجام گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان دادکه نوع بسته بندی، دمای نگهداری و زمان نگهداری تاثیرمعنی داری برشاخص های موردارزیابی داشتند(p˂0.05). براساس نتایج، اسپری ترکیب دوفنیل اتانول بعد از گذشت 15 روز موجب کنترل pH خرمای مضافتی و مانع از کاهش آن با گذشت زمان شد. بسته بندی پلی آمید  بهتر از بسته بندی پلی استایرن شناخته شد. میزان تغییرشاخص های شیمیایی  (اسیدیته و pH) در نمونه های نگهداری شده در دمای 25درجه سانتیگرادبه صورت معنی داری بیشتر از دمای4درجه سانتیگرادبود. همچنین این ترکیب به طور موثری از افزایش رشد میکروبی جلوگیری کرد. به طورکلی استفاده از این ترکیب وبسته بندی پلی آمیدونگهداری در دمای 4درجه سانتیگرادبه علت تاثیربرکاهش رشدمیکروبی و حفظ خصوصیات شیمیایی وکیفی خرمامضافتی پیشنهاد می گردد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نگهداری،دما،بسته‌بندی،اسانس گل محمدی،خرمای مضافتی

عنوان انگلیسی Effects of 2-phenyl ethanol from Mohammadi flower on quality of mazafat dates packed in flexible laminated packages
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Date is one of the most important and strategic products of the country and has a very important role in exporting the country. This product has a lot of waste due to its high humidity and inadequate storage, handling and inappropriate packaging. In this project, in order to reduce contamination and extend the shelf life of dates, Mazafati cultivar was sprayed with 0.5% phenyl ethanol in two types of packages, polystyrene and polyamide, and then stored in a refrigerator for 60 days. The control sample was compared to the treated samples for comparison. Chemical (pH and acidity) and microbial tests (total count of microorganisms) and sensory evaluation were performed on the samples. Analysis of variance showed that the type of packaging, storage temperature and storage time had a significant effect on the evaluated characteristics (p˂0.05). According to the results, spraying of Diphenyl Ethanol after 15 days controlled the pH of Mazafati dates and prevented its decrease over time. Polyamide packaging was better known than polystyrene packaging. The changes in chemical properties (acidity and pH) in the samples kept at 25 ° C were significantly higher than those at 4 ° C. It also effectively prevented the growth of microbial growth. In general, the use of this compound and its polyamide retention at 4 ° C is recommended because of its effect on reducing microbial growth and preserving the chemical and quality properties of dates.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Mazafati date,Rose extract,Packaging,Storage,Temperature

نویسندگان مقاله سمیه خسروی | somaye khosravi
MSc. Graduate, Department of Food Science and Technology, Azad University of Yazd, Iran.
دانش آموخته کارشناسی بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی یزد، ایران

سپیده خراسانی | sepideh khorasany
. Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, ShahidBahonarUniversity of Kerman, Kerman, Iran
استادیار بخش علوم ومهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

امیر سعادت فر | Amir Saadatfar
Department of Medicinal Plant, Research and Technology Institute of Plant Production (RTIPP), ShahidBahonar University of Kerman, Kerman, Iran.
پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

هادی زهدی | Hadi Zohdi
Assistant Professor of Plant Protection Research Dept. of “Kerman Agricultural and Natural Resources Research Center, Iran”, PHD in Agricultural Entomology
استادیار بخش گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات جهاد وکشاورزی استان کرمان، کرمان، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-19006-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات