این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۱، صفحات ۲۷۹-۲۹۴
عنوان فارسی
بررسی تأثیر تیمار تلفیقی اسانس میخک (Syzygiumaromaticum) با کربوکسی متیل سلولز بر ماندگاری پسته تر
چکیده فارسی مقاله
ارزش غذایی، خوشمزگی و راحتی هضم، کالری بالا، ویتامینها و مواد معدنی مناسب، از ویژگیهایی است که پسته را در میان سایر مغزها برتر نموده و غالباً بهصورت خشک مصرف میشود. پسته تازه با وجود ارزش غذایی بالاتر، قابلیت ماندگاری طولانی ندارد لذا بررسی روش های افزایش انبارمانی پسته تر برای عرضه بازار یکی از اهداف تولید کنندگان این محصول است. در این راستا مطالعهای به منظور بررسی تأثیر تیمار تلفیقی کربوکسی متیل سلولز (CMC) با غلظت های مختلف (400، 800 و 1200) اسانس میخک (M) بر عمر انبارمانی پسته تر رقم ,احمدآقایی، صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. نتایج نشان داد با افزایش مدت زمان انبارمانی سفتی پوست و مغز در تمام تیمارها کاهش یافت. مقدار درصد کاهش وزن، کروما پوست، مالون دیآلدهید، پراکسید هیدروژن در طی انبارمانی با افزایش روبهرو شد. کاربرد CMC به تنهایی و به همراه اسانس میخک در مقایسه با کاربرد آب مقطر سبب حفظ اغلب فاکتورهای مورد بررسی شد. هر دو تیمارهای تلفیقی قادر به حفظ میزان ترکیبات فنلی، کلروفیل کل مغز و کارتنوئید مغز طی انبارمانی نشدند. در مجموع تیمار تلفیقی CMC به همراه 400 میلیگرم بر لیتر اسانس میخک قادر به حفظ اکثر ویژگیهای کمی و کیفی پسته تر احمدآقایی تا 50 روز گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلمات کلیدی، اسانس گیاهی،پراکسید هیدروژن،پسته،ترکیبات فنولی،کربوکسی متیل سلولز
عنوان انگلیسی
Investigation of the effect of combined treatment of clove plant essential oil (Syzygium aromaticum) with carboxymethylcellulose on storage of fresh pistachio
چکیده انگلیسی مقاله
Nutritional value, deliciousness and ease of digestion, high calories, suitable vitamins and minerals are some of the qualities that make pistachios superior to other kernels and are often consumed dry. Fresh pistachio does not have long shelf life despite its higher nutritional value, therefore, studying the methods of increasing the storage of fresh pistachios for the market is one of the aims of this product. In this regard, a study was carried out to investigate the effect of combined treatment of carboxymethyl cellulose (CMC) with different concentrations of two essential oils of clove and on the storage life of pistachio cultivar, Ahmad Aghaei. In this study, factorial experiments were conducted in a completely randomized design. In this experiment the treatments were in two levels, one concentration of control edible (distilled water), 0.5% CMC, 0.5% CMC +400 mg clove, 0.5% CMC +800 mg clove + 0.5 0% CMC +1200 mg clove and second factor of storage period were studied at two levels (25 and 50 days). The results showed that with increasing storage time, skin and kernal firmness decreased in all treatments. The percentages of weight loss, chroma index, malondialdehyde, hydrogen peroxide increased during storage. The application of carboxymethyl cellulose alone and with the essential oils of cloves compared to the distilled water application improved most of the factors studied. The combined treatments were able to maintain fruit firmness compared control sample and were unable to maintain the amount of phenolic compounds, total chlorophyll of kernal, and kernal carotenoids during storage. Overall, the combination of carboxymethyl cellulose with 400 mg / L of clove essential oil were able to retain most of Ahmadaghaiechr('39')s pistachio quantitative and qualitative characteristics for up to 50 days.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Keywords, Carboxymethyl Cellulose,Essential Oil,Pistachio,Hydrogen Peroxide,Phenolic Compounds
نویسندگان مقاله
فتانه موسی پور | Fataneh moosapoor
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran,
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
فاطمه ناظوری | fatemeh nazoori
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran,
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
محمدرضا پیرمرادی | mohamreza pirmoradi
, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
سیدحسین میردهقان | Hossein Mirdehghan
, Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University of Rafsanjan, Rafsanjan, Iran
استاد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-12780-4&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات