این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۱۱، صفحات ۳۸۳-۳۹۵
عنوان فارسی
مروری بر پروتئین هیدرولیز شدهی حاصل از ضایعات آبزیان: روشهای تولید، کاربردها و خواص زیستی آن
چکیده فارسی مقاله
محصولات صید شده از دریا هم جهت مصارف انسانی و هم غیر انسانی مورد استفاده قرار میگیرند. هرساله میزان زیادی از این محصولات بعد از صید به طرق مختلف عملآوری میشوند که بعد از آن بیش از 50 درصد از آنها به عنوان ضایعات محسوب میشوند و غیر قابل مصرف هستند. ضایعات حاصل از غذاهای دریایی مانند سر، دم، پوست، استخوان و امعا و احشا، را میتوان با ارزش افزودن به آنها و تولید محصولاتی مانند پودر ماهی، سس ماهی، سیلاژماهی و پروتئین هیدرولیز شده هم برای مصارف انسانی و هم حیوانی مورد استفاده قرار داد. ضایعات منابع ارزشمندی از مواد زیست فعال هستند و فرآوردههای حاصل از آنها قابلیت استفاده در زمینههای مختلف دارویی، صنایع غذایی و آرایشی-بهداشتی را دارند. پروتئین هیدرولیز شدهی ماهی (FPH) نیز فرآوردهی حاصل از هیدرولیز پروتئین ماهی میباشد که امروزه تولید آن از ضایعات ماهی، از سویی جهت کاهش ضایعات و کمک به حفظ محیط زیست و از سویی دیگر به جهت برخوردار بودن از خواص عملکردی و زیست فعالی فوقالعاده، مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین هدف از مطالعهی حاضر معرفی این محصول، انواع کاربردها و چالشهای پیشروی آن میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضایعات، زیستفعال، پروتئین هیدرولیز شده، خواص عملکردی
عنوان انگلیسی
The review of hydrolyzed protein from fishery by-product: Production methods, application, Biological Properties
چکیده انگلیسی مقاله
According to FAO reports, a huge amount of fish processing by-products (around 50%) are produced every day. Fish processing by-products are mainly head, tail, skin, scale, backbone and viscera. These by-products usually consist of several bioactive materials, such as proteins, enzymes, fatty acids, and biopolymers. Seafood by-products could be a source of healthy food for both human (such as fish sauce, fish protein hydrolysate; FPH) and animals (such as fish meal, fish silage, FPH). Additionally, bioactive substances derived from seafood by-products have been used in various biotechnological, nutritional, pharmaceutical, and biomedical applications. FPH is one of the most important products which is prepared by hydrolysis of underutilized fish or fish processing by-products. Although FPH has been used for agricultural purposes, advanced technological developments have made it possible to apply these FPHs as functional ingredients in food and pharmaceuticals. Likewise, the hydrolysate is also a rich source of biologically active small peptides that have been proved for various therapeutic potentials. This paper will review properties and potential applications of FPH in the human nutrition.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fishery by-products, bioactive compounds, FPH, functional properties
نویسندگان مقاله
کبری ضیایی | kobra ziyaei
university of tehran
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، گروه شیلات، دانشکدهی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران، کرج
سید ولی حسینی | Seyed Vali Hosseini
University of Tehran
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدهی کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، ایران، کرج
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39849-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات