این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۱۱۱، صفحات ۳۷-۴۴

عنوان فارسی ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس زنیان بر تعدادی از سویه‌های میکروبی استاندارد شاخص عفونت و مسمومیت غذایی: مطالعه در شرایط برون‌تنی
چکیده فارسی مقاله        اسانس روغنی زنیان بعد از خشک شدن گیاه در سایه، به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد. فعالیت ضدمیکروبی اسانس توسط روش انتشار دیسک و چاهک با تهیه رقت­های متوالی بررسی شد. به منظور کنترل و استاندارد بودن روش، از سویه های استاندارد میکروبی استفاده شد. نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد در دو روش دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار با افزایش غلظت اسانس افزایش پیدا کرد. کم­ترین قطر هاله عدم رشد میکروبی در غلظت­های مختلف اسانس زنیان مربوط به باکتری گرم منفی سودوموناس ائروژینوزا بود. نتایج آزمون­های دیسک و چاهک آگار نشان داد که غلظت­های مختلف اسانس زنیان بر باکتری­های گرم مثبت نسبت با باکتری­های گرم منفی دارای اثر بیشتری هستند. بیشترین هاله بازدارندگی در غلظت­های مختلف اسانس زنیان مربوط به باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس بود. نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس زنیان برای سویه­های استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، باسیلوس سوبتلیس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا و کاندیدا آلبیکنس به ترتیب 5/0، 1، 2، 2، 4، 8 و 1 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی برای سویه­های مذکور به ترتیب 1، 2، 2، 4، 4، 8 و 1 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زنیان، قطر هاله عدم رشد، باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی.

عنوان انگلیسی Evaluation of the antimicrobial effect of Carum copticum essential oil on some standard microbial strains, indices of infection and food poisoning: an in vitro study
چکیده انگلیسی مقاله Carum copticum Essential oil (CCEO) after drying in the shade, to hydro-distillation by a Clevenger apparatus was extracted. The antimicrobial activity of CCEO were evaluated dilution preparation by disc diffusion method and well diffusion agar. In order to standardize the method of standard microorganism (ATCC) were used. The results showed that the inhibition zone diameter increased in the two methods of diffusion disk agar and well diffusion agar by increasing the essential oil concentration. The smallest inhibition zone diameter against different CCEO concentrations belonged to Gram-negative bacteria (Pseudomonas aeruginosa). The results of WAD and DDA demonstrated that Gram-positive bacteria were more sensitive to TPEO than the Gram-negative ones. The most inhibition zone diameter against different CCEO concentrations belonged to Gram-positive bacteria (Staphylococcus aureus). The minimum inhibitory concentration (MIC) of CCEO for Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Bacillus subtilis, Bacillus cereus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa and Candida albicans was 0.5, 1, 2, 2, 4, 8 and 1 mg/ml respectively. The minimum bactericidal/fungicidal concentration (MBC/MFC) for microorganisms was 1, 2, 2, 4, 4, 8 and 1 mg/ml respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله زنیان,قطر هاله عدم رشد,باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی,مقاومت آنتی‌بیوتیکی.

نویسندگان مقاله بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

فخری شهیدی | Fakhri Shahidi
Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-31265-7&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات