این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۱، صفحات ۱۱۷-۱۲۹
عنوان فارسی
بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف کنسانتره پروتئینی ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) بر پروفیل مواد معدنی نان صنعتی تست
چکیده فارسی مقاله
نان نقش مهمی در تغذیه افراد به ویژه اقشار کم درآمد جامعه به عهده دارد. افزایش روز افزون تقاضا برای مصرف نانهای صنعتی، منجر به استفاده از روشهای متعددی جهت رفع کمبودهای موجود به خصوص کمبود مواد معدنی در این قبیل نانها شده است. مواد معدنی برای انجام فعالیتهای بیولوژیکی ضروری بوده و کمبود آنها منجر به اختلالات فیزیولوژیکی متعدد در بدن انسان میگردد. کنسانتره پروتئینی ماهی منبع غنی از مواد معدنی محسوب میشود. در این پژوهش اثر استفاده از سطوح مختلف کنسانتره پروتئینی ماهی کپور نقرهای (Silver Carp Protein Concentrate; SCPC)، 0 (تیمار شاهد)، 2، 3 و 4 درصد (به ترتیب تیمارهای A، B، C و D) بر پروفیل مواد معدنی نان تست شامل درشت مغذیها (Ca، P، K، Na، Mg) و ریزمغذیها (Fe،Zn ، Cu، Mn) با استفاده از یک طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که بیشترین و کمترین میزان کلسیم به ترتیب مربوط به تیمار D، 44/118 و تیمار شاهد، 77/45 میلیگرم در 100 گرم نان بود. بیشترین و کمترین مقدار روی مربوط به تیمار D، 77/2 و تیمار B، 84/1 میلیگرم در 100 گرم نان بود. با افزودن SCPC میزان پتاسیم، سدیم، مس و منگنز در نان به صورت معنیداری افزایش یافت (P< 0/05)، با این حال مقدار فسفر و منیزیم تغییری پیدا نکرد. لازم به ذکر است که هیچیک از شاخصهای حسی در نانهای غنی شده تحت تاثیر قرار نگرفت. در نتیجهگیری کلی میتوان اذعان داشت که با افزایش میزان SCPC در نان، مقدار اکثر مواد معدنی در آن به صورت چشمگیری افزایش یافت. تیمار D به دلیل دارا بودن بیشترین میزان ترکیبات معدنی مفید مورد نیاز بدن برای غنیسازی نان و سایر مواد غذایی نظیر ماکارونی، بیسکوئیت و غیره پیشنهاد میگردد. توصیه میشود که در آینده از SCPC در تولید نانهای صنعتی بیشتر استفاده به عمل آید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کنسانتره پروتئینی ماهی،مواد معدنی،غنیسازی،نان
عنوان انگلیسی
The effect of different levels of protein concentrate silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) to the profiles mineral production test breads
چکیده انگلیسی مقاله
Bread has an important role especially in the nutrition of the low income population. Daily increased consumption of industrial breads has led to the use of different methods to fulfill the different deficiency of nutrients especially minerals in such breads. Minerals are necessary for different biological activities and their deficiencies lead to various physiological disorders in the human body. Fish protein concentrate is a rich source of minerlas. In this study, the effect of using different dietary inclusion levels of silver carp protein concentrate (SCPC), 0 (control), 2, 3 and 4 percent (in treatments A, B, C and D, respectively) on the mineral profiles of the toast bread including Ca, P, K, Na and Mg and trace elements such as Fe, Zn, Cu and Mn was studied through implementing a completely randomized design. Results showed that the highest and the lowest Ca levels in 100 g bread belonged to treatment D (118.44 mg) and control (45.77 mg), respectively. The highest and the lowest Zn levels in 100 g bread belonged to treatment D (2.77mg) and treatment B (1.84 mg), respectively. The levels of K, Na, Cu and Mn were significantly increased (P< 0.05), when SCPC was added in the bread, whereas the levels of P and Mg were not changed. None of the organoleptic variables were changed in the enriched breads. In conclusion, by increased inclusion levels of SCPC, the levels of most minerals were substantially increased in the enriched breads. Due to the highest inclusion levels of useful minerals for the body in treatment D, this treatment is recommended for enrichment of various foods including pasta, biscuits etc. It is suggested to use more SCPC for the enrichment of industrial breads in the future.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fish Protein Concentrate,Minerals,Enrichment,Bread
نویسندگان مقاله
سحر غفاری | sahar ghaffari
University of Tehran
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، گروه شیلات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سید ولی حسینی | seyed vali hosseini
University of Tehran
دانشیار گروه شیلات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
مهرداد فرهنگی | mehrdad farhangi
University of Tehran
دانشیار گروه شیلات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
مجتبی بریری | mojtaba boreiri
Nak Bread factory
شرکت کیان گرم نان، زنجان، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-47901-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات