این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۱، صفحات ۱۵۹-۱۶۷
عنوان فارسی
ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی با و بدون آنتیبیوتیکهای درمانی بر تعدادی از باکتریهای بیماریزا در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
با توجه به افزایش بیماریهای عفونی ناشی از میکروارگانیسمهای بیماریزا، شناسایی گیاهان دارویی و همچنین خالصسازی ترکیبات مؤثره موجود در آنها در درمان بیماریها میتواند مفید واقع شود. در این پژوهش آزمایشگاهی، فعالیت ضدمیکروبی اسانس پوست پرتقال دزفولی بر 3 سویه گرم منفی (اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا و سالمونلا تیفی) و 5 سویه گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا)، با استفاده از روشهای دیسک دیفیوژن آگار، حفره در آگار، حداقل غلظت بازدارندگی رشد (میکرودایلوشن براث)، حداقل غلظت کشندگی و همچنین برهمکنش آن با آنتیبیوتیکهای کلرامفنیکل، جنتامایسین، تتراسایکلین در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از روش دیسک دیفیوژن نشان داد بیشترین هاله عدم رشد مربوط به سویه گرم مثبت باسیلوس سرئوس با قطر 20/21 میلیمتر بود و کمترین قطر هاله عدم رشد نیز مربوط به سویه گرم منفی لیستریا اینوکوآ با قطر 20/13 میلیمتر بود. در آزمون حفره در آگار بیشترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس با قطر 30/17 میلیمتر بود و کمترین قطر هاله عدم رشد مربوط به باکتری گرم منفی اشرشیاکلی با قطر 10/11 میلیمتر بود. نتایج مربوط به حداقل غلظت بازدارندگی از رشد باکتریهای اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سابتلیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و لیستریا اینوکوا بهترتیب 25، 400، 50، 5/12، 25، 25، 400 و 5/12 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج مربوط به حداقل غلظت کشندگی اسانس پرتقال بر تمامی سویهها بزرگتر از 400 میلیگرم بر میلیلیتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،اسانس پوست پرتقال،فعالیت ضدمیکروبی،نگهدارنده طبیعی،آنتیبیوتیکهای رایج.
عنوان انگلیسی
In vitro investigation of the antimicrobial activity of Dezfuli orange peel essential oil with and without common antibiotics on some pathogenic bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Given the rise in the infectious diseases caused by pathogens, identification of medicinal plants and purification of their nutraceuticals can be useful in treating such diseases. In this experimental study, the antimicrobial activity of Dezfuli orange peel essential oil was examined on 3 Gram-negative strains (Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa and Salmonella typhi) and 5 Gram-positive strains (Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Staphylococcus epidermidis and Listeria innocua) through agar disc diffusion, agar well diffusion, minimum inhibitory concentration (microdilution broth) and minimum bactericidal concentration. Furthermore, the interactions between the essential oil and chloramphenicol, gentamycin and tetracycline were investigated. The results of disc diffusion showed that the longest and shortest diameters of the growth inhibition zone belonged to B. cereus (21.20 mm) and L. innocua (13.20 mm) respectively. In the agar diffusion test, S. aureus and E. coli respectively had the longest (17.30 mm) and shortest (11.10 mm) diameters of the inhibition zone. The minimum inhibitory concentration was equal to 25, 400, 50, 12.5, 25, 25, 400 and 12.5 mg/ml for E. coli, P. aeruginosa, S. typhi, S. aureus, B. cereus, B. subtilis, S. epidermidis and L. innocua respectively. The minimum bactericidal concentration of the essential oil was greater than 400 mg/ ml for all the strains.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Orange peel essential oil,Antimicrobial activity,Natural preservative,Common antibiotics
نویسندگان مقاله
محمد نوشاد | Mohammad Noshad
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
حسین جوینده | Hossein Jooyandeh
2- Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
مصطفی رحمتی جنیدآباد | Mostafa Rahmati-Joneidabad
3- Assistant Professor, Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
3- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محسن ابراهیمی همتی کیخواه | Ebrahimi ابرهیمی همتی کیخا
4- MSc. student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
4- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
میترا قدسی شیخ جان | Mitra Ghodsi Sheikhjan
5- DVM, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
5- دکتری حرفهای دامپزشکی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-31265-14&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات